Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit kell tudni a gitárok...

Mit kell tudni a gitárok húrjairól?

Figyelt kérdés

Mit kell pontosan a gitárok húrjairól, húrozásáról tudni?

Itt arra gondolok, hogy:Mire való a húrfeszesség?, mit jelent a húroknál a low, medium, high?, mit jelent a húroknál a 9,10,11... És egyéb ilyen kérdések. Akusztikus

(fémhúros) gitáron szeretnék játszani.

2020. jan. 26. 12:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Minnél nagyobb a szám, annál vastagabb, így ugyan abban a hangolásban annyival feszesebb. Egyébként minél vastagabb, annál teltebb hangzása van. Van sima húr, az egy fém szál igazából, meg van a sodortt aki egy fém szál körbe rekerve egy másikkal leegyszerűsítve.
2020. jan. 26. 12:54
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors és egyszerű választ. Mostmár mindent értek.
2020. jan. 26. 13:04
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Ahogy már írták, a vastagabbnak teltebb a hangja, viszont nehezebb nyújtani. Standard hangoláshoz a 9-10 ideális, annál vastagabb már csak akkor, ha lejjebb hangolod, különben túl feszes lesz.
2020. jan. 26. 15:54
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel én ellenkeznék. Nem feltétlen. Én is mint rengeteg gitáros 10(néha 12) -52es szettes használok standard e re. Nekem ennyire feszes az ami kényelmes, és az én játékom inkább ezt igényli. De pl Malcolm Young 13-62(?) szettet használ, ráadásul ő is standardban. Ha valaki nem nyújt, akkor fölösleges. Én feszes ritmust játszok, így ahhoz kell a feszesség
2020. jan. 26. 16:00
 5/9 anonim ***** válasza:
Egyébként általában az E, a, d sodrott, és a g, h, e sima, de vastagabbaknál a g is sodrott. A sodrottaknak mattabb hangjuk van. Vannak köszörült és lapos húrok is, ezeket talán jazzhez használják, egyiket sem próbáltam még, úgyhogy arról többet nem tudok írni
2020. jan. 26. 17:41
 6/9 anonim ***** válasza:
94%
Én már lusta vagyok, 9-42 méretet használok egy teljes hanggal lehangolva. tornázzon a vastag húrokon az erőművész. :D
2020. jan. 26. 22:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én gondban vagyok a húrokkal, mert a pengető kezemnek az a kényelmesebb, ha minél vastagabb a húr, a másik kzemnek, meg ha minél vékonyabb.
2020. jan. 27. 10:20
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Vannak hibrid készletek, nézz utána.
2020. jan. 27. 11:50
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát olyan hibrid készlet nincs ami a testnél vastagabb, a nyakon vékony. :D

Amúgy meg nem kazánkovács módra kell ütni a hangszert.

2020. jan. 27. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!