Mi a különbség a drágább, illetve olcsóbb gitárok között?
Biztos hülye kérdés, de nem vagyok jártas a zene világába.
Megszeretnék tanulni gitározni, és vennék egy gitárt, viszont látom van 25.000 forinttól kezdve nagyon drágáig gitár, amik számomra tök egyformák.
Miben különböznek ezek a gitárok egymástól?
Ég és föld, de ha nem vagy profi gitáros, felesleges drága cuccot venni, mert ugyanolyan rosszul fog szólni a kezedben, mint a 20 ezres Tescógitár.
Van az úgy nevezett belépő-kategória, én egy relatíve olcsó Cort villanygitáron (Cort X1) tanulgattam, és tanulgatok a mai napig, és nagyon elégedett vagyok vele. Nem egy Gibson persze, de szépen szól, egész masszív, szóval lehet nyúzni. Sok-sok éve megvan, és a mai napig nagyon szeretem, öröm elővenni, és játszani rajta, szóval én személy szerint ezt a gitárt ajánlom bátor szívvel, ha nem szeretnél használtat. Erősítőm hozzá egy Fender Frontman 10G. A kis mérete ne tévesszen meg, brutális ereje van, szépen szól. Ezt az egész felszerelést anno ilyen 40-50 ezer forintból hoztam össze, szerintem most sem lehetnek sokkal drágábbak.
Viszont nemrég jártam valamelyik nagyáruházban, ahol olcsó, sajátmárkás elektromos gitárt árultak. Egyet ki is tettek, hogy kipróbálhassák a vásárlók. Borzalmas volt rajta játszani, nagyon gagyi volt a hangzása is, maga az egész konstrukció csapnivaló. Ilyen helyeken semmiképpen ne vegyél gitárt.
De tényleg jó volna tudni, hogy milyen gitárt akarsz venni: akusztikusat? Elektromosat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!