Milyen elektromos gitárt vegyek?
Nos. Nem ma kezdtem a gitározást, de túl sok a kínálat, és ami nekem tetszik, az meg túl kevés gitárra illik. Nem azt kérem hogy válasszatok egy gitárt, csak hogy mutassatok olyanokat amik a kritériumaimnak megfelelhet. De ezeket lentebb le is írom. Csak keresem az egyéniségemhez legmegfelelőbb gitárt.
Nos. Haladó gitárt vennék.
A feltételek:
Legyen superstrat, les paul vagy sg formájú.
A színe legyen fekete vagy fehér. De egyébb szinezésbe is jó, persze csak akkor ha (azt hiszem) burst festést kapott a gitár, akkor eltekintek ettől a feltételtől.
Ha fekete vagy fehér a gitár, és les paul vagy olyan superstrat mint mondjuk amilyen formát a sechter is használ, akkor az oldalán jó lenne ha lenne ilyen körbe festés aminek a nevét nem tudom. Sajnálom. De nyilván ha fekete a gitár, akkor legyen fehér, ha fehér akkor a csík értelem szerűen fekete legyen.
Fekete hardverek. Ebből nem engedek. Kiakasztanak a krómozott hangolókulcsok, húrláb, hangszedők, stb.
Lehetőleg fix húrlábas legyen. Ha tremolós, akkor vagy megtanulok azzal játszani, vagy fixálom ha nem tetszik. De jobb ha nincs rajta tremolo.
Metálra használnám. A keret olyan 150.000 akár használtan is. Remélem ennyiből lehet már akár olyan gitárt is kapni, ami akár koncert képes is. Jobb felkészülni mindenre. Ki tudja mit hoz a jövő.
Csak elvesztem a nagy választékban. És... Szimplán nem találom a nekem legmegfelelőbb hangszer. A hasznos válaszokat előre is köszönöm.
Per pilla a cort x300-asokkal szemezgetek. Igaz. Vannak kritériumok amiknek nem felel meg, de a többségnek igen. Ezzel nincs tapasztalatom. Meg ezeket a floyd rose kópia tremolókat jobb fixálni. De jobb lenne egy olyan gitár ami jobban megfelel ezeknek a kritériumoknak.
A "jó gitár " nagyon relatív.
@3 valószínűleg a kérdező az alapján indul el hogy külsőre melyik tetszik neki, és akkor ha megvannak azok hogy melyikek tetszenek, utána nézi meg hogy "mit tud", esetleg kipróbálja stb
#3) Szerintem te sem használnál olyan eszközt, ami nem tetszik 100%-osan. Nálam ez így megy legyen az hangszer, telefon, tulajdonképp bármi.
Meg nyilvánvalóan nem csak a külső számít. Kipróbálás nélkül egyiket sem venném meg. Mert lehet tetszik külsőre, ha a hangja nem megfelelő, vagy a nyaka kényelmetlen számomra, stb. Azért merész lenne ennyi pénzt csak a külsőre alapozva beruházni.
Csak olyat keresem ami megfelelő nekem. Mert számomra túl nagy a választék. Főleg a webáruházakban. Könnyen megvan hogy átpörgetek egy olyan felett ami jó lenne mert mondjuk már átnéztem X oldalt, Y webáruházon. És mivel itt elég sok felhasználó van, gondoltam mondhatnak olyan hangszereket, amiket esetleg még nem láttam, nem vettem észre stb. De nem értem ebből miért gondoltad hogy csak a külső számít.
Sztem is az a legfontosabb, h hogyan néz ki a gitár. Utána úgyis olyan hangszedőt teszel bele amilyet akarsz, meg úgy variálod ahogy akarod.
Nekem is évekig tartott eldönteni, h végül mit akarok, és csak így tudom megoldani, h megveszem a gitárt, meg külön a hangszedőket, meg még vésni is kell, sőt a koptatót is le kell cserélnem stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!