Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen akusztikus gitárt...

Milyen akusztikus gitárt tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Van egy elektromos gitárom, amit az unokatestvéremtől kaptam, de nem lehet erősítőre dugni (rossz a csatlakozó). Még pár hónapig ezen fogok játszani, és ha nem unom meg a gitározást, venni szeretnék egy akusztikus gitárt. A keret kb 60 ezer forint. Hogy használt vagy új az mindegy, de sajnos a közelemben ilyen használtat nem találtam. Melyeket tudnátok ajánlani? Milyen gitárt vegyek?

És meg egy kérdés, ha utcán zenélnék egy sima akusztikus gitárral, az jól hallható lenne?

2020. jan. 17. 19:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Elég utcára a sima akusztikus. Eléggé szólal. Ennyiért használból egész korektet lehet kapni. Mondjuk gsfanaticon nézel egyet, és ha mást nem, házhoz kéred. Itt biztos lesz aki tud konkrétabban segíteni, ebben az árkategóriában nem igazán vagyok otthon. De rengeteg kérdés van már itt az oldalon, ugyan ezzel a kérdéssel
2020. jan. 17. 20:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Ilyen árkategóriában vettem én is egy Cortot és megvagyol vele elégedve.

Hogy az utcán jól hallgató legyen, 12-es húr a minimum, amit rá kell tenned.

Illetve ne legyen mattos a külseje, hanem lakkozott legyen.

2020. jan. 17. 20:56
 3/8 Mojjo ***** válasza:

@2:

"Illetve ne legyen mattos a külseje, hanem lakkozott legyen"

Ennek ugyan mi jelentősége van?

2020. jan. 17. 21:09
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem javítod ki a csatlakozót. Olcsóbban kijössz mint ha egy akusztikus gitárt vennél.
2020. jan. 18. 00:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Mojjo: nekem az a tapasztalatom hogy a mattosnak tompább a hangja mint a fényes lakkozottnak.
2020. jan. 18. 09:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem javaítom ki a csatlakozót, mert eleve nem elektromos gitárt akartam, de viszont nem szerettem volna egyből 60k-t kidobni, aztán lehet nem is tetszik a gitározás...
2020. jan. 18. 10:13
 7/8 Mojjo ***** válasza:
100%

@5 Az pedig nem a lakkozástól, vagy annak a hiányától van, ott más okok voltak a háttérben.

Ami azt illeti, a mattnak még nagyon minimálisan jobb hangjának is kell hogy legyen, mert a lakk is gátolja valamennyire a fát a szabad rezgésben.

2020. jan. 18. 11:34
 8/8 A kérdező kommentje:
És ezek közül megéri valamelyiket? És ha igen, melyiket? Crafter HD-24/TS kb 30 ezerért. A másik pedig egy Takamine GD10-NS kb 45 ezerért..
2020. jan. 19. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!