Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Trónok harca két kérdés?

Trónok harca két kérdés?

Figyelt kérdés

1. Miért vannak ellene sokan Jon valódi nevének? Azt mondják a rendezők hülyesége, pedig kb. olyan fontosságú információ, mint Hodornál a ''Hold the door'' volt. 100% hogy a könyvben is ez a neve Jonnak ez alapján. Ifjú Griffel nem moshatták össze, mivel ő Blackfyre. Ezért voltak a Blackfyre utalások, a hamis sárkány utalások, Arany Kompánia = Blackfyre-ket támogatja, Illyrio gyanús elszólásai...

2. Jon és Daenerys kapcsolata miért disney? Miért lenne disney az, amikor az unokaöccs a tudtán kívül kettyinti meg a nagynénit?

2017. okt. 4. 00:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

1. Sokan azért vannak Jon valódi neve ellen, mert egyszerűen már megszokták, hogy ő Jon Snow. A Jon egy egyszerű név, tökéletesen passzol a viselője egyszerű jelleméhez, ezzel szemben az Aegon a legkirályibb, legkékvérűbb név, amit csak el lehet képzelni, szóval szerintem is nagyon furcsa ez így pláne úgy, hogy nem hinném hogy lenne jelentősége annak, hogy éppen mi az újjászülető Azor Ahai keresztneve.

Előfordulhat, de én nem tartom valószínűnek, hogy a könyvben is ez legyen majd Jon neve, annál az egyszerű oknál fogva, hogy Rhaegarnak már volt egy ilyen nevű gyereke. Az oké, hogy érvénytelenítették a házasságot, de erről nem tudott senki - és én addig fenntartásokkal kezelek mindent, amíg ki nem jönnek a könyvek. Az viszont tény, hogy Rhaegar a két meglévő gyerekét Hódítóékról nevezte el, és akart még egyet (felteszem egy kislányt), szóval valószínűleg volt számára jelentősége a neveknek.

Ezért is lenne jó, ha kapnánk valami kézzelfogható, hiteles infót Rhaegarról (Bran), hogy mégis milyen terveket szövögetett, vagy mit akart elérni. Mert ugye bele volt bolondulva a próféciákba, talán AA legendáját is ismerte, és azt hajtogatta, hogy a sárkánynak három feje van. Szerintem Lyannát sem feltétlenül azért cserkészte be, mert szerelem volt első látásra, hanem mert kellett neki még egy gyerek, de Elia már nem lett volna képes még egyet megszülni. Az meg, hogy Lyánnával végül egymásba szerettek csak egy pozitív hozadék.

2. Ez ízlés dolga, szerintem a nagy kiakadások a klisé miatt voltak, mert valljuk be, tényleg elég nagy klisé volt, hogy ők ketten összejöttek. Nem tartom feltétlenül rossznak, szerintem jól is mutattak egymás mellett, de abban 100%-ig biztos vagyok, hogy ez csak a sorozatnak szól, és a könyvekben "párkapcsolati szempontból" teljesen más lesz majd a két karakter sorsa.

2017. okt. 4. 14:31
 2/15 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező! Képzeld el hogy téged Kovács Józsefnek hívnak és az édesapád elválik az édesanyádtól.

Az apádnak az új feleségével is lesz egy gyereke és őt szintén Kovács Józsefnek hívják. Érted már?! Ez hülyeség. Azt hiszem erre még törvény is van, hogy egy szülő nem nevezheti el ugyanazzal a keresztnévvel különböző gyerekeit. Képzeld el, hogy az egyik gyerekedet Bélának neveznéd el, aztán a másik gyerekedet is Bélának neveznéd el. Ilyen hülyeséget senki nem csinál, sőt még mondom törvény is tiltja.

JON-NAK A KÖNYVBEN KVA BIZTOS, HOGY NEM AEGON LESZ A TITKOS NEVE. Nem emlékszel, hogy Rhaegar a három hódító után kezdte elnevezni a gyerekeit? Aegon, Rhaenys és Visenya voltak a három hódító és Rhaegar első két gyereke Aegon és Rhaenys lett. Jon neve simán lehet Viserys is, hogy kövesse a "pattern"-t.

Az ifjú Griff pedig esélyesen nem Blackfyre, hanem Illyro Mopatis fia. (Persze lehet, hogy Illyrio felesége egy Blackfyre volt, ki tudja)

De attól még ÉLT EGY IGAZI AEGON, aki kisbaba volt és Gregor megölte régen vagy Varys kimentette, de aztán átcserélte Illyrio (Varys-t is átba szva) a saját fiára.

2. Jon és Daenerys kapcsolatával az a baj, hogy nem volt köztük semmi interakció, ami azt mutatta volna hogy egymásba zúgnak. Egyszerűen csak az látszik, hogy Jonnak áll a farka Dany-re, Dany punija meg nedvesedik Jon-ra. Úgyhogy dugnak egy jót, meg majd együtt lesznek. Csak ez nem szerelem és nem kelt semmi érdeklődést.

2017. okt. 5. 13:09
 3/15 anonim ***** válasza:
83%

"Jon és Daenerys kapcsolatával az a baj, hogy nem volt köztük semmi interakció"

Ami lássuk be azért van, mert két rossz színész alakítja ezeket a szerepeket. Ha lehet az egyik picit jobb átlagosnál, akkor már hihetőbb a szerelmi száluk. De Kit csak tátja a száját, Emilia pedig vágja a fapofát.

Amúgy azt sem teljesen értem, hogy a könyvekben miért kéne, hogy Jonnak más neve legyen. Ez szerintem csak a sorozat sajátsága, hogy még az agyhalott nézők is felfogják, hogy Targaryen származású.

+ A Hodor résznél megmondták, hogy az a könyvből van (bár valszeg nem olyan bénán kivitelezve, mint a sorozatban), akkor itt miért ne mondták volna el?

2017. okt. 5. 14:30
 4/15 anonim ***** válasza:

"miért kéne, hogy Jonnak más neve legyen. Ez szerintem csak a sorozat sajátsága, hogy még az agyhalott nézők is felfogják, hogy Targaryen származású"

Még ez is simán lehet, valóban.

"Ami lássuk be azért van, mert két rossz színész alakítja ezeket a szerepeket."

Szerintem inkább az a baj, hogy a sorozat készítői nem várták meg, amíg Martin megcsinálja a könyveket, hanem most már teljesen ők találják ki/írják a sztorit és hát Martin sokkal jobb író, mint ők.

A sorozat első 4 évada (ami az első 3 könyvet adaptálta) nagyon jó volt. Az 5-6 évad már sok mindenben nem volt az igazi, nagyon elmentek a sorozat készítői saját maguk által kitalált irányokba, de azért még szar sem volt teljesen az a két évad. Ez meg most...

2017. okt. 5. 16:36
 5/15 A kérdező kommentje:

''Martin sokkal jobb író, mint ők. ''

Más dolog írni egy könyvet és egy sorozathoz egy forgatókönyvet. Nézve a műsoridőt, a sorozathoz kapott büdzsét, a színészek életkorát...stb.

2017. okt. 6. 23:23
 6/15 anonim ***** válasza:

5: A dialógokat, a történéseket a sorozat írói a könyvből adaptálták 90%-ban a sorozat első felében. Ami mondatok kijönnek az első 4-5 évadban a színészek száján, azok 90%-át Martin írta a könyvekbe és "csak" adaptálták.

Az írók pedig nagyon ügyesen adaptálták a könyveket sorozattá. Kihagytak apró részeket, összedolgoztak karaktereket néha, adtak néha hozzá pár apróságot, megváltoztattak ezt-azt és ez mondom, legtöbbször az első 4 évadban előnyére vált a sorozatnak. Jól adaptálták összességében.

Az 5. évadtól kezdődtek a problémák, hogy kihagytak rengeteg karaktert a negyedik és ötödik könyvből és féltek behozni új fő karaktereket a sorozatba. Most a 7. évadban már meg sem mertek ölni senkit gyakorlatilag, mert nem folytatták azt, hogy mindig jönnek új karakterek és elmennek régiek. (Gondolom olvastad mind az 5 könyvet, láttad mind a 7 évadot, most így beszélek hozzák, hogy ezt feltételezem)

Mondom, az a baj, hogy a sorozat írói elkészült könyvek nélkül dolgoztak.

A büdzséről meg annyit, hogy nem a csaták miatt nézte senki sem pl az első évadot. A 9. részben amikor zajlik egymás után a Battle of the Green Fork és a Battle of the Whispering Woods (az utóbbiban fogják el Jaime-t a Stark-ok), azok elképesztően minimalista eszközökkel készültek el, de a lényegét visszaadták annak, ami a könyvekben volt. Amit kihagytak a sorozat készítői, az főleg arra vonatkozott hogy castingoltak volna még fél-egy tucat színészt, meg főleg párbeszédeket emeltek volna át, amiket kis költségvetésből vászonra lehetett volna vinni. Senki nem eposzi csatákat hiányol, hanem kevés pénzből is kihozható dolgokat. (Még ha az utóbbi pár évadban már volt is évadonként egyre költségvetés.)

2017. okt. 7. 14:27
 7/15 anonim ***** válasza:
2017. okt. 7. 15:18
 8/15 anonim ***** válasza:

Utolsó: Nagyon jó :D

Ez itt az én kedvencem és sokat elmond a sorozat minőségének alakulásáról az 5. évadtól kezdve:

[link]

2017. okt. 7. 15:44
 9/15 A kérdező kommentje:

Igen olvastam és láttam mindet. Na de hogy dolgozzanak olyan anyagból, ami meg sincs írva? Ha a 4. évad után vártak is volna látod még most sincs meg a könyv amiből továbbhaladhattak volna ugyan azon az úton. Behozhatták volna Victariont, Quentynt és Ariannet, Kőszívet, Grifféket a Blackfyre történetszállal...stb. Akkor se tudtak volna velük mit kezdeni, mert egy idő után nem lett volna miből, mert a következő könyv még most sincs kész.

7-es

Nem lehet mindenki szájába életfilozófus szerű monológokat adni. :D Akkor meg az lenne az idegesítő, hogy mindenki olyan okos...Szerintem jó volt ez a szöveg Tyene számára. :D De sok helyen láttam, hogy ahol kifigurázták. :D

2017. okt. 7. 15:45
 10/15 anonim ***** válasza:

9:

Akkor mondják azt, hogy "Bocsi, nem akarjuk elrontani az adaptációt, leállunk a sorozattal addig, amíg Martin be nem fejezi a könyveket." És így nem rontják el.

Ezt hallgattad már? Magyar nyelvű és elég tanulságos. Gondolom a Puzsér név elég sokat mond:

https://www.youtube.com/watch?v=9trlzqTIkDw

Ebben ugyanerről van szó. Ha érdekel a Trónok harca, úgy is meghallgatod tényleg

2017. okt. 7. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!