Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Szerintetek is, Havas Jon a...

Szerintetek is, Havas Jon a Trónok harca legnagyobb árulója?

Figyelt kérdés

Szögezzük le,imádom a Trónok harcát,Havas Jon pedig egyike a kedvenc karaktereimnek.Legtöbb döntésével 1-2 kivételével egyetértettem.

Vigyázat Spoiler következik:

-Havas Jon áruló,mert elárulta az éjjeli őrséget azzal,hogy az éjjeli őrség kapitányaként átengedte a vadakat a falon.

-Havas Jon áruló,mert miután észak nemesei királlyá koronázzák,fejet hajtott az őrült király lánya előtt.(ezzel a döntésével abszolút nem értettem egyet).Abban a helyzetben Daenerys,már abszolút nem számított rá,és talán nem is várta el tőle.Ezzel a döntésével elárulta észak nemeseit,mert biztosan nem azért koronázták meg.

-Havas Jon áruló,mert elárulta Robb Starkot,a testvérét.Ez volt a legnagyobb árulása.

Abszolút elítéltem a döntését.Abban a helyzetben nem lett volna az az eskü ami visszatarthatott volna.

Köszönöm,hogy végig olvastad(ez csak a véleményem volt)

2017. szept. 18. 19:46
 1/7 anonim ***** válasza:
87%

Az elsővel nem értek egyet. "Pajzs vagyok, mely az emberek birodalmát védelmezi". A vadak is emberek, az eskü szövege sehol nem tesz különbséget köztük és a déliek között.

A második állításoddal maximálisan egyetértek. Az egyetlen ok, amiért térdet hajtott, az az volt, hogy szerelmes volt Daenerysbe, semmilyen politikai vagy stratégiai értelme nem volt abban a helyzetben, viszont ezzel valóban elárulta mindazt, amit az északi uraknak ígért, amiért fattyú volta ellenére megkoronázták, elárulta egész Északot. (Megjegyzem: Robb is egy szerelemből elkövetett ostobaságba halt bele, úgy látszik ez ilyen családi vonás.)

A harmadikkal megint nem tudok egyetérteni. Jon válaszút elé ért, mint azt Aemon mester el is mondta neki: már kötötte az éjjeli őrségnek tett esküje is. És most őszintén, milyen különbséget tett volna, ha Jon is ott van Robb mellett? Senmilyet. Választania kellett és a kisebbik rosszat választotta.

2017. szept. 18. 20:09
 2/7 anonim ***** válasza:
62%

Robbot nem árulta el. Akkor az Őrségben volt, amivel az Őrség válik számára az elsővé és pont. Az Őrség megfogadja, hogy nem avatkozik be a királyság dolgaiba.

Az, hogy a sorozatban király lett és fejet hajtott, kérdéses. Egyrészt a népét védte, másrészt semmibe vette azok akaratát, akik támogatták. Bár ha jól emlékszem, akkor nem mutatták, hogy letérdelt volna Dany előtt, így lehet csak ezt mondták...ami megint kérdéseket vetne fel.

De más esetekben igen, követett el olyan dolgokat, amik különböző szemszögekből árulásnak vagy kiskapuk megtalálásának számíthatnak.

Ilyen volt pl. amit említettél, hogy átengedte a vadakat a Falon. Vagy a könyvből pl. az, amikor annak ellenére, hogy megfogadta, hogy nem avatkozik be a királyság dolgaiba, elmondta Stannisnek, hogy a hegyi klánok Ned barátai voltak és utalt rá, hogy csatlakoznának hozzá (Stannishez) a Boltonok elleni harcban. Vagy hogy mikor megérkezett Alys Karstark a Falhoz, akkor elmondta Jonnak, hogy a Karstarkok hátba fogják szúrni Stannist, ezért mikor azok megérkeztek a Falhoz, hogy visszavigyék Alyst, akkor Jon bebörtönözte őket, majd jóváhagyását adta Alys és Sigorn (a vadak egyik vezetője) házasságához, hogy így a Karstarkok ősi lakhelye, Karhold, lényegében a vadakhoz kerüljön, hogy azok végezzenek a Karstarkokkal. Ezzel is beavatkozott a királyság ügyeibe. Plusz Jon titokban beleegyezett, hogy Mance Rayder Winterfellbe/Deresbe menjen megszöktetni "Aryát" a Boltonoktól. Majd mikor Jon egy levelet kapott -állítólag- Ramsaytől, amiben Ramsay azt írja, hogy megölte Stannist, elfogta Mancet, és cukkolni kezdi Jont, illetve követeli Theon, "Arya", Melisandre, Shireen, Selise, Val, és Mance fiának átadását, akkor Jon összeakarja gyűjteni az Őrséget és a vadak és megtámadni Ramsayt... Ezért szurkálták meg a társai, akik szerint mindent elárult, amire felesküdött.

2017. szept. 18. 20:19
 3/7 anonim ***** válasza:
41%

1. A sorozatban és a könyvben is rengetegszer említik, hogy az Éjjeli Őrség az emberek világának védelmére esküdött fel. A vadak is emberi lények, csak szerencsétlenségükre amikor a Falat építették, akkor attól északra voltak. Az Éjjeli Őrség 8000 év alatt elfelejtette, hogy nem a vadak az igazi ellenségei, hanem a White Walkerek. Jon jól csinálta és nem árult el senkit. Az Őrség gondolkodott tévesen.

2. A történelemben rengeteg király fejet hajtott már másiknak és lemondott a királyi címéről. Hódító Aegon idején így tettek a Lannisterek, a Stark-ok (Cregan Stark) és az Arrynok is. Lyonel Baratheon is kikiáltotta magát Viharkirálynak V. Aegon uralma idején, de aztán mégis fejet hajtott.

Az miért árulás ha az embereid, a népet érdekét nézve teszed mindezt? Inkább haljanak meg ezrek, tízezrek a népedből, csak mert te ragaszkodsz a koronádhoz?

3. Mikor a fa szkor árulta el Robb-ot? Úristen, te miről beszélsz? Téged pedig arra kérlek, hogy akkor soha ne esküdj meg a világon semmire sem, ha nem tudod betartani őket.

2017. szept. 23. 13:43
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az első két válaszolónak a véleményét,ment is a zöld kéz.

Szeretek vitázni(ami nem azonos a vitatkozással),érvelni a saját állás pontom mellett,közben persze kíváncsian meghallgatom a másik véleményét is.

Az utolsó válaszolót kénytelen voltam le pontozni,az a stílus amit megengedett magának(még ha úgy is hiszi,hogy igaza van)szerintem elfogadhatatlan.

Még egyszer köszönöm az értelmes válaszokat mindenkinek.

2017. szept. 25. 10:39
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

Ne is a tényekkel, hanem a stílussal vitatkozz.

Gondolom akkor Puzsér Róbertet sem szereted.

2017. szept. 25. 11:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért Puzsért szerintem ne említsd, mert már inkább ciki, mintsem igazat szóló.

Mielőtt bekerült az egyik tehetségkutatóba zsűrinek, én azt se tudtam, hogy ő létezik. Aztán kellemes meglepetés lett, én személy szerint több dologban egyetértettem/egyetértek vele, azonban egy ponttól ő is elment az általa kritizált celeb irányba. Már ő is egy celeb...

2017. szept. 25. 18:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Ja és elárulta még Ygritte szerelmét is.
2017. szept. 28. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!