A Walking Deadben a ti szemeteket ez nem szúrja?
Az egyik az, hogy mindenki olyan könnyedén szurkálja a kést az élőholtak fejébe, mintha kenyeret vagy vajat szurkálni. Egy mozdulat és máris átdöfték a koponyát.
A másik az, hogy többször látják, hogy halottak vannak ott, de nyugodtan közéjük sétálnak nem gondolva arra, hogy azok majd mindjárt felpattannak, aztán csodálkoznak, amikor megharapják egy társukat.
Vagy pl. az az eset, mikor megölnek valakit vagy találnak egy élőholtat, és nem végeznek vele teljesen. Megölt embernél nem szúrják át a fejét, az élőholtat meg hagyják tovább kóborolni. Aztán ez hirtelen megjelenik és megöl valakit. Nem egyszer történt már meg ez sem.
ne szedd már szét :DD
Walking Deadben ne keress logikát szerintem csak nézd ;)
Csak 3 említettem a sok közül, de igen, az is.
Vagy hogy egy nagy kamion viszonylag gyorsan frontálisan nekimegy a falnak Alexandriában, és egyből meg is áll. Majd később ledől egy fából épült ház és könnyedén leborítja a falat.
Mivel mar megedzotek az evek soran ezert nem csodalom, de vannak reszek ahol mutatja hogy az "ujak" meg nem nagyon tudjak megolni oket. Amugy meg folyamatosan rohadnak a hullak, szoval egy szetrodhadt koponyaba nem lehet nehez beleszurni egy kest..
Amugy meg mindig atszurjak a fejuket nem ertemmire gondolsz, mikor valaki meghal azt vagy fejbe lovig vagy fejbe szurjak.
Valoszinuleg azert setalnak kozejuk mert nincsen mas valasztasuk?.. muszaj nekik, es nem hiszem hogy csodalkoznak mikor valakit megharapnak, ok mar ugy vannak vele hogy megesik.
Pl. 6. évad közepén Daryl azokkal, akikkel találkozott (1 férfi és 2 nő) valami üvegházhoz értek. Ott hevert 2 hulla. Az egyik nő/lány odasétált közéjük, a többiek (Daryl is) nyugodtan álldogáltak, majd hirtelen a két hulla lerántotta a csajt és szétrágták a torkát, a többiek pedig úgy tettek, mintha most látnának ilyet először, nagy meglepetés közepette indultak el.
Meg pl. az olyanra gondoltam, mint mikor Carl nem ölte meg a mocsárba ragadt élőholtat, majd az kitalált és megölte Dalet. Később Morgan megfojtott egy srácot, majd az felkelt, Morgan lefagyott, az meg megharapta a törvényszéki pszichológus sajtkészítő kecskés tagot.
Meg nem csak rohadó élőholtakat szurkálnak fejbe könnyedén késsel, hanem embereket is, akiknek még ép a bőre, húsa, csontja.
De most komolyan, és akkor mi van? Számtalan példát találhatnánk, a valóságtól eleve messze áll, így nem is meglepő...
Am meg megkötöztek és kényszerítettek hogy végignézd, vagy mi? Nem tetszik ne nézd, ennyi...
Mondtam egy szóval is, hogy nem tetszik?
Nekem nem rémlik.
Csak egyszerűen megkérdeztem, hogy az ilyen logika csak nekem szúrja-e a szemem.
igazából jogos felvetések,mert a koponya az emberi test legkeményebb része.
szóval max a szemen szúrás lehetne ennyire egyszerű,mert különben komoly erő kellene a koponya átszúrásához.
vagy pedig csavarhúzó szerű vékony és hegyes célszerszám direkt a hatékony szúráshoz.
épp ezért logikusabb a zúzó fegyver,mint pl a szöghúzó kalapács amit a nagydarab néger használt,vagy rick kisbaltája.
amiket meg írsz hogy nem szúrták fejbe a halottakat akik később támadtak és a többi következetlenség, azok a jelenetek azért voltak,hogy bemutassák a passzivitás,vagyis a nem cselevés következményeit.
pont azokat amikről negan beszélt-ha nem döntesz azzal sokkal súlyosabb döntést hozol.
a másik dolog amit írsz,hogy miért nem kenik magukat folyton holtak vérével,az a ftwd-ben teljesen alap,ott az egyik főszereplőnek ez a normális állapota,hogy be van kenve.
ami meg számomra logikátlan,hogy a harapások legtöbbje az alkart a bokát vagy a csuklyás izmot éri.
szóval egy ilyen helyzetben egy ilyen életben szerintem logikus lenne ezen területek célirányos védelme,nem pedig atlétában befutni harapó lények közé.
amúgy az ókorban,meg a középkorban pont ezért volt minden harcosnak alkarpáncélja,vagy vastag bőr csuklószorítója,mert az elsődleges sebesítési pont egy kard párbajban a csukló alkar kézfej tájék.
szóval a taktikai öltözék a sorozatban nulla.
egyedül glenn viseli pár részben aztán ő is megszabadul tőle,pedig alap kellene legyen a viselése egy ilyen világban.
Nekem a kedvencem az, mikor a zombi átharapja lyukasra a farmert. Kajak kiharap abból is egy darabot. Ugyan mivel? Próbálja már meg akárki megrágni a farmerjét...
És tényleg vicces, hogy nem is védik magukat megfelelő ruházattal. Simán lehetne csinálni.
A másik, ami nagyon zavar, az pl. daryl haja, hogy semmit se lát tőle csak lóg minden irányba. Hát micsoda túlélő művész ilyen fejjel? Ha kitörne az apokalipszis, akkor az lenne az első, hogy csutkára vágom a hajam, pedig nő vagyok. A hosszú haj veszélyes, bele lehet kapaszkodni, markolni, na meg ilyen higiéniás körülmények között tuti nyomulnak a tetvek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!