Ki nézte volna akkor a Dragon Ball Z-t, mikor betiltották?
én néztem, és elrohadthatnak mert betiltották. amugy meg az anime nem gyerek mese vagy rajzfilm, amit gyerekeknek csináltak, pont ezért tiltották be, mert akkor még nem volt annyira ismert az anime, és gyerek mesének nézték. az animaxon lévő animék között is vannak amik 18+ osak, ha az akkor jön be akk mivan? azt nyomták volna?? aztán csodálkoztak volna hogy a gyerekek erőszakosak.
2010. máj. 23. 21:55
ez mekkora xar! még hogy gyermekműsor meg rajz film ha! bekaphatják a fa$zomat! kis kocsog mind 1től1ig! ok, van benne erőszak, de az igazi lényege az az hogy tartsunk össze, és mindennél jobban szeressük a barátainkat. goku például nagyon nagyra becsüli az életet, s csak úgy nem oltja ki senkinek az életét.
2010. máj. 23. 22:01
23/39 A kérdező kommentje:
Végre, valaki, aki olvas a sorok között! Igen, felületes szemlélődők csak az erőszakot látják meg benne, de azok, akik tényleg nézték, és szerették, sok buddhista mondanivalót is megtalálnak benne.
Kérdező te szerintem még nem jártad ki az általános iskolát vagy ha mégis akkor is nagyon gyerekes a gondolkodásod. Ez az anime NEM VALÓ TV-be, maximum éjjel 1-4 óra között lehetne adni 16-os karikával valamilyen animecsatornán. A cikkben, amit linkeltem részletesen le van írva, hogy mért kellett betiltaniuk a Dragon Ball-t és szakember állapította meg az okokat. Mégegyszer nem linkelem be mert ha úgysem tudod megérteni akkor felesleges. A másik pedig, hogy hiába van olyan mondanivalója, hogy család védelme, szeretete, összetartás, barátság fontossága, stb. ha ilyen erőszakos körítésben tálalják. 1000 más normális rajzfilm létezik, aminek ugyanez a mondanivalója. Hála az internetnek bárki megtudja nézni a DB-t ha nagyon akarja, sőt már a Z-hez is elkészült a magyar szinkron. Ahogy előttem már írták az RTL Klub is tévedésből adta csak az elején, mert nem ismerték az animét ennyi...
2010. máj. 25. 02:12
25/39 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, te viszont nem tudsz a sorok között olvasni, és a vesszőket sem ismered. Erőszakos körítés? 16-os karika? Elég a 12-es, tény, de akkoriban még nem voltak karikák. Nem erőszakosabb, mint a Bleach vagy a Naruto. A kérdés célja különben sem a vita kirobbantása volt, hanem kerestem olyanokat, akik akkor "lelkileg összetörtek", ahogyan egyik ismerősöm kifejezte magát. Nem jártam ki az általánost? Azok nem is ismerik a DBZ-t.
Nem ismerem a vesszőt? :D Olvasd el akkor mégegyszer amit írtam, szinte tele van vesszővel.:D Nyisd ki a szemed! Ha lelkileg összetörtél, akkor sajnállak, de én biztos nem törnék össze egy anime miatt. Ám a DBZ-t még az ovisok is ismerik hát még az általános iskolások. Véleményem szerint a kérdésed teljesen értelmetlen és felesleges.
2010. máj. 25. 11:05
27/39 A kérdező kommentje:
"Kérdező te szerintem még nem jártad ki az általános iskolát vagy ha mégis akkor is nagyon gyerekes a gondolkodásod"
Ebből a mondatból két vessző is hiányzik. És nem, a mai kisiskolások nem ismerik a DBZ-t. Esetleg a Bakugant.
Istenem látom vaze másba már nem igazán tudsz belekötni. De tudod mit?
" Igen, felületes szemlélődők csak az erőszakot látják meg benne, de azok, akik tényleg nézték, és szerették, sok buddhista mondanivalót is megtalálnak benne."
Te pedig ebben a mondatban oda is vesszőt tettél, ahova nem is kellett volna. Szóval előbb a te helyesírásodat tedd rendbe és utána foglalkozz a másikéval! De mivel másba már nem tudtál belekötni kellett valami azért. Felétek lehet nem ismerik az alsósok a DB-t, de felénk igen. Részemről ennyit érdemelt ez a téma.
2010. máj. 25. 23:52
29/39 A kérdező kommentje:
Hála A Neten Fen vannak a Dragon ball Résszek.
Én imádtam és most is imádom Ha nincs a tv-be.
Akkor Legalább a Neten fent van.
2010. máj. 29. 20:03
Kapcsolódó kérdések: