Szerintetek nyerni fogunk az Euróvíziós Dalfesztiválon a Freddie-Pioneer címü számmal?
Nem. A Dalfesztivál a nevével ellentétben nem arról szól,hogy mennyi vagy vagy épp mennyire nem jó egy dal.
Általában a szomszédos országok egymásra szavaznak, az egy nyelvcsaládba tartozó országok egymásra szavaznak, és sokan szavaznak az oroszokra akkor is ha tényleg jók voltak, akkor is ha nem. Minden ország arra az országra szavaz, amelyikre érdekében áll. Erről szól a műsor. Sokszor énekléssel körített politikai udvarlás.
Nem. És nem a dal miatt. A dalnak még lehetne esélye, Magyarországnak nincs. A mostani politikai helyzetben főleg, de egyébként sem, hiszen nem vagyunk jóban a szomszédainkkal, a finnek a nyelvrokonság miatt szoktak nyomni pár pontot, de elég elszigetelt nép vagyunk nyelvileg is
Maga a dal szerintem az élmezőnybe való, az eddigi 24 kikerült dalt nézve. Most Lettország van nagyon felkapva, illetve Spanyolország vezet mindenhol, bár szerintem ez annak köszönhető, hogy a spanyolok imádják a legjobban az Eurovíziót, így ők vannak jelen mindenhol a véleményükkel. Nagyon idegesítő az a dal, a falra mászok tőle.
Az én kedvencem eddig Ausztria és Olaszország, de Freddie-t nem érik utol :D
például a nyelvrokonaik, az izlandiak, a németek, az angolok, a hollandok, ráadásul egy gazdag országról beszélünk
de nem is a svédekkel van a legszembetűnőbb, hanem olyan dolgok vannak, hogy pl. Oroszország Fehéroroszországtól, Moldovától, litvánoktól mindig max. pontot kap.
Conchita pedig nem átszavazás útján nyerte valóban, de nem is a jó dala miatt, hanem a tolerancia jegyében.
Egyébként az is érdekes tény, hogy Svédországban még sosem nyert a szomszédain kívül más ország. Mindenki vonja le a kozekvenciáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!