Melyiknek volt nagyobb sikere Dragon Ball vagy One piece?
A Dragon Ball rengeteg animésnek volt kapudrogja Magyarországon és világszerte, máig érezhető hatása van a shounen műfajra (még a One Piece-re is). Viszont több mint 10 évvel régebbi is, a közelmúltig 20 évi szüneten volt és önmaga árnyékaként tért csak vissza.
Szóval hatását és ismertségét tekintve egyértelműen a Dragon Ball, viszont a hátán felkapaszkodott One Piece nagyobb üzleti siker lett.
Azt nem mondanám, hogy a hátán felkapaszkodott, mivel a Dragon Ballnak története nincs.
A Dragon Ballban annyi volt a sztori, hogy egyre erősebb ellenség jött, aki pusztítani akart, ordították és püfölték egymást tízrészeken keresztül, ami a történetben kb. 1 percnek felelt meg, majd az egyik meghalt.
Ha tetszik, ha nem, de ennyi volt a Dragon Ball.
Ezzel szemben nézd meg a One Piece világát és történetét...
Nem a frászt nem. Az, hogy a hátán kapaszkodott fel úgy értettem, hogy miután a DB világszinten is népszerűvé tette az animét, a OP-nek már kitaposott útja volt. Plusz ezen túl is cselekményhez igencsak ahhoz áll közel. A világépítéshez kicsit máshogy áll hozzá és a DB-val ellentétben történetbe integrálja a fillereket.
Míg például a Hunter x Hunter, ami kb egy idős a OP-vel a Jojo no Kimyou na Bouken vonalat követte, földbe is döngöli színvonalban a OP-t elég rendesen, mind cselekmény, mind történet, mind karakterek terén. Egyébként néztem az OP-t is, és az sem nagy durranás, ahogy a DB. Egyszerűen csak nem kikapcsolt aggyal, hanem kritikus szemlélettel kell ülni előtte.
Ez akkor sem változtat a tényeken, miszerint a DB története nulla, míg a OP története minden elfogultság nélkül is nagyszerű és egy folyamatosan bővülő világot IS kapunk általa.
Ha valaki kritikusan nézi a dolgokat, legyen az akár manga, anime vagy valami teljesen más, akkor az én vagyok, így nem áll fenn az elfogultság vagy agykikapcsolás veszélye.
A HXH vs OP pedig: ízlések és pofonok.
"míg a OP története minden elfogultság nélkül is nagyszerű"
Hol nincs itt elfogultság?
Látom vannak itt szövegértelmezési gondok:
"Majd ha te sem csak a OP-t meg pár népszerű tucatszart látsz, talán rájösz."
Itt nem sikerült felfogni a tagmondatok közötti logikai viszonyt, majd ha képes leszel rá, térj vissza.
És nem, nincs internetszerte leírva miért jó. Mint említettem, van közhelypuffogtatás, plusz kiemelnek pár dolgot, ami MINIMUM egy NEM SZAR történetnél. Ennyi. Addig, hogy miért nagyon jó, vagy a legjobbak közül való, nem jut el egyik sem. Kiemel bizonyos pontokat, ami műfajon belül átlag feletti (de összképében ez még nem feltétlenül teszi azzá a médium egészét figyelembe véve), plusz néhány pontot, amit egy médiaterméknek - és nem feltétlenül csak animének - kötelezően teljesítenie kell, de elmagyarázni, hogy hol teljesítette túl a kötelező minimumot ezeken a területeken, az már annál kevésbé sikerül.
Plusz a OP fanok ugyanúgy képtelenek elfogadni az ellenvéleményt. Ha valaki merészeli nem szeretni akkor addig nyaggadják, amíg vissza nem vonul az adott közösségből, ha a felület lehetőséget nyújt rá, lepontozzák a halálba, vagy ha már sehogy sem tudják tartani magukat, akkor kifarolnak egy "ízlések és pofonok" vagy valami hasonló kifogással. Az első hsz-emben semmi rosszat nem írtam a OP-ről, csak felvázoltam, hogyan lett az anime többé-kevésbé világszerte mainstream, ami utat nyitott a OP népszerűségének. 25% hasznos, mert egy mondatba mertem írni a DB-t és a OP-t. Gyakorlatilag a One Piece fandom az egyik legrosszabb rajongói csoport az animés szubkultúrán belül, aminél csak a Naruto fandom és az aktuális sláger-anime rajongói múlnak alul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!