Ki miért nézi és miért nem nézi az X faktort?
Engem sem érdekel az, hogyan emel fel „tizenöt percre” a média valakiket azért, hogy a reklámokból, az eladott lemezekből mások gazdagodjanak. Az összes ilyen műsor megrendezett, ha jobban belegondolsz mindig úgy válogatják össze a résztvevőket, hogy minél szélesebb közönség tudjon azonosulni egy-egy szereplővel (pl. legyen nagyon fiatal lány és fiú, akiért a tinik bomolhatnak, legyen cigány, legyen valami „őrült” vagy izgalmasnak tűnő múltú stb.). Aztán elhitetik, hogy a betelefonálás bármit is számít a műsorban, utána valamelyik „mentor” felkarolja a sztárocskát, akivel el lehet adni egy-két lemezt, jól lehúzzák persze a bősz segítők, s végül megy a süllyesztőbe. Vagy ha van benne némi kurázsi, celeb lesz belőle, és még igyekszik minél több műsorban szerepelni, hogy fentmaradjon a színen.
Természetesen bizonyítani nem tudom a fenti állításokat, de tévés barátaimtól hallottam. Egyébként nem kell túl sok logika hozzá, hogy belássuk, a tévéműsorok nem a jótékonyságról szólnak, hanem kőkemény üzleti érdekekről. Az egyik barátnőm nemrég mesélte, hogy egy főiskolai évfolyamtársát látta egy valóságshowban a minap, tök más néven szerepelt, és teljesen más személyiséget játszott, mint amilyen valójában. Ne higgyük, hogy a ládából az élet kacsint ránk! :)
No meg a kérdés megfordítható: van arra bizonyíték, hogy pl. egy betelefonálós műsorban bármit számít bárkinek a szavazata?
(Hozzáteszem, 10 éve nincs tévém, ezt a műsort nem is láttam, csak egy-két elődjét régen. És egészen boldogan élek nélkülük. :))
Igen, kell ázsiai, kell európai, kell meleg, kell extrém, kell nagyon fiatal, kell roma, csak igazi magyar nem. Minden kategóriából kell egy.
Aztán jut a győztesnek 15 perc hírnév. Minek ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!