Mi kell ahhoz hogy műsorvezető lehessek?
Sziasztok! :)
16 éves lány vagyok, jelenleg gimnazista. Olyan szakmát szeretnék ahol sikeres lehetek, sokat kereshetek és ami kicsit "elegánsabb". Nagyon megtetszett ez a műsorvezetős dolog, bár tudom, hogy írtó nehéz lehet bekerülni.
De nem ilyen való világot meg trága műsorokat hanem mint pl a reggeli vagy ilyenek, nagyon érdekel a média, szeretek videókat szerkeszteni.
Főleg ennek a barna hajú nőnek a stílusa tetszett meg, hogy olyan vidámnak tűnnek mindegyik adásban:
http://www.youtube.com/watch?v=dF9S60LBLTk&feature=results_m..
Sajnos nincsen olyan ismerősöm aki a szakmában dolgozna, pedig tudom hogy kapcsolatokkal lehetne bekerülni.
Mell alá érő hosszú szőkésbarna hajam van, kék szemem, de még érzem hogy ha nagyobb leszek tudok stílusos lenni, alacsony vagyok olyan 161 cm, de gondolom hogy magassarkúval megoldható az ilyesmi és átlagos testalkatú. Nem nagyon karakteres az arcom, csak egy picit néhány profilból.
Tanácsok?:)
(+ha kiselőadások vannak izgulok és remeg a hangom de ha gyakorlom a helyzetet én letudom győzni):)
Első lépésként tanulj meg helyesen írni...
Másodszor jelentkezz média szakra valamilyen fősulin, aztán már csak egy nagy adag szerencsére lesz szükséged. Kitartást, én is ezért küzdök.
Tudtommal a székesfehérvári Kodolányi János Főiskolán elég jó a kommunikáció szak. Sokat adnak a gyakorlati képzésre, kikupálhatod magad, ha rádiózni akarsz, újságírni, tévézni. Én oda mennék, ha ezzel akarnék foglalkozni.
Én is kommunikáció szakot végeztem, és a Kodót is megjelöltem anno 3. helyen (csak azért nem korábban, mert nagyon messze volt, kelet-mo.-i vagyok). Elsőnek az egri Esztherházy fősulit jelöltem, azt hiszem, ott is elég jó a kommunikáció szak. Oda nem kerültem be, második helyen meg a Nyíregyi Fősuli volt, így oda vettek fel. Az ottani kommunikáció szak egy rakás kaka, de volt 1 (!) jó tanárunk, egy médiaszakember, aki sokakból jó újságírót faragott, tehát alapvetően megiscsak megérte oda járni. De ő újságírásban jó. Ha a tévé érdekel, a Kodolányit ajánlom. Onnan sok tévés került ki (pl. Sebestyén Balázs, azt hiszem).
Bár járt oda egy ismerősöm (igaz, turizmusra), és egyszer beszélgettünk ösztöndíjakról, és teljesen el volt képedve, hogy én 4,6-7-es átlagra kaptam kb 15E Ft ösztöndíjat, neki pedig fizetnie kellett az iskolának! Tehát ott nemhogy pénzt kapsz, ha jók a jegyeid, hanem félévenként 20 vagy mennyi ezer Ft-ba kerül, hogy oda járHATsz.
Ha ezek fényében is megéri neked, akkor hajrá.
Egy extra infó: ha képernyőre akarsz kerülni nádszál vékonynak kell lenned, szépnek, hibátlan fogsor kötelező, gyönyörűen kell tudnod beszélni/artikulálni, jól kell forogjon az agyad (te viszed előre a showt, pláne ezeket a reggeli, beszélgetősöket), és a mélyebb hangszín sem árt. Cincogó, magas hangú emberek ritkán dolgoznak a médiában. Kimutatott tény, hogy a nézők/hallgatók a mély hangokat kedvelik.
Ja, és a videón ez a nő borzalmas. Teljesen más mentalitás, ők latinok, náluk okés, ha valaki úgy gesztikulál, hogy nem lehet a 2 méteres közelében megmaradni, és úgy pattog, mint valami gumi labda. Nálunk ilyen mentalitással nem kerülnél be sehová. A magyar teljesen más nép, visszafogott, konzervatív. Erre buzdítalak téged is.
értem..hát ha fizetős felejtős sztem v nemtom még eldöntöm..köszönöm a válaszokat:) am szépen beszélek igaz nem mély a hangom se magas, olyan a kettő között, és magyaron sokszor olvastatnak velem azt mondja a tanárom, hogy nagyon szépen tudok.
Hát nem vagyok vékony átlagos testalkatú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!