Elkapcsolsz ha reklám meg a TV-ben vagy a rádióban?
Mi az hogy "ne szídjuk a reklámot mert attól ingyenes a TV" ?
Alapvetően tv nem ingyenes,ugye az ingyenes alapcsomag a reteklub és csigakettő,amin nézhetetlen ócska,népbutító,magyarellenes hangulatú műsorok mennek,mindenki tudja miért.Tehát ezt tv-nek nem lehet nevezni ezzel gondolom mindenki egyetért.Valami van még az alapcsomagban de nem tudom most mi.
Tehát ezen felül a tv igenis _fizetős_ a csatornákat csomagokban tudod megvenni pl az UPC-től,ahogy az internetet is.
Nem gondolom hogy a pár ezer forintos havi díj akkora kegy lenne ezektől a szolgáltatóktól,hogy "csak" annyit kérnek érte.
Ők élnek belölünk és nem nekünk van rájuk szükségünk!Lehet még drágább a tv és a net,de akkor az emberek kihúzzák a falból a dugót és megvonják a vállukat és teljesen és boldogan fognak egy teljes életet élni nélküle.SŐT... ez a jelenlegi elszigetelődés egymástól,a mai gyerekek elkorcsosulása,az emberi kapcsolatok fellazulása,mind az internetnek köszönhető.Régen az emberek nem kakibukkon lájkolták egymást és nem 1 soros mondatokat írtak egymásnak,hanem elmentek és TALÁLKOZTAK,uszodába jártak,focizni,kávézóba,kirándulni stb stb.Régen az ismerkedés úgy folyt hogy a fiú odament pironkodva a lányhoz,de ma már?Bejelöli a kakibukkon és HA a lány visszajelöli,akkor már sinen van és másnap már lehet csőrözni az iskolaudvaron vagy már este maszturbálni az msn webkamera elött....
Szóval nagy tévedés hogy nekünk bármennyire is szükségünk van a tv-re vagy a netre.
Én imádom a netet,rengeteget olvasok belöle,de ha holnaptól nem lenne sem érdekelne,több ezer kötetnyi könyvem van itthon és sok barátom :)
A tv még inkább szórakoztatás kategóriába esik,ráadásul hol vannak már a régi kedves mesefilmek,a mikrobi,a vuk,a frakk a macskák réme,hol vannak az izgalmas krimik,amikben maximum egy lövés dördült,hol vannak a kedves vígjátékok,amik megnézése akár egy jó esti programnak számított ???????
Mi van helyette?Jellegtelen,személytelen rajzfilmek,amikben mindig lőnek,vagy kínozzák egymást,a sok reklámszemét között van egy alsó kategóriás akciófilm,ötödrangú szereplőkkel, ahol másfél óra alatt egymillió embert trancsíroznak szét és mindenki k.r mindenkivel.....
Na mindegy is :)
Inkább az az aggasztó hogy ezek a mai gyerekek,akik már festik a hajukat és a körmüket és a fenekük kilóg a gatyából és 14 évesen részegen mászkálnak szombat este,azok ezen fognak felnöni... szép nyugdíjas éveink lesznek ha megérjük.

Mármint nem a rádióra, a TV-re. :D
Rádiót ritkán hallgatok, azt vagy eltekerem, vagy lehalkítom.

Ja... hogy neked sem a reklámokkal van bajod igazából, hanem a világgal. Az a baj, hogy hiába zsörtölődsz, nem tudsz változtatni rajta. És sajnos azért tartunk még mindig itt, mert a hozzád hasonlóan mindenki mindenben csak a rosszat látja. Soha semmi nem jó. Honnan kanyarodtunk el a reklámoktól hirtelen a "szörnyű" fiatalokig, a politikáig, a Facebookig?
A világ nagyon gyorsan fejlődik az elektronika terén, nem szidni kéne hanem lépést tartani vele. Egyébként azokban a régi időkben is ugyanúgy voltak ilyen emberek, akik szidtak minden új találmányt, vagy divatot, vagy új szokásokat. Aztán valahogy ők is megtanulták használni a mobiltelefont. Ez nem kizárólag ennek a kornak a hibája. De ők sem tudtak mit csinálni vele, maximum csak mérgelődni, szóval te sem tudsz...
Amúgy attól hogy most láttál 2 lövöldözős mesét, attól még nem kell általánosítani az összesre. Több az aranyos, vicces, "modern" mese, mint a lövöldözős. A Minimax, Disney csatorna tele van ilyenekkel. És talán azok a csúnya mesék nem is gyerekeknek szóltak, hanem felnőtteknek. Erre nem gondoltál? A Frakkot meg ezeket meg hány milliomodszorra vetítsék már le? Már mindenki 600-szor látta! Ha ilyen régi műsorokat akarsz nézni, nézd az M1, M2-t, azon mindig egy valami fekete-fehér film vagy régi mese.
A fiataloknál megint csak általánosítasz. Mint a legtöbb középkorú/idős ember. Anyukám mesélte, az ő iskolájában is volt jó pár ilyen gazdag, szép, népszerű lány, akinek mindig volt pasija, mindenki irigyelte. Elhiheted, ha akkoriban is lett volna ennyi pláza, internet, TV, ergo több lehetőség, akkor is mindenki úgy cicomázta volna magát ahogy csak tudta. De mit fáj az neked, hogy a tinik kihasználják a fiatalságukat, és kiélik magukat? Akár hajfestés, öltözködés, viselkedés terén? Inkább most éljék ki magukat, mint 30 évesen. Egyébként meg ha a gyerek iszik, vagy minden héten új sráccal jár, vagy rongál vagy akármi, akkor elsősorban a szülőt kell elővenni. Én is ismerek egy ilyen családot, hát az anya úgy néz ki mint egy r*banc, és olyan 40 éves körül lehet... Magyarán az idősebb korosztályban is bőven találunk ilyen értelmes egyedeket. Csak erről sokan elfeledkeznek...
Előre szólok, lehet lepontozni, de attól még a tények tények maradnak.
Utolsó kommentelő én örülök hogy írtál választ,mert ez is egy válasz.
A honnan hová eljutást könnyen le tudod vezetni ha figyelmesen átolvasod a topicot mégegyszer.
Nem kezdek megcáfolni minden egyes dolgot amit írtál,mert nagyon hosszú lenne és teljesen felesleges is.Valószínüleg a fiatal kord miatt úgysem értenéd meg.Sokat kell még látnod az életből és tanulnod az iskolában hogy kicsit csiszolják még a gondolkodásod és szélesítsék a látóköröd.Én nem egy besavanyodott analfabéta öreg vagyok,de tudom hogy milyen volt akkor élni,amikor ezek még nem voltak,ez nem is olyan régi történek kb 15 év mióta így meglódult a világ.
Gyerek vagy még,majd meglátod magad is húsz év múlva hogy fogod látni a világot.

Rádiónál nem csak reklámnál kapcsolok el, hanem amint megszólal a bugyuta, beszédhibás műsorvezető. Se híreket, se beszélgetéseket nem hallgatok a rádióban. (Általában hazafelé szoktam rádiót hallgatni, telefonról, így könnyű gyorsan csatornát váltani).
A TV nálam sokszor csak háttérzaj, ott is leginkább zenetv megy, nem kapcsolom el, mert sokszor fel se tűnik, hogy épp nem zene megy. Ha filmet nézek tv-ben, akkor a reklám alatt pisilek/hozok piát vagy kaját/cigizek/stb., szóval el nem kapcsolom, de nem nézem reklámblokkot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!