Gyerekkorotokból milyen mesékre emlékeztek, amiket a TVben néztetek?
Volt egy mese az Mtv1-en. Egy arany madárral repkedtek benne amit a Nap energiája táplált. Dél-Amerikában játszódik a történet. Egy testvérpár keresi a szüleit.
De nem tudom a mese címét. Talán valaki tudja közületek.
#16, úgy örülök, hogy ezeket írod!!!
Szívemből szóltál. És külön megnyugtató, hogy hasonló korúak vagyunk. :)
Ezek szerint nem kell szégyelnem, hogy én a '70-es Disney filmekért, Vili a Veréb-ért, Robin Hood-ért (úúúú, de mennyire oda voltam azért a művészi szépségért és ideálérzetért, amit adott) meg egy pár - most már kuriózum - slágerért vagyok oda!
Olyan gyönyörű volt az a korszak, az a képvilág!
A Cartoon Network szinte teljes kínálata, ami eljutott hozzánk '93-tól kezdve egészen... hát, attól függ, meddig mérjük a gyerekkort. De a csatorna angol időszakából szinte mindent néztem. Aztán a Nickelodeonról és a német Super RTL-ről is rémlik jó pár sorozat, felsorolni nem fogom őket, mert olyan sok van.
Kisebb koromból vannak emlékeim több magyar klasszikusról (Vízipók, Mézga család, Kukori és Kotkoda, Frakk, Mikrobi, Kérem a következőt!, stb), valamint a Disney délutánokról (Gumimacik, Micimackó, Balu kapitány, a klasszikus rövidfilmek, stb), és időnként bejöttek az RTL Klub és TV2 hétvégi reggeli rajzfilmjei is.
Áááááá, Mikrobi!!!
Köszönöm, hogy eszembe juttattad!
Megint, csak rá kellett nézzek egy netes plakátra, és egyből minden bevillant. :D
Amúgy azért néztem nagyot, hogy megemlítetted, mert a Microbi egy DOS-ra portolt magyar programnak is a neve, ami egy szintén magyar fejlesztésű, kutatású eszköznek, a vakoknak és látássérülteknek készült BraiLab-PC felolvasóhardvernek szoftveres megvalósítása, emulálása, nagyjából ugyanazzal a hanggal, ugyanazokkal a funkciókkal.
És ezt onnét tudom, hogy elsőéves kollégistaként volt módom pár hétig egy ilyennek kísérletezzek, és egy floppy-n kapott rendszert megfoltozzak, átdolgozzak hozzá, hogy akinek kell, lehessen használni.
No, az is mekkora nosztalgia volt már XDDD DOS-al, párhuzapos portal, floppy-val, bőven a 90'-es évek elején divatos hardverrel dolgozni.... atyám!!
Most meg még itt is van összefüggése a dolgoknak. Nem hiába mondják, minden mindennel összefügg.... =D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!