Gyerekkorotokból milyen mesékre emlékeztek, amiket a TVben néztetek?
Rémusz bácsi meséje, A kis vakond, Lolka és Bolka, Vizipók-csodapók, A nagy ho-ho-horgász, Pumukli, Gyalogkakukk, Tom és Jerry, Gumimacik, Csipet-Csapat, Mazsola, Pom-Pom, Micimackó, Dr. Bubó, Mézgacsalád, Vuk,
... és még nagyon sok :-))))
Sorozatok:
-Az elsüllyedt világok
-Én kicsi pónim
-Juharfalva lakói
-Az ágon ülő macska meséi
-Hódpapa meséi
-Az ezüst vadló
-Tom és Jerry
-Atom Anti
-Csip-csup csodák
-Nils Holgersson
-Maja a méhecske
-Hupikék törpikék
-Cápali és Cápeti
-Gumimacik
-Kacsamesék
-Csipet csapat
-Tini nindzsa teknősök
-A nyomorultak
-Süsü a sárkány
-Dörmögőék
-Bolondos dallamok
-Hé, Arnold!
-Fecsegő tipegők
-A nagy Ho-Ho-Ho Horgász
-Jetson család
-Frédi és béni
-Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer az élet
-A bolygó kapitánya
-Blinky Bill
-Micimackó
-Pokémon
-Balu kapitány
-Scooby Doo
Egész estések:
-Fényes szivárvány (Rainbow brite)
-A hercegnő és a kobold
-Vili a veréb
-Szaffi
-Az erdő kapitánya
-János Vitéz
-VUK
-És persze a régi Walt Disney RAJZfilmek (Dzsungel könyve, Oroszlánkirály, stb.)
De szép is volt még az az időszak!A mostani rajzfilmek zömétől visszafelé fejlődnek a gyerekek...
(26/N)
Hú, az nagyon régen volt, de a kedvencünk a Varázsceruza, A kisvakond meg a Lolka és Bolka volt! Aztán néztük még a Futrinka utcát is, a Rumcájszot, a No, megálllj csak!-ot (No, pagagyi!),meg mindenféle szép (sok esetben szovjet!) rajzfilmet, bábfilmet és színészekkel mesefilmet, ilyen volt például a Holle anyó, A 12 évszak,A palacsintás király! Na és a nagyszerű magyar gyerekfilmek: Az öreg bánya titka, Tüskevár, és a pontos címét már nem tudom, de az a sorozat, amiben Bagaméri , meg az Utca hírmondója szerepelt...
Akkoriban csak 1-2 adó volt, de inkább csak 1, sőt sokáig hétfőnként nem volt adás. Mese csak az esti mese volt, meg hétvégente meg szünetekben úgy kb 1 órás matiné! Emlékszem, azért imádtam a húsvétot, mert akkor mindig több jó mesefilm volt, az öcsém pedig mérgelődött, hogy ő nem nézheti, mert apuval mentek locsolkodni, én meg még bosszantottam is, hogy "csak csokitojást hozzon, főtt tojással haza ne jöjjön!"...
Sejtitek, ez milyen régen volt....!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!