Miért van az, hogy míg az emberek 70%-a szereti a Való Világot és nézi is a TV-t, addig a maradék undorítónak tartja és visszakozik a közszereplőktől?
Ti hogyan viszonyultok...
a médiánkhoz?
a nyugati médiákhoz?
a háborús tudósításokhoz?
a média társadalomra gyakorolt hatásához?
azokhoz az emberekhez, akik még mindig hisznek a TV-nek?
Való Világ 4 leginkább egy hülye rajzfilmre hasonlít. KB. annyira is lehetett valóságnak felfogni mint a Kengyelfutó gyalogkakukk történeteit. Két hetente egy-két órát foglalkoztam vele.
Ha azt valaki minimálisan is valóságnak fogta föl, annál elmentek otthonról.
Személy szerint én undorítónak találom a Való Világot, és a "celebektől" visszakozok, viszont ha nem is túl sokat, de nézek tv-t. Leginkább tematikus csatornákat. :)
Hogyan viszonyulok a
- médiánkhoz: parasztvakítás... mossák az emberek agyát, igénytelenek a műsorok... igazából nem jön, hogy elhiggyem, hogy erre van igény. De van, mert különben biztos nem csinálnának veszteséges üzletet a tévécsatornák. Az a baj, hogy már a tematikus csatornákra is kezd befolyni az igénytelenség. Elképesztőnek tartom, hogy a "híradó" fele sztárokról szól, de azt is, hogy mennyire hatásvadász egy-egy bemondás, szalagcím. Teljesen kiszínezik a történeteket. Olyan, mintha tökéletesen hülyének néznék az embert, és gyanítom, hogy így is van. Ami azért belegondolva azért felháborító szerintem.
A másik meg az, hogy ma már például egy felkapott jelenségtől nem tudsz elmenekülni. Hiába nem nézed a valóvilágot, ha rámész az internet hírekre, rögtön Alekosz képe villan fel (vagy Benkő Dánielé). Ha kimész az utcára, plakátokról szemeznek veled. Ha újságot akarsz olvasni, ők vannak a címlapon. Ha közösségi oldalra lépsz be, az a bizonyos 70% (aki szerintem amúgy kevesebb) az ismerőseid közül Gombiról meg Éváról beszél. Egyszerűen már a normális műsorokat kedvelő embereknek sincs választása.
- a nyugati médiákhoz: hát igazából nem nagyon ismerem a nyugati médiákat, de gyanítom, hogy ott is vannak igényesebb és kevésbé igényes műsorok is. Szerintem a mostani celebközpontúság főleg az USA-ból jön, annyi különbséggel, hogy Magyarország nincs olyan pénzügyi helyzetben, szóval itt nem gazdag idiótákat, hanem szegény idiótákat nevelnek.
-a háborús tudósításokhoz: nem sokat tudok róluk, vagy nem igazán figyelek rájuk. Nyilván lehetnek ott is torzítások, eddig nem gyanakodtam rá, hogy európai uniós "befolyási övezetként" meghatározzák, hogy mit gondoljunk vagy mit tanítanak nekünk történelemből, de ma már bármi megtörténhet sajnos. Szerintem a közember innen nem nagyon lát bele, hogy mi történik a fronton mondjuk a Közel-Keleten.
- a média társadalomra gyakorolt hatása: őszintén szólva a mai fiatalság erkölcsi elzüllését valamennyire mindenképp a világ felgyorsulásának, a média hanyatlásának tulajdonítom. A média formálja a közízlést, és amíg a gyerekek felnőttes dolgokat látnak a tévében, és azt látják, hogy ez menő, addig meg lehet nézni, hogy mi megy itt gyik-en mondjuk a szex,szerelem kategóriában. 12-13 évesen én még babáztam, pedig nem töltöttem még olyan nagy kort, 18 vagyok.
- akik még mindig hisznek a tévének: háát... nem sok ilyennel találkoztam, de azokat kicsit megsajnáltam. Általában az öregemberek, vagy a kisgyerekek azok, ami gyakorlatilag egy és ugyanaz a kategória. Nem kifejezetten ítélem el őket, de jobb lenne felnyitni az emberek szemét, hogy mennyi szennyet néznek.
Egyébként kicsit csípősebb formában ezeket a gondolatokat az Antifaces fogalmazta meg nagyon jól, tessék rákeresni :)
Honnan veszed, hogy a TV nézők 70%-a szereti a VV-ot?
Ne dőlj be sohase a hazug statisztikának, manipulálni akarják a hülye tömeget,
Még olyan sem hogy*
Még olyan sem nagyon láttam, hogy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!