Alekosz nyerje meg az egészet és ne Béci?
Azért gondolj már bele, mit mondasz. Nem egy olyan rokonom van, akik már jócskán idősek (50-60-70 év körül), egész életükben tisztességesen dolgoztak, de mindig is csak az albérletet tudták megfizetni. akkor most ők is kisebbségiek, dolgozni nem akaró emberek?! NEM! Adódik úgy, hogy az embernek nem jön össze minden, amit akar, és ki mondja meg, hogy 25-30 éve kötelezően legyen lakása mindenkinek? Egyszerűen nonszensz.
És ilyen szempontból mennyivel jobb a "kis hős", Alekosz? Harminc éves elmúlt, mégis a szüleivel él, nem kezdett önálló életet. Erre is olyan degradáló véleményetek van?
Azt pedig, hogy Béci mit és mikor csinált... kinek van hozzá köze? de még ha igaz is... az emberek nem változhatnak?! Mindenkinek kijár egy második esély. Az a baj, hogy már mindenki tele van előítéletekkel. Történetesen a környéken élek, van/volt némi rálátásom a dologra (személyesen azért nem ismerem). Ha az ember akar változni vagy változtatni, és tesz is érte, akkor sikerülni fog.
Érdekes, hogy Olivérrel nem hozakodtok elő, pedig az ő előéletében is lehet vájkálni. Ja, hogy Jerzy biztosan nem hetero amiatt a videó miatt? És akkor Olivér balerina ruhában táncikálva, kifestve biztosan hetero, igaz? És még lehetne sorolni, de azért jó pár dolgot elmondott már ő maga is...
(Visszatérve Bécire, az Outlaw felirat csak a fele, a teljes felirat az Outlaw Style, ami annak a zenekarnak volt a neve, ahol ő rappelt.)
Szóval ha valakire ráhúzzátok a vizes lepedőt, nézzétek meg, hogy a saját hőseitekre nem lehet-e ugyanazt ráhúzni.
De én például nem láttam még Béci "csapata" egyet sem köpni, Olivért és Évát pedig már igen... sőt, Éva be is mutatott valakinek (bár nem értem, hogy ilyeneket miért mutatnak főműsoridőben). Ezen kívül, ha ti szívesebben nézitek őket, amikor egész nap fekszenek, abban a ruhában, ami egész nap rajtuk volt, hát tessék. Engem valahogy nem tud érdekelni ez a semmittevés. És várják, hogy a sült galamb belerepüljön a szájukba...
Nos... a kedvetekért kicsit jobban odafigyeltem a mai adásban Alekosz viselkedésére. Leírom, hátha ti is észreveszitek végre...
1) Úgy könnyű vitát nyerni, hogy nem hallgatom meg a másik felet, nem figyelek rá, nem adom meg a tiszteletet. És hiába mondja, hogy ez a "másik csapat" módszere, nem igaz. Egyetlen egyszer fordult elő ilyen, akkor is Anikó használta Éva ellen.
2) Miért ő akarja eldönteni, hogy Gigi és Jerzy mikor éljen nemi életet? Ilyen alapon - mármint, ahogy ő indult ki a dolgokból - bárki mondhatná Évának ugyanazt, mint amit ő Giginek, ugyanazzal a címszóval. (Hogyha eddig Aleksoznak nem jött össze három hónap alatt, akkor majd valaki elintézi helyette.)
3) Ugyanúgy nyomul Évára, pedig tudja, hogy van párja. Ráadásul nyomás alá helyezi, és próbál lelkiismeret-furdalást ébreszteni benne. Az pedig, hogy ehhez még egy hisztit is levágott... nem mondok véleményt, mert ennek az írásnak most nem a véleménynyilvánítás a célja.
4) Alábecsülni és felülértékelni nem ugyanaz. Márpedig ő szinonimaként használta a két szót, holott teljesen ellentétes jelentésűek.
5) Mi az, hogy azért nem dicséri meg Évát, mert attól neki nem lesz jó érzése? Nos, egy baráti, vagy bármilyen emberi kapcsolatnak úgy kellene működnie, hogy az emberben jó érzést keltsen, ha valaki másnak örömet okozzon. És ez a jó érzés annál erősebb, minél közelebb áll hozzá a másik személy. Ennél a gesztusnál két dolog tűnik szembe: neki miért nem jó érzés, ha másnak örömet okoz, és más dicsérésénél miért az a fontos, hogy ő utána hogy fog érezni? Hmm, színtiszta önzés.
6) Jerzy mondott egy olyan kifejezést, amit korábban Béci használt? Ettől ő most alacsonyabb? Már ne is haragudjon meg senki, de ez egy hatalmas öngól volt. A vita után kint ő maga vallotta be, hogy Éva kifejezését (retardált) használta. ezen kívül a "baráti körének" is szavajárásává vált a "mindig, minden körülmények között", de továbbmegyek, a műsorvezetők és a rajongók is előszeretettel használják. Tehát akkor a fenti véleményalkotása és a nem-eredetiség elítélése mind önmagára, mind a barátaira, mind a műsorvezetőkre, mind a rajongókra visszaüt. (És itt akkor még nem is beszéltem arról, hogy a közkedvelt idézet voltaképpen nem is "saját kreálmány".)
6+1) Visszatérve a heterogén érzésre. Egy érzés nem lehet heterogén. Nonszensz. Egy dolog egyneműségéről vagy különneműségéről értelmetlen beszélni. Két érzés pedig nyilvánvalóan heterogén, mert ha nem az lenne, akkor nem is két érzésről lenne szó. Így tehát szintén értelmetlen kijelenteni, hiszen magától értetődő tényről van szó. Ha pedig azt akarja kifejezni, hogy az érzelmek egymásnak ellentmondanak, akkor az nem heterogén, hanem ambivalens. Attól pedig miért kell elájulni, hogy egy nyolc általánost végzett ember ismeri ezt a szót? Nekünk az ötödikes (!) nyelvtandolgozatunkban szerepelt.
Természetesen nem kell velem egyetérteni. Próbáltam objektív maradni, sajnálom, ha ez nem sikerült. De remélem, sikerült egy-két dologra rávilágítanom.
(Külön ironikusnak tartom, hogy az első róla elnevezett baba - na erről is megvan a véleményem, de ezt most hagyjuk - mellesleg Rácz vezetéknévre hallgat.)
Re:02-18 07:17-nek.
Amit én mondok az az, hogy, aki abban az időben akart dolgozni az igenis tudott venni lakást! Ráadásul úgy, hogy a felvett hitel összegének nem az ötszörösét kellett visszafizetni, mint most. Akkoriban még 2 évi fizetésnek megfelelő összegből meg lehetett oldani a lakást, most meg több, mint 20 év kell hozzá. Egyébként meg mindenki ott és abban lakik ahol jól érzi magát! Ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!