Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Akik nem nézik a Való Világot...

Akik nem nézik a Való Világot miért szidják?

Figyelt kérdés
Én is utálom a népbutító tévéműsorokat és egyáltalán nem terveztem nézni a VV-t. Viszont mivel családtagjaim nézték én is elkezdtem és már kifejezetten szeretem és mindig várom a következő részt. Én is azt hittem, hogy ez ugyanolyan szar műsor lesz, mint az összes többi ami megy a tévében, de kellemesen csalódnom kellett. Néhány kivétellel igenis értelmes, intelligens és szerethető emberek vannak benne. Szóval ti, akik folyton szidjátok, belenéztetek már egyszer is a mostani Való Világba?
2011. jan. 5. 23:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
senki se nézi, de a nézettsége nagy .. na errõl ennyit
2011. jan. 5. 23:16
 2/7 anonim ***** válasza:
36%
Ők is nézik, csak szeretnek oltogatni.
2011. jan. 5. 23:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Bele. Nem csalódtam, pont olyan élvezhetetlen vacak, mint vártam. Fizess elő tematikus csatornákra, majd akkor meglátod mit néztél te...
2011. jan. 5. 23:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Belenéztem. Fél perceket talán párszor már láttam belőle, mikor véletlenül odakapcsolva maradt a tv, meg a bemutatóból van még infóm róla. És hogy mit utálok benne:

S. Bucit

(Egy bűnözőt akarnak szerencsétlen áldozatnak beállítani, és a tettét elfogadtatni a közvéleménnyel.)

A magamutogatókat

(Régen még a VV1-2-t és a BB1-et megnéztem, valahogy úgy rémlik, mintha ott még közel normális embereket próbáltak összeszedni. De legalábbis karaktereseket. A mostaniban összeszedték az összes szilikonos ribit meg a legaljadékabb pasasokat, akik még hajlandóak voltak ebben az izében részt venni.)

Azt is utálom még benne, hogy ilyen szemét műsorokra megy el egy rahedli pénz, ahelyett, hogy valami értékesebbet hoznának össze belőle. Igazán nincsenek nagy elvárásaim, csak egy kicsivel kéne fentebb menni a Mónikasó szintjénél.

Meg még azt is, hogy a normális (ám befolyásolhatóbb) emberekkel is képesek elhitetni, hogy "pedig ez egy tökjó műsor". "Én is azt hittem, hogy ez ugyanolyan szar műsor lesz, mint az összes többi ami megy a tévében, de kellemesen csalódnom kellett. Néhány kivétellel igenis értelmes, intelligens és szerethető emberek vannak benne." Velem ezt nem eteted meg. (Lehet, hogy a marketingesük vagy?) Szó szerint fáj, ha néznem kell. Nem emlékszem, hogy valaha lett volna olyan műsor, ami elől elmenekültem. Akár teszem azt mosogatni is, csak ne kelljen nézni.

Az a jó műsor, hogy egész nap a kanapén héderelnek mackóban? Néha kimennek rágyújtani, néha kapnak (a szerkesztők szerint) vicces feladatokat. Két mélyenszántó tökvakargatás közt valami semmitmondó rinyálást is lehet hallani, hogy ki kinek hogyan tegyen jobban alá/keresztbe stb.

Azért utálom, mert ha ezt sok emberrel meg tudják szerettetni, akkor azzal már a közízlést piszkálják meg. Akkor már ez lesz a szint, ehhez igazodik egyre több műsor. Akkor jön az, hogy "te, lehet ezt olcsóbban is, próbáljuk ki, hátha beveszik". És akkor megint jön majd egy VV32, megint közízlésváltozás, színvonalesés... És ők irányítanak minket, a lakosságot, a nézőket. Én ezt nem akarom elfogadni. Szeretném, hogy igenis a nézők igénye kényszerítse rá a csatornákat, hogy az igénynek megfelelő műsort adják, és ne a csatorna mondja meg, hogy mi a jó nekünk.

Bocsánat a litániáért, de ez hosszabb ideje érlelődött már. A VV4 már a nyílt hülyének nézés.

2011. jan. 6. 00:12
 5/7 A kérdező kommentje:

Utolsónak.

Teljesen igazad van a Stohl-os ügyben, többek között ezért is voltak előítéleteim a műsorral szemben az elején. Ha már itt tartunk, egyik műsorvezető sem végzi jól a dolgát, sőt csapnivalóan rosszak, ez nagy negatívuma a műsornak.

A régi műsorokba is belenéztem, de már nem emlékszem rájuk, úgyhogy nem tudom összhasonlítani.

Igazad van, ennél sokkal színvonalasabb műsorokat kellene csinálni. Furcsa lehet, hogy most hirtelen ezt mondom, de hidd el, alapból én is tartalmasabb műsorokat szoktam nézni. Viszont én úgy látom, hogy a mostani VV azért jóval magasabb szinten áll, mint egy Mónika show. Bár ízléseken nem lehet vitatkozni és sajnálom, hogy te így látod a műsort, de szerintem nagyon érdekes az, ahogyan az emberi kapcsolatok alakulnak. Akár egy pszichológiai kísérletnek is fel lehet fogni, szerintem. Akármekkora koponyákat zártak volna össze abban a villában, nem hiszem, hogy sokkal intelligensebben oldották volna meg a problémákat, mint azok az egyszerű emberek akik most bent vannak. (De hangsúlyozom, hogy szerintem is van kivétel!)

Az utolsó gondolatodhoz annyit tudok hozzáfűzni, hogy a kereskedelmi tévéknek igenis az az érdeke, hogy olyan műsort csináljanak, ami tetszik a nézőknek. Tehát ők pont nem formálni akarják a közízlést, hanem megfelelni annak. Akár tetszik, akár nem, az emberek többségének ez jelenti a kikapcsolódást, úgylátszik.

Nagyon köszönöm a válaszod!

2011. jan. 6. 15:59
 6/7 A kérdező kommentje:
* úgy látszik
2011. jan. 6. 16:01
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Az a pszichológiai kísérletes felvetés érdekes. Egy pillanatra elgondolkodtam, hogy mennyivel lenne másabb a műsor a szememben, ha átlagos, "normális" embereket zárnának össze. Pszichológiai kísérletnek ez akkor lenne megfelelő, ha nem tudnának róla, hogy figyelik őket. Így viszont csak arra játszanak a szereplők, hogy a nézőkkel megkedveltessék magukat. Hogy ehhez szerepet kell játszani, keresztül kell gázolni a többieken, össze kell jönni valakivel vagy összeveszni, az szerintem mindegy nekik. Én ezekben az emberekben nem látok olyan értékeket, amik miatt a szerkesztők elvárhatnák, hogy kedveljék őket a nézők.

Nem meggyőzni szeretnélek. Tudom, hogy mindent meg lehet nézni, csak helyén kell kezelni a dolgot, és úgy látom, hogy ez neked sikerül. :)

A ker. tv-kel kapcsolatban nem tudom, hogy mi az igazság, szerintem olcsóbb nekik, ha a rossz műsoraikat is megkedveltetik a nézőkkel. Lehet, hogy csak összeesküvés elmélet.

2011. jan. 6. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!