Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » QLED vagy elég a FHD ?

QLED vagy elég a FHD ?

Figyelt kérdés
A kérdésem a következő lenne, TV vásárlása előtt állok és az lenne a kérdésem hogy érdemes -e qled tvt vásárolnom vagy elég a sima fullhd. Streaming szolgáltatókat néznék rajta valamint esetenként 1-1 filmet 2k-ban, de focimeccseket is sűrün ami ugye mondjuk csak sima hd , van- e értelme így egy qled tvnek, szebb lesz- e mondjuk egy tv-n nézett film,focimeccs a qled tv-n mintha egy patika fhd tv-n nézném vagy igazán csak akkor látom a különbséget ha olyan minőségű filmeket nézek?

2023. dec. 9. 23:17
 1/5 anonim ***** válasza:
66%
Ha telik rá, QLED
2023. dec. 9. 23:40
 2/5 anonim ***** válasza:
Csak a QLED-nek semmi köze a felbontáshoz...
2023. dec. 10. 02:26
 3/5 anonim ***** válasza:
56%

A felbontás másodlagos, mert a tévéadók nagyon rossz felbontásban szeretnek sugározni, ráadásul a legtöbb film meg műsor csak fel van skálázva, nem valódi 2k...

Mindenléppen QLED, mert ezen a feketék valódi feketék, nem sötétkék meg szürke mint a többi sz@ron...

2023. dec. 10. 12:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem QLED van, és a fekete, nem fekete. Szóval, ha a QLED-ből tényleg van olyan ahol a fekete tényleg fekete, akkor nagyon meg kell válogatni, mit vesz az ember, pl. a Hisense QLED-je nem tudja a feketét.
2023. dec. 10. 14:19
 5/5 anonim ***** válasza:

A 2 még lehet ugyanaz, mivel semmi közük egymáshoz! FHD a felbontás (1920 x 1080), a QLED meg a panel típusa! Ha nagyobb a panel felbontása, mint a tartalom felbontása, akkor rosszabb a képminőség! (Bár a HDR-képjavító nem tudom mennyit segít?) Filmek csak 2K-ban, és mivel manapság a HD-csatornák is még mindig “csak” max. 1080p-ben sugároznak, ezért szerintem FHD elég lesz!

Tapasztalatom mai modern tv-ből csak Samsung FHD tv-vel van, semmi bajom vele, és sokan mondják, hogy a Samsung és LG tv-k nem csak piacvezetők, de a képük is a legszebb!

A reklámban is szokott lenni a legújabb tv: Samsung QLED 8K - “részletgazdag fekete”, szóval a koreaiakkal mindenképp érdemes próbálkozni szerintem bármelyik kategóriában!

2023. dec. 13. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!