QLED vagy elég a FHD ?
A felbontás másodlagos, mert a tévéadók nagyon rossz felbontásban szeretnek sugározni, ráadásul a legtöbb film meg műsor csak fel van skálázva, nem valódi 2k...
Mindenléppen QLED, mert ezen a feketék valódi feketék, nem sötétkék meg szürke mint a többi sz@ron...
A 2 még lehet ugyanaz, mivel semmi közük egymáshoz! FHD a felbontás (1920 x 1080), a QLED meg a panel típusa! Ha nagyobb a panel felbontása, mint a tartalom felbontása, akkor rosszabb a képminőség! (Bár a HDR-képjavító nem tudom mennyit segít?) Filmek csak 2K-ban, és mivel manapság a HD-csatornák is még mindig “csak” max. 1080p-ben sugároznak, ezért szerintem FHD elég lesz!
Tapasztalatom mai modern tv-ből csak Samsung FHD tv-vel van, semmi bajom vele, és sokan mondják, hogy a Samsung és LG tv-k nem csak piacvezetők, de a képük is a legszebb!
A reklámban is szokott lenni a legújabb tv: Samsung QLED 8K - “részletgazdag fekete”, szóval a koreaiakkal mindenképp érdemes próbálkozni szerintem bármelyik kategóriában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!