Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Megéri manapság LED tv-t...

Hopsalappipó kérdése:

Megéri manapság LED tv-t venni vagy, ha az ember elhatározta magát akkor már érdemesebb egy QLED-re beruházni?

Figyelt kérdés
Továbbá a megszokott LG-Samsung-Philips-Sony tengelyen kívül érdemes lehet TCL vagy HiSense készülékeket is nézegetni?

2021. aug. 8. 16:36
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Mostanában ráálltam a tévés fórumok olvasgatására, és elmondják benne, hogy a TCL és HiSense is az EU-ban ismeretlen, mert elsődlegesen az amerikai piacon volt jelen, és most terjeszkednek az EU-ban. Az ismeretlen név miatti bizalmatlanság megvan, miközben semmi gond nincs velük. Ugyanakkor a Samsung vagy Philips panaszkezelése 1-1 esetben bicskanyitogatóan rossz, és úgy kell őket fogyvéddel fenyegetni, hogy csináljanak valamit. Nyilván a sok tízezer készülékből néhány lehet gyártási hibás, ahogy a sok panaszügyintézés között lehet néhány kifogásolható és nem szabad ezekből általánosítani. Szintén netes jelenség, hogy a problémát százszor többen leírják, mint azt, hogy minden rendben van.

Amivel előnyben lehetsz, ha online vásárolsz, mert ott 14 napos elállás van, nem csak 3.

A LED/QLED/OLED/IPS/VA paneles téma viszont jóval összetettebb, mint hogy 5 mondatban itt leírja bárki. Ezt javaslom böngészni, 2-3 nap alatt átlag 100 kommenttel bővül, elég aktív:

[link]

2021. aug. 8. 17:27
 2/2 anonim válasza:

Én most vettem egy Samsung QLED tévét és elmondhatom, hogy hihetetlen a képi és hang világa, a képátdolgozó egység is jól működik rajta, némileg feljavítva a tv adasokat.

Illetve a hang, az valami fenomenális benne és az új távirányító is egészen pofás lett.

Jelenleg nem tudok rosszat mondani rá, pedig nagyon, de nagyon, de nagyon szeretnék.

A feketék hihetetlen mélyek benne, szerintem vetekszik egy oled-el is.

A kép tisztasága, a képi és hang kompozíció egészen kifinomult és precíz, látszik, hogy van benne munka, idő, anyag.

És még a Bluetooth is rendesen működik benne, tényleg nagyon szeretnék belekotni, de nem tudok.

Nagyon istenitik az oledet. De nekem egyáltalán nem jönnek be és rossz érzés, hogy akármikor beéghet, és 3-4 év múlva bizonyitottan kifakulnak a színei.

Olvastam, hogy a Samsung elvileg iden állítja le az LCD technikan alapuló tv-it. És át tér a saját fejlesztésű oled technikájára, ami beégés nélküli lesz és a színek is 5-6 évig is szïnhűek maradnak. Nem tudom, hogy hova tudnak még fejlődni, nekem a qled széria csucsmkdellje van és ez is egészen bravúros lett és ott van még neo qled is. Aminek még szebbek a színei.

2021. aug. 18. 01:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!