LG OLED55CX3LA vagy Samsung QE55QN90AAT ?
LG OLED, SAMSUNG QLED.
Oled szebb talán, sötét színekben jobb, de a nappali nagyon világos és világosban kevésbé adja ez a tv.
Távirányítója "egérként" működik, van aki szerint túl érzékeny és ezért nem jó. Valamint kb nincs most piacon.
Samsung QLED, tehát a világos fényeket tolja jobban, ami az OLEDen sötét részletes, ott a QLED csak fekete és mást nem látni (egy yt video bemutatasa szerint). Viszont nappali fénynél mindent látni.
Viszont a Samunak nincs jack csatlakozója, és az fontos lenne nekem egy erősítő osszekotesevel, a LGnek meg van. Az LG 2x20 wattos hangszoros, a Samu 2x30. Bár úgy erzem a mostani Sony Bravia Kdl 40w705c tv-m 2x5wattosa mellett barmelyik jobban szolna.
LG alá/elé állítólag nem fér hangprojektor, nem elég magas, belelóg a képbe, bar azt ha nem muszáj nem is vennék.
Árban majdnem egy kategoriak, minosegben is hasonloak, de nem tudom mi legyen. Nem akarom csak azert az LGt valasztani, mert azon van jack, csak megoldhato vmi usb atalakitoval v bluetoothosan is az erősítő ("220ba" dugott szivargyujtoatalakitoba dugott fm bluetooth transmitterrel amugy is szoktam teloval csatlakozni, de ugy nem ugyan olyan minosegu a hang).
Elvileg ez az lg oled már nem hajlamos a beégésre, de amúgy is pont olyan változatosan valtogatom a jatekokat meg filmeket, csatornakat, hogy nálam nem égne be, ha tudna se. LGnél olvastam problemakent, hogy az éles képek, pl NewYorki latkep haz szelei "recegnek", ami allitolag minden oledre igaz, de ujakra egyre jobban.
55 colban gondolkodom, kisebben semikepp, a meglevo bravia kisebb, tul kicsi, nagyobb meg nem biztos hogy beferne a mostani helyére.
Az uj Samsung 95a meg nem tud annyival tobbet se a q90a-nál se a qn90a-nál, hogy pluszpenzert az megérje, úgy vélem. Sony nem opció, mert nem jött be se a rendszere, se a "fényállósága". Mást nagyon nem néztem, nem tudom, hogy érdemes-e, ugy latom a "nép hangja" alapján, hogy nem, de ha igen, szívesen fogadok javaslatokat. Elvileg 2021ben ezek a legjobb kozepkategorias tevek, a csucsok meg megfizethetlenek nyilvan, nagyjabol 400-500 ezer nálam a határ, amit hajlandó lennék kiadni.
Játékok alatt mit értesz pontosan, milyen címeket szoktál elővenni és milyen gyakran? Az OLED a gyors mozgásnál hajlamos "szétfolyni", homályossá válni.
A QLED-et kifejezetten világos környezetbe érdemes, így ha azt mondod a nappalidban ez várná, akkor valószínűleg jobb döntés. Az egy régebbi technológia fejlesztett változata amúgy, annál jóval szebb színekkel, kb. ennyi a lényege.
Legjobb ha bemész a boltba és megnézed a képüket, de ne felejtsd hogy a QLED-nek szebb lesz a sok fény miatt.
Hat ha csgozok, akkor azt alapbol nem tvn tolom pl. Tvn inkabb ilyen baratnovel kozos fifa, spyro, mortal kombat, justice league, it takes two, lego coopok, meg ilyesmik kerulnek elo, meg mafia, rayman, ac, stb esetleg indie gamek. Ezek meg nem mind ezer oras jatekidosok, szvl gyakran valtjuk, meg amugy is, szóval kétlem, hogy beégne. Ha filmezunk az vagy torrent vagy streaming, tvn meg valtogatjuk a csatikat, nem egesz nap a comedy megy, vagy ilyesmi, szvl ott is ketlem, hogy beégne.
A szetfolyast nemtom :/ nem hangzik jol, de mivel ugy nem szamit reacc idoben, ezért ha a látványt nem rontja, akkor m1.
Igen, ezert vonz engem is a qled. Viszont regi LG-tevekkel csak jo tapasztalataim vannak beallitas teren is, Samsung tvm meg nem volt soha.
Nem tudja valaki esetleg, hogy a Samunal is allithato-e a fenyero normalisan? Mert ennel a Sony Bravianal nincs konkretan fenyero allitas, csak szinek stb, es ugy tudtuk "lehuzni" sotetre, hogy a szineket, gammat stb nemtom mit huztuk le, de a fenyerot nem, szvl csak torzitottuk a szineket, ami kesz vicc. Sokkal regebbi lg tudja azt, hogy takarekos fenyero, meg egyeb erossegek. Ha a Samu tudna hasonlóan normalisan, akkor lehet az erdekelne.
Ja, bemenni tovabbra is opcio persze meg ott kerdezgetni, csak meg nem volt erre erkezesem, meg oszinten ugy nincs is kedvem bemenni egy plazaba h megallok bemegyek megnezni a tvket, nem veszem.meg es hazamegyek :D
Mert ezzel meg ha már ugyis kozel van, megvarjuk a black fridayt, hatha...bar az utobbi 4 evben vicc amit black fridaynak neveznek.
A samsungbol nagyon erős ez a széria. Nekem egyél régebbi van a samsungbol. De nagyon megvagyok vele elégedve. A hang nagyon jó, tök durva, hogy van benne mély is. A kép és szép, tiszta.
Sokat megy nagyon.
Az ujragondolt távirányító és nagyon jó.
Nem tudok hátrányt mondani. HDMI-vel már bármilyen csatlakozót kilehet váltani.
Még azt tudom mondani neked, hogy ha nagyon nem fontos a tévé még, én a helyedben várnék fél évet.
A Samsung elvileg leáll a hatter megvilagitos "led" tévékről.
Jövőre fog érkezni a Samsung házon belül kifejlesztett oled tévéi. Ami beégés nélküliek lesznek, mert organikus megoldás helyett, szintetikus módon állítják elő a ledekben dolgokat.
Sokkal szebb képpel fognak rendelkezni mint az lg oled tévéi, mert a kék fényből akarják létrehozni a dolgot. Mondjuk szerintem rohadt drága lesz.
Én a neo qledet bátran ajánlom számodra.
De az LG oled is hihetetlen szép képet ad. Jó kérdés. Én majdnem fél évet vacilaltam míg letettem a voksomat a Samsung mellett. Én azért nem választottam lg oledet mert sajnos vagy nem sajnos, mi tévére alszunk el és reggelig megy. Féltem a beégéstől.
Szerintem menj el egy nagyobb média marktba és személyesen tapasztalod meg mindkettőt. Én is így csináltam. Az a baj, hogy a Samsung a mini ledjeivel majdnem olyan hatást tudott elérni mint az lg az oledjeivel.
Tényleg nagyon nehéz a választás.
Majd írd meg, hogy melyiket választottad, tapasztalatok stb. Én kíváncsi vagyok.
Okés! Köszi :)
Egyelőre várom a nov 26 black frájdéjt, hátha...bár nem sok reményem van benne, mert az elmúlt 4-5 évben lowfast nem akcióztak rendesen, anno voltak nagyobbak, de utóbbi időkben csak marketing, meg hetente van mindenhol kamu black friday.
És bár mindkettőt kivansaglistakra pakoltam, azért a Samura több esélyt látok akció hiányában, mert valóban a világos nappaliba meg behuzott sotetitofuggonnyel is lehet h jobban megallja a helyét.
Ja és az LG CX-ről sajna boltokbol mar lecsusztam, helyette
LG OLED55 C1 1LB van porondon, ha mégis.
Hali!
Na egyelőre egy Samsung QE55QN90AAT, kipróbálni még nem volt alkalmam, mert sajnos közbejöttek dolgok, de az eddigi annyi csak, hogy
Black Fridaykor az elmúlt 4 évhez méltóan lópikula akció nem volt, ma van a hozzá kapcsolódó Cyber Monday, hogyha esetleg nem lettek volna akciósak műszaki termékek, azoknak legkésőbb ma van itt az idejük, dehát itthon vicckategória sajnos ez már. Utánanéztem, és volt olyan bolt, ahol feltornázták 700 ezerre (!) az említett TV alapárát, ami amúgy kb 430 volt hónapokig egységesen mindenhol, de van ahol azért nem toltak ekkora átverést és csak 470-480-ig tornáták fel és onnan akciózták az eredeti 420-430 ezres árakra vissza. Telekomnál 451 440 Ft helyett 430 980 Ft-re van leakciózva "Cyber November" (? xd jelent ez bármit is?) készülékkedvezménnyel ami 20k, illetve "Online rendelés esetén az első havi készülék részletet átvállaljuk, így neked csak 21 részletet kell fizetned" - azért is írok most, mert ezek december elsejéig élnek, szóval ha valaki ilyet akar vagy venni akar vmilyet, az még megteheti, nyilván előre direkt nem szóltam, nehogy elhappolják előlem :D Viszont így is azért pont a samu lett, mert az LG-k el is fogytak feketepénteket megelőző 3adik nap körül kb, szóval a Telekom még korrekt is, mert nem az volt, hogy BF-re levették a kínálatból v ilyesmi, hanem jóval korábban elfogyott (vagy nagy mastermindok és időben levették). De örülök is, hogy így lett, mert mint fentebb említettem nekünk valszeg a fényviszonyok miatt a QLED alkalmasabb is lesz a nappaliba.
Maga a készülék gyönyörű, vékony, és baromi nehéz, a talpa is, szóval hiába vézna, a szél nem fújja el, az tuti.
A távirányító (ránézésre) csodálatos :D valszeg én vagyok ebben a boomer, mert az elmúlt 10 évben nem vettem TV-t, de beszabehu, hogy kajak napelems a távirányító, meg mi az, hogy typeC-vel lehet tölteni és nem kell bele elem? Nagyon vagány :D nyilván mikrofonos, és amúgy alig van rajta gomb, szóval még azt sem tudom egyelőre, hogy vajon hogy működik egy ilyen (nem spoilereztem magam előtt tutorialokkal, de lehet most ránézek, egykettőre, hogy mikor bekapcsolásra kerül a sor, akkor majd tudjam használni).
Az egyetlen ami hátránya a tvnek, hogy nincs Jack kimenet ugye, optikai van, de a pioneer erősítőnkön meg az nincs. Azon gondolkodtam, hogy veszek az erősítőhöz egy bluetooth jelfogót, csak az kb 30-60 ezer ft, a tv meg tud blutuszt, teló is, és egyszerűbb az élet. Eddig erre volt egy gicány megoldásunk, mikor épp nem volt kedvünk a jackkábel hosszához kötődni, hogy a falba bedugtunk egy szivargyújtó átalakítót és abba ment egy autós blutusz-fm-transzmitter, így telón blutuszról, rádió hangsávon lehetett fogni, csak annak nem volt olyan hiperhuper a minősége, ha meg már ilyen készülékeink vannak, akkor legyen az. Ilyen optikai-jack kábel átalakító meg elég körülményes.
Amúgy maga a Telekom oldalán elég furi volt a rendelés, mivel jó ideje nézegetem már, és a "cyber november" akcióban mindig bedobta az oldal a kívánt típust, viszont black friday napján egészen másokat dobott be, pedig maga az akciókampány nem változott azon a napon sem. Mikor lenyitottam a lehetőségeket, ez a tv nem volt köztük. Az előtte nap kosaramba helyezett készülék+szolgáltatás pedig törölve lett. Illetve mikor sikerült is rábukkankkom és rendelnem, és elléptem az oldalról, és akár vissza, akár nem, akkor is megfosztotta az oldal a kosaramat a berakott terméktől, szóval elég rossz a működése. A lényeg a lényeg, hogy a keresőbe beírva sem dobta ki a készüléket - ekkor estem pánikba, hogy sikerült 1 nap alatt lecsúsznom a másik áhított tvről is a remek ajánlattal, mert valljuk be, ez így éri meg, ilyen 5%-10%-al olcsóbban máshol, egybe kifizetve nem. Aztán rápróbáltam még úgy, hogy rámentem a tv készülékekre, ott, hogy samsung, beírtam a paramétereket h 55 col, és valamilyen csoda folytán így ki lehetett erőszakolni az oldalból, és ott volt (és van is még).
Házhozszállítás fura volt, valami tök noname cég hozta ki valami HDT vagy ilyesmi, és rendeléskor ráklikkeltem, hogy 30adikán hozzák ki, nem is lehetett korábbi időpont, ennek ellenére 27-én SZOMBATON reggel 8:22kor hívnak, hogy 40 perc és ott. Érdekes. Persze jó, hogy ilyen gyorsak, meg rendesek voltak, fel is vitték a lakásba, de furi volt, illetve nem a megbeszélt. Azért kaptak egy ezrest, ha már kicsit megvárattam őket, habár idejekésőn informáltak, de felvitték, meg nem vágtak fejeket jogtalanul, szvl korrektek voltak.
Az összerakás nem volt nehéz, 8 csavart kellett betekreni, viszont a tévét kivenni a dobozából, meg pakolgatni nem egyszerű, mivel szinte 0 káva van rajta, és az ember nem nagyon akarja se összefogdosni, se összeroppantani a képernyőt.
Na egy kis review:
(Samsung QE55QN90AAT)
"tükröződés mentes felület"-tel vagy mivel van ellátva állítólag. Hát pontosabb képet még nem láttam magamról a tvben :D de sebaj. Ha elmerülök a filmben, nem veszem észre. Nagyon erősfényerőt tud, nappali fény mellett a nappali felvételek teljesen okék, az éjszakai sötét trónokharcás jelenetek azért keresztbehúzzák, főleg a tükröződéssel, de igazából egy vékony sötítő függöny mellett már látható, meg ha olyan nagyon sötét rész lesz, majd éjszaka nézem :D
A felülete igazából könnyen kezelhető, 1 dolog ölt meg: mikor gaming módba teszem, akkor a kimeneteket átrakja valami módba és akkor laptopon hdmivelcsatlakozva pl újra rá kell nyomni a hangnál arra a kimenetre, mert egy másikként észleli, aztán a tv csatornás modem nem is működik vele, és nehezen találtam meg, hogy miért nincs hang sehol. Aműgy a gaming mód nem sokat ad hozzá, ha nem 4kban játszik az ember szerintem, 4kban viszont nagyon meredekek a játékok, nagyon szépek, a filmek meg alapból. Magát a választást nem bántam meg, meg teljesült az a vágyis a sonyval szemben, hogy le lehessen húzni a fényerőt vagy fel:D... A hálóba azért majd egy 40 centis LG megy majd inkább, lehet már írtam, hogy ott úgyis sötétvan meg csak este nézzük kb.
A távirányítót napelemmel és Type-Cvel lehet tölteni, utóbbival töltöttem fel elsőnek csutkára, azóta nem volt töltve sehogy és valami 3%ot merült kb. Netflix, HBO Max, Disney Plus frissült rá rendesen ahogy kell, meg uptodate.
Ja még a hang érdekes. A kép színeit, minőségét stb simán be lehetett állítani manuálisan, de a hangot bárhogy állítottam órákon keresztül, sosem volt olyan jó, mint a gyári alkalmazkodó típusú. Abban sokkal mélyebb a basszus valahogy, meg szebb, tisztább is, én nem vágom ezt hogy, de azon hagytam azt csá, az autómatikus környezet hangokhoz való alkalmazkodást kikapcsoltam, mert semmit nem ért kb, nagyon hangos falfúrás mellett hangosodott kicsit, de beszédes alapzaj vagy zörgés mellett nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!