Szerintetek a francia vagy az olasz filmipar produktumai jelentősebbek?
Én nem szavaztam.
Társadalomkritikában a franciák voltak erősebbek, vígjátékban az olaszok.
Mára mindkét nemzet filmipara szinte csak értéktelen fércmunkákat gyárt...
A kérdés, a kérdéshez, hogy mekkora időszakra, korszakokra bontjuk? A közelmúltból vagy a közel százharminc éves filmművészeten belüli hatásukra gondolsz?
Ha szűkítjük és a háború utáni éra az origo, akkor, szerintem - és ez személyes vélemény - mind a két nemzet!
A háború után, a Neorealizmus, mint irányzat, Olaszországból indult és változtatta meg alapjaiban, a filmművészetet. Hatása, a mai napig kiindulópont, rengeteg filmkészítőnek! Majd az ötvenes évek legvégén, a hatvanas évek elején, az Új-hullám - mely a neorealizmusból lépett tovább - Franciaországból ered és adott szintén új irányzatot.
Mind az olasz és mind a francia filmgyártás, megkerülhetetlen és mindkét ország filmgyártása, fontos fejezetei a filmtörténelemnek. Oly sok kiemelkedő alkotás, klasszikus, legendás filmek kerültek ki mindkét nemzet keze alól. Sokat fejlődött, alakult, formálódott, e két nemzet által a filmművészet s ez, halhatatlan érdemük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!