Hova lettek a tévénézők?
hol írtam ilyet a kérdésben ill. annak leírásában?
#10 Az a gond az egésszel hogy más sem megy benne csak a politika, szappanoperák és az ismétlések. Azon a néhány ismeretterjesztő csatornán kívül semmi értelmes nincs. És sajnos ott is egyre kevesebb a nézhető tartalom, és ott is egyre több a megrendezett walóságshow-k.
Régen a 2000-es évek nagyjából közepéig még én is sokat tévéztem gyerekként-tiniként. Akkor és előtte még volt nézhető műsor pedig kb tized ennyi csatorna se volt. Egyetlen egy csatornán kb minden életkorban lévő nézőnek volt tartalom. Hétvégén meg mégjobban. Reggel volt néhány mese a kb 6-12 éves korúaknak. Utána kb 10 től voltak filmek amik a kicsit idősebbeknek szól. Délután meg kb 13 órától mentek az akció és fantasy filmek pl szupercsapat, csillagkapu, száguldó vipera, herkules és xena. Este meg volt mindig valami film. De ritka volt az ha nem tudott lekötni valakit.
Ez egy elég komplex jelenség, sok összetevővel.
Én azt tapasztalom, hogy leginkább a streaming szolgáltatók előretörése és az egyéb műsorok online elérhetősége okozza az én korosztályomban (20-30 évesek közt) azt, hogy nem nagyon nézünk már tv csatornákat. Rengeteg olyan ismerősöm van, akik saját bevallásuk szerint nem néznek és mindenkinek legalább egy streaming szolgáltatóhoz van fiókja. Én magam is teljesen átszoktam ezekre, amikor új albérletbe költöztem, már direkt nem is kértem az interneten kívül semmit, nekem Netflix, HBO Max és Disney+ is van, ezek szinte teljesen kiszolgálják az igényeimet, ha valami olyat szeretnék nézni, ami sehol nincs fent, azt is megkeresem valahogy az interneten. Szerintem a mostani világban sokat számít, hogy nem kell fix időpontokban nézni egy-egy műsort, hanem bármikor lehet, amikor ráér az ember.
Én itt vagyok, és szoktam is tévét nézni! Csak sajnos vannak olyan emberek akik SZERINT az internet, streaming, meg egyebek korában, amikor majdnem minden elérhető online, már elavult dolog a tévézés! Szerintem viszont a tévézés sosem lesz elavult, csak sajnos az ilyen ultramodern sznobok vannak többségben, akiknek ez a véleményük!
Smart TV, felvevő helyett közvetlen műsorrögzítés, HD-csatornák - ez nem úgy fest, mint ha a tévézés nem haladna a korral, sokan mégis leszólják, hogy milyen elavult dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!