Lehetséges, hogy nagy valószínűséggel a tévénézők és gyerekek egész generációi nem tudják, hogy a Micimackó rajzfilmekben látható Ürgének valójában semmi köze az ürgékhez, mert ez egy másik, Amerikában honos állat?
A választ az angol wikipédia adja. Ürge nem szerepelt soha az eredeti Milne-regényekben, a rajzfilm készítői toldották hozzá. Én előbb láttam a rajzfilmeket, minthogy a regényt olvastam volna és kicsit csalódtam is.
Angolul Ürgét Gophernak hívják, de ennek semmi köze nincs az ürgéhez. Íme a gopher nevű állatról szóló cikk a wikipédián [link] Magyarul a neve tasakospatány. Inkább a hódokkal van rokonságban, nem az ürgékkel a rágcsálók osztályán belül.
De ez az állat teljesen ismeretlen Európában, biztos avégett, hogy könnyebben befogadják, a szinkron készítői ürgének keresztelték el.
hasonló játszma már lement 1x a leghíresebb x men érthetetlen magyar átkeresztelésénél.
rozsomákból farkas.
ott is teljesen két külön fajról beszélünk akiknek közük nincsen egymáshoz.
Bakker, én le szoktam hidalni az ilyen véletlenektől, de pont ma mutatta valaki a wikipédiának a gopher nevű fáról szóló cikkét (ebből épült Noé bárkája), és halványan rémlett, hogy van valami ilyen állat is, vakondnak tippeltem, de lusta voltam utánanézni. Erre most itt, a GYIK-en jön szembe velem, hogy tasakospatkány. Beszarás :D
(amúgy Noé bárkáján biztos volt mindkettő :D)
aha, meg Suellen helyett Samantha
a Jockeyt még megértem, mert az ilyen monogramos nevek, mint a J.R. nem voltak érthetőek, de a Suellennel mi volt a baj? akkor ment a Kipurcant a bébicsősz is, abban ugyanez volt a csaj neve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!