A médiában azért mutatják a testiséget a párkapcsolatok alfájának és omegájának, mert a reklámokban ezzel lehet a legkönnyebben hatni az emberekre?
Tulajdonképpen nem is az a kérdés, hogy a testiség fontos része egy párkapcsolatnak, mert nyilván az, de a világ túlszexualizált lett és ez kicsit talán az emberi minőséget is degradálja. Ha megnézzük a filmekben, sorozatokban gyakorlatilag kötelező jeleggel benne van a testiség és nagyon sok esetben erre épül fel az egész sztori, hogy a főszereplő testi vágya kiélése érdekében mindenféle játszmázásra, hazugságra képes és milyen jó, hogy ezt teszi. Az is egy tipikus téma, hogy xy-ék első látásra milyen mintacsaládban élnek, de aztán a cselekmény bonyolódása során szépen kihullnak a csontvázak a szekrényből és kiderül, hogy a férjnek szeretője van vagy az egyik gyerek nem is tőle van, stb.
Igazából nagyon ritkán van olyan jellegű téma, mikor azt mutatnák be, hogy milyen emberi értékek jelenhetnek meg még egy hosszútávú házasságban, például milyen nagyszerű dolog, ha egymást segítik a felek, akár ápolják is, ha a másik beteg lesz vagy hétköznapi konfliktusaikat valahogy megoldják, az elvárásaikat a realitás talaján kezelik és együtttudnak azzal is élni, ha valami nem úgy alakult, ahogy elképzelték. Mindig csak az megy, hogy nincs elég szex, nem szereti a fétiseim, megváltozott a teste, akkor kuka, keresek újat, mert már nem látok benne semmit. Vagyis jó, ha még megjátsszuk a külvilág felé a boldog családot és ezerrel nyomatjuk az ölelkezős fotókat a közösségi médiába, de közben megyek félre, mert nekem ez jár, hát a reklámok is ezt mutatják.
Szerintem ebben van tudatos üzletpolitika is, mert mindent el lehet adni a testiséggel készült reklámokkal és az emberek keresik is az új ingereket, szóval mindig van utánpótlás.
Jó, köszönöm.
Akkor a helyes kérdés az lett volna, hogy miként befolyásolja ez a legtöbb embert?
Őszintén kérdezem.
Neked gyér a szexuális életed?
Engem ugyan nem érdekel másé, a sajátos igen. Legyen szeretetteljes, őszinte és minőségi. Pont. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!