Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Hogyan lehet betartani a...

Gyula Antal kérdése:

Hogyan lehet betartani a titoktartást,olyan műsoroknál, amelyeknél a végeredmény korábban megvan, mint a műsor utólagos vetítése. (pl. exatlon, Konyhafőnök stb.?

Figyelt kérdés

2021. jún. 13. 12:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Jó magas kötbérezéssel. Nem fog járni a szád, ha milliókba kerül a szivárogtatás.
2021. jún. 13. 13:05
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Olyan büntetést sóznak a nyakadba, hogy eszedbe ne jusson pletykálni.
2021. jún. 13. 13:07
 3/15 A kérdező kommentje:
Kit kötbéreznek? A játékost, vagy versenyzőt lehet! De mi van a stábtagokkal, azok hozzátartozóival, a nyertes a díjat eldugja? A forint nyereményt nem költi el? Csak mosolyog ha rákérdeznek? Még mindig nem értem az egészet!
2021. jún. 13. 13:15
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy mindenkivel, aki tudja mi lesz az eredmény, kemény titoktartási nyilatkozatot íratnak alá csillagászati kötbérrel.

Pl a tavalyi exatlon véget a mexikóiak az instán elspoilerezték, kitettek egy képet, hogy gratulálunk a magyar győztesnek képpel, hogy ki lett az, csak akkor még nálunk nem adták le a tv-ben. Így ez előbb kiderült.

Az idei konyhafőnök is kb ha nem barlangban él az ember, akkor 99%-ra kitalálható volt, hogy Roli nyeri. Korábban kiderült, hogy nyitja a streetfood éttermét, azt, amiről azt mondta a műsorban, hogy arra költi a nyereményt. Ez Roli oldalain nem szerepelt, nyilván a titoktartás miatt, de egy másik korábban kiesett versenyző a saját oldalán írta, hogy meglátogatta a nyitás előtt.

Több százan dolgoznak egy ilyen produkcióban, általában mindig kiderül valami idő előtt.

Pl a barátok közt végét is valaki kiszivárogtatta.

Amúgy a legtöbb embert visszatartja a hatalmas kötbér, hogy ne beszéljen.

Pl a Séfek séfe új évadát már tavaly leforgatták, de még nem adták le, vagy a Konyhafőnök mestercukrász is már véget ért. Ezekről kb semmi infó nincs még.

Pl az álarcos énekes esetén ott ugye volt közönség is, nem csak a készítők és a játékosok. Ott is volt olyan, amelyik ember a fb-n, instán álnéven beírta egyes hozzászólásokhoz, hogy ki az, mert ott volt a felvételen.

2021. jún. 13. 13:15
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, pontosan úgy van, hogy mindenkivel titoktartásit kötnek, akinek bármilyen bennfentes infója lehet. A háttér munkatársakat is természetesen!

A nyertes meg a közeli családjának nyilván elárulja, de azok sem mondhatnak tovább semmit. Az a versenyző felelőssége, ha rajta keresztül szivárog ki az infó, őt kötbérezik. Ha akarják ki tudják deríteni, hogy kitől jött az infó!

Az meg, aki a médiában dolgozik, az a karrierjét is kockára tenné ezzel, normális ember tudja mit szabad mondani és mit nem. Ha dolgozol, akkor nyilván neked is benne van a szerződésedben, hogy nem beszélhetsz xy dologról, titoktartás van benne. Ott összeg nincsen, de ha pl eladod a ceges adatbázist a konkurenciának, akkor bíróságra visznek és majd ott eldöntik mennyit kell csengetni.

2021. jún. 13. 13:22
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

"Kit kötbéreznek? "

Mindenkit, aki tisztában van az eredménnyel.

2021. jún. 13. 13:23
 7/15 A kérdező kommentje:
Ha én nyertem volna az exatlont, mit mondtam volna haza érkezéskor a feleségemnek? Drágám, nem tudom ki nyert, a bőröndömben nincs semmi, (mármint a díj), jó verseny volt, ne kérdezz, mert úgysem válaszolok! Annak örülök nagyon, hogy újra itthon vagyok! Továbbra is nagyon spórolunk!
2021. jún. 13. 13:31
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

A nagyon közeli családtagokat nyilván beavatják az emberek, mert nem életszerű a teljes titoktartás. Persze ha ők ezt továbbadják, hidd el, hogy kifizettetik, levonják a nyereményből.

Az amcsi Survivor például úgy van megcsinálva, hogy az utolsó epizódban leadják a játékosok szavazatokat, majd amikor adásba kerül és fél év múlva elérnek az utolsó epizódig, akkor egy élő show keretében újra összejönnek a játékosok és akkor olvassa fel a műsorvezető a szavazatokat, derül ki a győztes és adják át a nyereményt. Ott is persze benne van, hogy fél év alatt elmondja mindenki hogy ki kire szavazott egymás között, de a nyilvánosság felé mindenki tartja a száját. Igaz van is miért, mert 1 millió dollár a nyeremény. Nálunk meg ennek a tizedét sem szokás adni.

2021. jún. 13. 13:37
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Azért az exatlon majdnem realtime-ban megy. Pár nap csúszás van csak a felvétel és a leadás között. Simán lehet, hogy még haza sem ért a győztes, amikor leadták. Ezt nem tudom, nem nézem, követem.

De amúgy a feleségnek elmondhatja. Innentől kezdve ő a hibás, ha a felesége mondjuk elpletykálja.

2021. jún. 13. 13:45
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

"Ha én nyertem volna az exatlont, mit mondtam volna haza érkezéskor a feleségemnek?"

Amit szeretnél. De ha a feleséhed világgá kürtöli, akkor a nyereménynél jóval többet hajtanak be rajtad.

2021. jún. 13. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!