Nektek mi a véleményetek az influencer jelenségről?
Mint az egyes. A hányinger kerülget mind magától a szótól, mind a tartalmától. Sosem hittem volna pár éve hogy a focistáknál létrejöhet feleslegesebb, túlfizetettebb, ingyenélőbb "szakma", erre kéz a kézben megjelentek a youtube-videósok meg az influenszerek, és megdőlt a teóriám. A focistáknak legalább edzeniük kell néhanap a súlyos milliárdokért cserébe amit a semmittevéssel (vagy jobban mondva a 0 előállított értékért cserébe) zsebretesznek. Ezeknek még annyit se. Csak kifeni magát a cicababa, leül a gép elé és elmondja hogy neki mennyire bejön ez a testápoló vagy hogy őt milyen órával ajándékozta meg a dúsgazdag pasija, és dőlnek hozzá a milliók. A mentős meg havi 130 ezerért ment életeket meg kínlódik 12 órát naponta.
Valami nagyon el lett cseszve ezzel a világgal. Persze nem csak ebben a tekintetben.
Ui: Személy szerint minden "influenszert", videóst, focistát, rappert stb. elküldenék szénbányába, útépítésre vagy a hadseregbe.
Hiába vergődtök, valamit csak tud az ilyen ember.
Nevetséges proli gondolkodásmódotok van...
Nincs, nem foglalkozok vele.
Én csak azt kifogásoltam, hogy egyesek szerint nulla tehetség stb, közben meg azért többről van ennél szó.
Engem zavar ez a szó. Idegesítő. Azért, mert lehet, nem is befolyásol annyi embert, de mégis kikiáltják annak, és ez ilyen negatív megbélyegzésként is szolgálhat ez a szó; , meg még felelősséget is varr a videósok nyakába. Van nekik, de ez a szó nekem is túl kemény. Mintha bármi rossz történik, teljesen okká, felelőssé tehetnék a vloggert pl. Én nem videózom, de zavar ez a szó. Meg még pl valaki szolgálhat ellenpéldaként is, és akkor az ugyanolyan szinten van, mint aki pozitív dolgokat, értékeket ad át, tanít az embereknek a videóin keresztül?
Meg úgy egy kicsit kikiáltja ez a szó, ez a jelző,hogy 'bármi van, őket követni, majmolni, utánozni KELL!' Mert az a (m)értékadó, amit ők csinálnak. Akár bármelyikük. Szóval mintha ráparancsolna a nézőkre ez, aki valakit influencernek nevez; hogy kövessed, pusztán azzal, hogy így nevezi. Pl X vlogol, Y rátapasztja az influencer jelzőt/szót, és akkor Z néző ebből kötelezően Y szerint azt kell, hogy leszűrje, hogy X követendő példa. Szóval 'veszélyes' ez a szó. Szal pl ha kimondja, hogy ugorjon a kútba, akkor lehet, hogy ennek hatására pl egy butácskább néző, aki influencernek tekinti, megteszi ezt neki, hiszen "Ő mondta, az Influencer!!!" (Y=önjelölt szakértő akár---de ezt nem negatívan értve, csak így látva; de amúgy értem, okés, hogy ezt vette észre, hogy adott videós pl hatással van másokra , de ez a szó nekem túl erős; nem kéne ezzel dobálózni. Számomra túl negatív hatása van. Olyan kellemetlen ez a szó. Mintha direktben azt rámondaná valakire, hogy "Őt kell kövesd"; holott lehet, hogy ez eredetileg csak észrevételen alapult, egy megállapítás volt, hogy "ő egy influencer." És nem volt benne semmi ilyen 'nyomatékosító erő', hogy "őt követni kell.") Tehát hiába, hogy lehet, eredetileg nem rosszindulatúnak indult ez a szó, de nekem van ennek egy ilyen erőteljes érzete. Olyan eléggé negatív a számomra ennek a csengése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!