MI a jó az Alkonyatban?
Vámpír, Vérfarka és egyéb természetfeletti lény rajongó vagyok.
Nem értem mit esznek ezen a harmadrangú filmen. Nem nevezném vámpíros filmnek. Itt a vámpírok állatvért isznak, csillognak a napfényben mint egy diszkógömb és reggel iskolába járkálnak. A vérfarkasok meg 4 lábon járó nagyra nőtt kiskutyák lettek. Egyszerűen nem értem,hogy egy ilyen hulladékot ,hogy lehet isteníteni.
Biztos velem van a baj, de nekem felfordul a gyomrom mikor a legjobb vámpíros filmek közé sorolják.
Ha egyszer a romantika a célpont akkor miért vámpírokkal, minden vámpírrajongó tudja,hogy egy vámpír csak érdekből hízeleg egy nőnek vagy férfinak....hogy azután a vérét vegye. Nem lesznek szerelmesek.....az Alkonyatos vámpíroknak még szemfoguk sincs...könyörgöm....valaki magyarázza meg mert nem értem ezt az őrületet.
"majd szárazra szívja a hulláját és a csatornába hajítja"
Hozzám jössz férjül/feleségül?
Szerintem lelkitársak vagyunk:)
Én csak azt mondom amit gondolok. De most nem, majd ha megszereti a vámpír a kiscsajt akkor max nekrofil szerelem lesz belőle mert előbb kiszipolyozza.
Hát figyelj, nem vagyok csaj, szóval ha hapsi vagy akkor nem jó helyen keresgélsz.
Elég egyszerű a képlet:
Bella egy üres, szuper átlagos "burok", egy üres héj. Ebbe szinte minden tini lány és fiatal felnőtt nő bele tudja magát képzelni. A karakter nélküli karakter.
Ezzel szemben ott van Edward aki tökéletes, átlagon felüli. Személyisége neki sincs csak jó tulajdonságai, meg mély érzelmei. Ezeket az átlagon felüli jó tulajdonságokat valahogy magyarázni kell, vámpír helyett lehetne mondjuk akár angyal is... a sztori szempontjából kb. 70%ban mindegy.
Az írónő megtalálta azt ami hiányzik a nők életéből (a szigorúan vallásos szektáknál, ahol egy élet során 1 kapcsolatot ismernek csak el, ez méginkább igaz). A mély, őszinte érzelem. Persze szexualitás nélkül. A könyv nagy része erről szól, túladagolja érzelmileg az olvasót.
Spoiler:
Ráadásul álszent is az írónő, kezdetnek ott van Bella és Edward minden logikának elletntmondó (semmien a könyv által definiált szabály nem vonatkozik rá) gyereke. Ezek után a Jacob szálat ügyesen megoldja azzal hogy a srác beleszeret a kb két hetes CSECSEMŐBE. De gyorsan nő, úgyhogy ez nem pedofilia.... 0.O
Nekem ez sokkal inkább nonszensz és rémálomba illő mint Bella képessége...
Egyébként történet szempontjából elég lapos, minimum 50-100 oldallal előbb lehet tudni, hogy mi fog történni. Ráadásul az írónő nyelvi szintje és megfogalmazásai is vetekszenek egy átlagos blogoló 14 évesével...
Egyébként ha jó vámírtörténetet akarsz olvasni, ajánlom Szergej Lukjanyenko Őrság-sorozatát. Nekem azok a rendes vámpírok meg vérfarkasok. Durvák, állatiasak és nem is szépek... no meg szeretik a vodkát, ami szintén pozitív XD
Meg persze Bram Stoker. Ezekhez képest Anne Rice is nyálas tündérmese.
Egyébként történet szempontjából elég lapos, minimum 50-100 oldallal előbb lehet tudni, hogy mi fog történni. Ráadásul az írónő nyelvi szintje és megfogalmazásai is vetekszenek egy átlagos blogoló 14 évesével...
Teljes mértékben igazad van, annyit hozzátennék,hogy épp azért mert a nyelvi rendszere a béka segge alatt van....talán ezért szeretik a tinik.
Meg már tényleg, ott van : Ha eljön Joe Black.....ugyan ez, csak ott a halál szeret bele a csajba. UGYAN EZ, csak a Joe Black minőségi film.
jajj de egyetértek az előttem szólóval....
Bocs az Alkonyat fan-októl, de magát a történetet (könyvet) az 1. rész megfilmesített változata vitte sikerre, amúgy lapos és tinilamúr az egész. Beleolvastam az eredetibe, de nem lebilincselő vagy izgalmas, inkább lányregény. A szerző egy nagyon ügyes üzletasszony, jól megfogta a Nora Roberts-vonalat, kicsit feltunningolta a vámpírokkal meg a vérfarkasokkal, de attól még nem lett vámpírsztori.
Ez egy szerelmi történet, és igen Edward lehetne angyal is, akkor is ugyanekkora sikere lenne a hosszasan "beteljesülhetetlen" szerelemnek.Na meg igen, hogy Jacob akkor ábrándul ki Bellából, mikor rájön hogy Bella és Edward lánya az "igazi" lekitársa? /He?:)/
Rossz hírem van :Jacob pedig pedofil.
A hisztéria meg jóval az első film előtt elkezdődött külföldön.
"Itt a vámpírok állatvért isznak"
"A vérfarkasok meg 4 lábon járó nagyra nőtt kiskutyák lettek"
Azért nem éppen az Alkonyat széria az első, ami ilyen formán adja elő a fent említett dolgokat, csak mivel most ekörül van a felhajtás ez a legszembeszökőbb.:)
Vámpír állatvért iszik témára néhány példa:
Interjú a vámpírral - a főhős patkányvéren él
Buffy a vámpírok réme + Angel tv sorozatok - disznóvéren él
Underworld - a vámpírok mesterséges vagy jobb esetben levett emberi véren élnek.
Az elmúlt kb. 20 év mozijai közül talán csak a Kárhozottak királynője, az ami ebből a szempontból félig - meddig hiteles.
Sorolhatnám még a példákat, csak minek?:) Ha picit utána gondolsz, Te is belátod, hogy nem beszélek túl nagy hülyeséget:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!