MI a jó az Alkonyatban?
Vámpír, Vérfarka és egyéb természetfeletti lény rajongó vagyok.
Nem értem mit esznek ezen a harmadrangú filmen. Nem nevezném vámpíros filmnek. Itt a vámpírok állatvért isznak, csillognak a napfényben mint egy diszkógömb és reggel iskolába járkálnak. A vérfarkasok meg 4 lábon járó nagyra nőtt kiskutyák lettek. Egyszerűen nem értem,hogy egy ilyen hulladékot ,hogy lehet isteníteni.
Biztos velem van a baj, de nekem felfordul a gyomrom mikor a legjobb vámpíros filmek közé sorolják.
Ha egyszer a romantika a célpont akkor miért vámpírokkal, minden vámpírrajongó tudja,hogy egy vámpír csak érdekből hízeleg egy nőnek vagy férfinak....hogy azután a vérét vegye. Nem lesznek szerelmesek.....az Alkonyatos vámpíroknak még szemfoguk sincs...könyörgöm....valaki magyarázza meg mert nem értem ezt az őrületet.
Egyetértek, amúgy a Malkavita a legjobb klán:)
Amúgy én csak Victoriáért néztem meg a részeket, az a gyönyörű vörös haj és azok a szemek, Alice is jó csaj. Pozitivum, hogy néha vicces.
A romantika benne a jó, az emberek azt szeretik benne :)
Bocsi, én se a romantikáért nem rajongok, a vámpírokért meg aztán végképp nem (:D), de megértem, hogy azoknak, akik imádják az ilyen másféle vámpíros dolgokat, zavaró lehet, hogy ebben meg ilyen egy vámpír, dehát ez van :) Ezt a történetet az emberek nem a vámpírok miatt olvassák, hanem a romantika miatt :) Úgy értem, ez elsősorban romantikus, és csak másodsorban vámpíros. Ráadásul az emberek többsége nem "vámpírszakértő" meg "vámpírrajongó", ezért nem is zavaró, hogy ilyenek benne a vámpírok :)
Na igen, Én is a Vámpír: A maszkabál könyvekből és a szerepjátékból indulok ki. Nekem ők a vámpírok, ezek amik az Alkonyat filmben és a könyvben vannak egy pöcköléstől megdöglenének. A Vérfarkasok meg átharapnák a torkukat a filmben lévőknek.
Az Én kedvenc klánjaim: Tremere, Gangrel, Malkavian, Baali, Kappadók, Tzimisce.
A tinicsajok odavannak a pattinsonért meg a másik pasiért, aki a farkas barátja a csajnak. Az még számomra elfogadható, hogy ezek a vámpírok mások (állatvérrel táplálkoznak vagy a bőrük csillog) , de ami hiányzik az a szexuális feszültség és az, hogy nem félek tőlük.
Pl. most van ez a vámpírnaplók sorozat.. Amikor átalakul vámpírrá az arca az elég félelmetes .
Szóval ezek az alkonyatos vérszívók igen lagymatagok, senkit nem akarnak bántani, és nem keltenek félelmet, borzongást. JA , és ami külön zavar hogyha "esznek" azt telifogsorral teszik, holott pont a szemfogakon van a lényeg.
Spoilert írok most, aki nem akarja, hogy lelőjem a poént, ne olvassa:
Én most azon haltam be, azt olvasom, hogy Bella az átváltozása után ellen tud állni az embervér csábításának is az első vadászata során, és azt gondolja magában milyen király már, biztos az a képessége, hogy hatalmas az önuralma. Na persze... ilyen csak a mesékben van... O.O A vámpír elsősorban vadász, azután sokminden, de csak végül ember. Küllemben... az embert a lelke teszi azzá. (és minden élőlénynek sajátos a lelke). Tehát nem lehet egy lapon emlegetni. Két külön lényről van szó, más-más világról.
Kaptam egy választ ismerőstől. Oda van az Alkonytért és már vámpír szakértőnek képzeli magát. Nem vitatom,én nem vagyok híresség és az én szavam nem törvény, de azért ezt nem bírtam.
Az ő vélemény, hogy új szemszögből vizsgálja a vámpírokat. Attól még vámpírok.....csak máshogy és ez szuper.
Amit mondtam : Én azt mondtam,hogy ha ez így van akkor vegyük Ady Endrét. Rengeteg történet szól róla és az életéről, de akkor közelítsük más szemszögből. Tegyük fel Ady Endre homokos volt, erről nem is hallottál és meg is lepődsz.
Magyaránt,ha évszázadokon keresztül az emberben kialakult egy kép és "beleégett" a képzeletébe akkor egy egész más szemlélet megdöbbentően hathat.
A Vámpírok végig követték az emberiség történelmét (persze mit mesebeli lény). Időszámításunk előtt a második században is szólnak krónikák róluk, sőt régebben...a görögök között a Bachánsok voltak a vámpírok.
Strigoi-nak hívják a Román vidékeken már kb a 10-dik századtól. Ezek meg az új vámpírok, hát nem is tudom....talán egy régi és egy új vámpír találkozása érdekes volna a valóságban.
Tényleg, még ezeket hagytam ki.
1. Nem félelmetesek, a Drakula és egyéb JÓ vámpíros filmektől olykor még én is beszarok.
2. A vámpír egy Vadállat, egy kárhozott lélek aki mások....EMBEREK vérét szívja. A Katolikus egyház szerint (középkori kijelentés) a vámpír azért issza az ember vérét mert így a lelkét is felfalja....és az egyház szerint az állatoknak nincs lelkül (nem én mondtam).
3. A Vámpír nem szerelmes, soha...max ha társat keres az ölésben....de az sem szerelem....inkább vad szexuális kötődés vagy csak szövetség.
4. A Vámpír függ a vértől, emberi vértől..... ha állati vért is fogyaszt az nem annyira tápláló....rövid idő múltán besokall és embert fog enni tovább.
5. Olyan,hogy Napfény, tűz és a vértől való függés nem elhanyagolható. Sajna sokszor elfelejtik és kimennek a napra csillogni.
6. A vámpír ösztönlény, nem fog suliba járkálni.
7. A vámpír soha nem un bele az öröklétbe, minden éjszaka új préda új lehetőségek.
8. AZ a tény,hogy a vámpírlét gyötrelem az nézőpont kérdése. A vámpír örömmel tesz mást is vámpírrá, hisz ha szenvedne is akkor szenvedjen más is. Egyik vámpír sem kedves....de nem ám. Sőt, a vámpír egy Isten az emberek között, miért szenvedne mikor uralkodhatna is...és ezt ők is tudják
9. A kis tinicsajok minden vágya,hogy találkozzanak egy Edward féle vámpírcsókával és szerelembe essenek. Egy valós vámpír előbb elcsábítja a kis csajt......majd szárazra szívja és a hulláját a csatornába hajítja.
10. Az ilyen fajta filmeket a női nem azért szereti annyira mert a férfi (?) szereplők jól bánnak a nőkkel.
Mi emberek is egyfajta vadak vagyunk (és voltunk).....már nem azért de ez egy utópia,amíg van feleségverés, meg családon belüli erőszak.
"majd szárazra szívja a hulláját és a csatornába hajítja"
Hozzám jössz férjül/feleségül?
Szerintem lelkitársak vagyunk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!