Kezdőoldal » Szórakozás » Sztárok, bulvár » Rimóczi Zsófi nevű influencerr...

Rimóczi Zsófi nevű influencerről mi a véleményed?

Figyelt kérdés

2019. márc. 23. 17:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%

Én nem értem vegankent hogy lehet valaki Fideszes.

Meg oké, amit Zsófi írt, hogy ő nyugodtan hazasodhatott, a kormány nem zavarta semmiben. De nem mindenkinek van meg ez a joga.

Én valamiért liberalisabbnak hittem, már csak a vilagjarasa miatt is. Aki élt is másik kontinensen, az hogy tud azonosulni ezzel a rasszista, idegenellenes nemzethy kormánnyal?

Nekem nem lett szimpi ezzel. A szakacskonyve viszont biztos szuper, a kajákhoz nagyon értenek a férjével.

2020. febr. 16. 11:14
 12/18 anonim ***** válasza:
90%
Mert ennyire képben van. Igazából marhára elégedett a kis mikrokörnyezetével, de globálisan már nem látja át a helyzetet és, hogy mire mi van hatással. Szerintem igénye sincs rá.
2020. febr. 16. 12:15
 13/18 anonim ***** válasza:
76%

Jó dolgában nem tudja, mit tegyen.

1. Az otthon szülést népszerűsíteni? Hülye, aki belevág, de hogy még hirdeti is. Szerencsés, hogy nem volt komplikáció. Ha a baba csak visszacsúszik a szülőcsatornában, és kell a vákuum, cseszheti, hogy 20 percre tőle van kórház. Szerencséje volt, ez ennyi.

2. A telken nincs vezetékes víz, csak kút, de trágyáznak (saját végtermékkel), ami a talajvízzel mind visszajut az ivóvízbe, amit gondolom nem forral minden kis pohárka víz megivása előtt.

3. A marha nagy természetességében a hajából úgy 20 centit vágnék, olyan száraz a vége és csúnya. Arról nem is beszélve, hogy a haj, ami zsírosodik, ezáltal büdösödik, nem tisztul meg vízzel, mert a poláris víz az apoláris zsírt nem oldja. Tehát nem mondhatja, hogy tiszta és kellemes illatú a haja.

4. Vegán táplálkozás, mert az etikus és környezetbarát. Persze, meg a mangó és avokádó is, ami több 10ezer kilométert utazik. Meg a heti 50 kiló narancs. Az nagyon környezetbarát. Ha csak olyan dolgokat enne hús és egyéb állati termékek helyett, ami helyben megterem (ez Mo-n elég nehéz), akkor aláírom, a környezetre a legjobb hatást gyakorloja. De így az ökolábnyoma nem sokkal kisebb (ha egyáltalán az) mint a mérsékelt mennyiségben húst fogyasztóknak. Nem azért, mert pl én annyira pártolom a húsfogyasztást, de ha megeszek egy narancsot, pont nem az jut eszembe, milyen jó ez a környezetnek.

5. Repülővel utazni indonéziába meg ide oda szintén környezetbarát? Én is utazom repülővel évente 1-2x, de ismét: nem címeres környezetvédőnek könyvelem el magam ezzel, mert amúgy nagyon káros.

6. Ha már táplálkozás, felnőttként, tejfehérje-és gluténérzékenyen is óvatosan fogyasztom a szóját, mert orvosi berkekben még az egyetemen is jelenleg az az álláspont, hogy a túlzott fogyasztása a hormonrendszerre káros lehet. Ennek ismeretében még ha magammal etetek is ilyet, az alig egyéves gyerekemnek bizonyosan nem adnék tofut.

7. ismét a gyerek. Attól, hogy én magam nem eszem tejet, tojást, húst, a gyerekemnek eszembe sem jutna ezt tiltani. Nyilván ha itthon ilyen a konyha, csak miatta nem főzök húst. De hogy máshol se engedjem? Vagy csak kisebb méretekben... nem eszik a gyerek tejet meg tojást. Nem ismerkedik meg vele a hozzátáplálás során. Ha pedig mondjuk egy ovis barátjánál vagy bárhol később összetalálkozik az allergénnel, majd abból lesz a gond, hogy nem szűrték ki előbb, vagy nem tanulta meg emészteni ezt az allergént.

Hát leginkább ezek miatt tartom károsnak a jelenlétét a social mediaban, erre rátesz, hogy elvből nem tudom tisztelni az influencereket.

2020. máj. 24. 11:47
 14/18 anonim ***** válasza:
73%

Képmutatóak és őrültek.

Szentbeszédet mond a közösségi háló káros hatásairól de otthonmaradó ősasszony dolgában napi tíz képet posztol, környezettudatosan többezer kilométerről veszi a gyümölcsöket, repülővel utazik, takarékosságra int de azért elkéri a fél millát egy öt perces esküvő videóért.

A saját gyerekük életét veszélyeztették azért hogy ő otthon jól érezze magát. (Mert az otthonszülésnek konkrétan SEMMI más indoka nincsen csakis az hogy az anya kellemesen érezze magát. Nem attól lesz komplikáció mentes egy szülés hogy az anya hogy érzi magát lelkileg, és ahogy írták is, hiába van húsz percre a kórház ha tíz perced van megmenteni a gyerek életét, és csomó helyzetet nem lehet előre látni.) Betiltanám az otthon szülést, nem véletlen kellett nekik titkolniuk a szüleik elől mert nem egy, nem öt, nem tíz eset volt mikor egyértelműen a kórházi ellátás elérhetetlensége miatt halt meg egy kisbaba.

De a kedvencem az 'attól jó itthon hogy máshol szarabb' mentalitása. "A fontos dolgokat nem érinti a politika." - hangzott el tőle, miután közölte hogy amúgy waldorf oviba fogják vinni a gyereket. Ó hogyhogy, talán nem jó az állami oktatás? Majd amikor a gyereke fagyoskodik az iskolában mert az állam nem ad pénzt fűtésre, amikor nem veszik fel egyetemre mert a kormány kitalál olyan szabályokat, amikor nem talál munkát mert már rekord munkanélküliség van és nem kap normális ellátást a kórházban mert a kormány szarik bele, amikor nem tud Luncika saját lakáshoz jutni hacsak nem szül hármat, na akkor mondja azt hogy az életüket nem befolyásolja a politika.

Sajnálom hogy ilyen szülők közt kell felnőnie annak a kislánynak mert az biztos hogy hatalmas pofon lesz neki az élettől mikor rájön hogy nem minden olyan egyszerű és habos mint ahogy anyuci lefestette.

Ja és k.rva hamisan játszik fuvolán. Üdv: egy fuvolista, aki normálisan kottából, tanárral tanulta meg és nem az Inuyashaból.

2021. máj. 25. 15:35
 15/18 anonim ***** válasza:
53%

Ide elég jó kommentek születtek és jó lenne, ha ezen a szinten lehetne vitatkozni ilyen témákról, az a baj, hogy a valóságban sokkal rosszabb a helyzet és sokkal butábbak, felelőtlenebbek az emberek.

Szerintem Zsófi nem buta, csak fiatal, naív, jellemző rá, hogy nagyon álomvilágban él, meg ez a spirituális, ősanyaság, ami a nők egy kis részébe mintha genetikailag lenne kódolva. Ő közvetít egy szélsőséges képet, amiben sok igazság van, amikor megfogalmazza a mondandóját, sokszor, még ha ellentmondásos is a nyilatkozata, mégis úgy hozza ki, hogy sok igazságot tartalmaz, amit mond és a végén, majdnem korrektnek ítélem és egyetértek vele. Gondolok itt arra, amikor kérdezték a Waldorf-ról, politikai helyzetről, és tényleg így van, hogy sokan, köztük például az én szüleim is panaszkodnak a politikusokra és még azt mondom, hogy igazuk is van, de ahogy felnőttem, észrevettem, hogy ők se lennének sokkal jobbak, vagy inkább mondom úgy, hogy a számtalan kis napi döntéseikbe, nem törekednek arra, hogy jobb legyen. Ha ott van a közelükben egy ilyen irány, elérhető az infó, akkor se érdekli őket. Szóval az embereknek először is saját maguknak kell fejlődniük, nem feltétlen ilyen szélsőségesen, de tényleg nyitni a zero waste, a növényi alapú táplálkozás, az önfenntartó életmód felé és aztán majd ebből a mentalitásból fog egyébként egy jó politikai rendszer is kinőni, mert ha egyre több ember lesz ilyen, nyilván ők már nem is a fideszt fogják megszavazni, de ami fontosabb, nem ezt a fideszt! Mert a fidesz vagy bármelyik, nem egy önálló identitással rendelkező párt, ők a tömeget szolgálják ki, azzá vállnak, amire az emberek szívesen szavaznak, valahol abszurd, de egy tükröt tartanak nekünk, hogy tessék ezek vagytok ti, ma ezzel lehet hatalmat szerezni. Ők csak a célt nézik, és ha mi a jó embereket szeretnénk, akkor ők azt is eljátszanák, tökéletes színészek a legjobb politikusok.

Szóval az, amit sokan leírtok, főleg akik már nagyon ellenzik és károsnak tartják Zsófit kicsit megint a másik szélsőség, mert látjátok az árnyoldalait, és mivel ez disszonanciában van a népszerűségével, kicsit ez ellene hangol titeket és erre építitiek fel az álláspontotokat, narratívátokat, ezért lesz nagyon negatív. Jó, persze azt nem vitatom, hogy pár dologban tényleg benne lehet egy őszinte féltése a gyerekének, de azért azt is látni kell, hogy az átlag szülő virslivel meg chipsel eteti a gyereket, és azért az otthon szülésnél se olvasni olyan rossz arányokat ( [link]

Vagyis szerintem békéljünk meg a világgal és a valósággal, minden azért van, mert jelenleg most ilyen az ember, erre van igénye. Ezeknek az igényeknek a nagy részét pedig a természet kódolta belé, nem igazán mi választjuk meg. A teremető, legyen az bárki, vagy bármi ez a rendszer, amiben élünk, és a természet alakította, tette lehetővé ezt a valóságot, elméletben lehetne igazságos is a világ vagy legalábbis kevésbé kegyetlen, de ez ilyen. Senki se tökéletes, mindenki csak közvetít valamit, hat valahogyan, abból kell nekünk a jót kivennünk és nem gyűlölködni. Pont abba a csapdába estek bele, hogy a közösségi média rózsaszín tökéletes világot mutat meg nekünk, ahol a szereplők csak a jóról és a szépről beszélnek, mert persze azt mutatják meg, de ez nyilánvaló, hogy nem lehet igaz, senkinél sem. Szerintem az, hogy valaki látja milyen szenvedést élnek át az állatok, feleslegesen, és ezért elhatározza, hogy ő ezt csökkenteni akarja, akár az étkezésével, tisztálkodásával, bármi, már egy óriási nagy dolog és nemes jellemre vall. Építkezzünk a jó dolgokból. Ha nincs jó, hagyjuk békén a másikat! :)

2021. szept. 6. 05:14
 16/18 anonim válasza:
36%
Másnak is feltűnt, hogy több kommentet ugyanaz írt, mintha más-más személy lenne? Teljesen egyértelműen lejön a stílusból😂😂😂Valami frusztrált libának nagyon szúrja a szemét Zsófi 😂
2021. nov. 19. 01:59
 17/18 anonim válasza:
57%
Zsófi apja egy fideszes polgármester (Nagytarcsán), ez mindent megmagyaráz, miért is fideszes.
2021. dec. 13. 16:02
 18/18 anonim ***** válasza:
50%

Jaj. Jaj, jaj, jaj. :D

Mennyi itt a stresszes, indulatos ember, wow. Szerintem Zsófi is egy ember, hibákkal, de alapjáraton egy kedves és tiszta valakinek gondolom őt.

De a kommentek között akkora blődségeket olvasni, hogy leszakad a ház, te jó ég!!! :D

Én csak ezekhez szólnék hozzá:

- “a menstruáció kis eséllyel jön meg intenzív szoptatás mellett fél év előtt + nem lehet gyenge a menstruàciója szülés után”

-> 3 hónap után jött meg a menzeszem szülés után elég intenzív szoptatás mellett, és gyenge volt:))) mindenkinek más. Persze, lehet nagy átlagot vonni, de ez nem vonatkoztatható mindenkire. Még orvosként is húzós lenne azt állítani, hogy tuti hazudik, mert ahogy írtam - minden ember más. :)

- a mosható betétekkel egy pici utánaolvasást javasolnék azoknak, akik megemlítették a kommentjükben, mert jóóó nagy tévedésben vagytok:( és az a rossz, hogy a véleményeteket tényként fogalmazzátok meg.

- ugyanez vonatkozik az otthonszülésre. Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek, amikor olvastam a kommenteket, de hát a tényektől, a HIVATALOS ORVOSI TÉNYEKTŐL, a HIVATALOS STATISZTIKÁKTÓL nagyon távol áll mindaz, amit néhányatok írt. :(

Az otthonszülés NEM veszélyesebb, mint egy kórházi szülés, HA egészséges a terhesség, amit a szülés előtt ORVOSOK állapítanak meg. A szülést kísérő bábák KÉPZETT SZÜLÉSZNŐK. A komplikációk legnagyobb részét előre lehet látni, egy képzett szülésznő látja, hogy ha gáz van, és időben lehet kórházba menni.

De akár hiszitek, akár nem, az otthonszülésnek JOBB a statisztikája, mint a kórházinak. Sokkal jobb eredményekkel születnek babák, sokkal kevesebb komplikációval kell számolni.

Ezek nyilvános adatok, bátran nézzetek utána.

Tehát AZ OTTHONSZÜLÉS NEM VESZÉLYES, de biztos, hogy nem veszélyesebb, mint a kórházi. :)

És ami még biztos, hogy jóval szebb élmény az anyuka, az apuka és az újszülött számára is!! Ajánlom a Hoztamevilágra youtube oldalt, ott sok kórházi és otthonszülős beszámolót lehet megnézni.

- továbbá a vegán életmód nem káros. Aki azt írta, hogy nem csoda, hogy elvetélt, amilyen alultáplált volt… wtf. Ez is csak egy szürreális, a valóságot nélkülöző, beteg, rosszindulatú vélemény.

És nagyon szomorú is.

Aki tudatosan étkezik vegánként, az ugyanannyi tápértékhez jut, mint egy nem vegán.

BE KIND, emberek!!! Nem fáj!! <3

2022. márc. 21. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!