Jacko kapcsán miért hisznek jobban az emberek egy dokufilmnek, mint egy jogerős bírósági ítéletnek?
Én joghallgató vagyok, de még számomra is egyértelmű, hogy az igazság nem feltétlenül egyenlő az ítélettel. Azért a történelem során sokszor megtörtént, hogy X év után derült ki, hogy nem azt ítélték el akit kellett volna meg ilyenek. Sajnos ez egy nehéz meló, sokszor nem egyértelmű a döntés, és van, hogy rosszul döntenek. Nehéz kideríteni az igazságot.
És azért azt is tegyük hozzá, hogy igen, sajnos sokszor a híres emberekkel (több ok miatt is) máshogy bánnak, mint az átlag polgárral. (O.J. Simpsont sem ítélték el gyilkosságért, de azért a mai napig sokan úgy vélik, hogy ő tette. Ez már valószínűleg sosem derül ki.)
Az, hogy az a film teljesen igaz e, vagy sem, az legyen mindenkinek a magánvéleménye, de az ítéletre nem feltétlenül lehet hagyatkozni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!