Hogy jön ki egymással Dancsó Péter és Szirmai Gergely?
tényleg senki nem tudja úgy égig magasztalni az egyiket, hogy ne fikázná a másikat?
Dancsó videói elé hatalmas falat épített, hogy csak azok élvezhessék videóit akinek van elég agykapacitása mögé látni, és érteni mit akar mondani. Ezen kívül nem avat be magánéletébe, nem engedi, hogy mindenki megértse a videóit, sőt azon igyekszik, hogy a megfelelő emberek megértsék, és senki más. Éppen ezért nem érdekli, ha sértegetik. Nem rágja szájba az üzeneteket, hanem elvárja hogy kibogozzuk azokat.
Gergő ezzel szemben nyitott, és barátságos. Az a célja hogy egyre több ember értse meg őt és a világ dolgait, hogy érezzék hogy ő is olyan ember mint mindenki más. hús vér ember aki ugyanazokon a kamaszkori kliséken esett át mint mi, Gergő segíteni akar az embereknek. Nála a humorra azért van szükség hogy úgymond nevetni tudjunk a problémáinkon, de ne söpörjük be a szőnyeg alá.
Mindazonáltal nem győzöm hangsúlyozni,hogy mennyire imádom mindkettejüket. Gergő a segítőkész "haver" a vizsgák előtt, aki odaadja a jegyzeteit, Dancsó pedig a vizsgabiztos, aki ellenőrzi, mennyit tanultál. a bizonyítványodat pedig elsősorban magának készíti el. Nála a humorra azért van szükség hogy elrejtse a falat. És NEM azt mondom, hogy aki nem szereti őket, az ilyen, meg olyan. Tény hogy nem mindenkinek jön át Gergő üzenete, és bár az eddigiekből az jött le nem azt mondom, hogy aki nem jut át Dancsó falán, az feltétlenül ostoba, hanem nem ilyen mély, és komplikált a jelleme . ezzel sincs semmi baj.
Kedves 28.-as nem értem mire vonatkoztatva írtad, miszerint nem lehet megérteni Szirmait. Nem vagyok annyira jól olvasott, s bár nem tartom magam ostobának azért nem vagyok különösebben intelligens sem. még is a magam tizenöt évével teljesen megértem, s még sosem fordult elő, hogy ismeretlen szóba-kifejezésbe ütköztem volna kritikái folyamán.
Ami pedig a kérdést illeti... Nekem jobban imponál, hogy Gergő nem vágott vissza, s sosem szidta Dancsót, mint, hogy az negatívan nyilatkozott Szirmairól. Azonban a munkájukat valóban nem lehet összehasonlítani, hisz merőben más. Azt viszont nem tagadom, hogy én jobban tudok azonosulni Gergővel, az ő gondolkodásmódjával anélkül, hogy politizálnék.
Tudom, hogy ez épp nem a kérdésre egy releváns válasz de basszus nagyon kár, hogy nem jönnek ki jól egymással... és ilyen hülyeségek miatt, hogy bögrék meg világítás... Teljesen más stílus mindkettő, összehasonlíthatatlan. Van, aki egyiket, van, aki másikat szereti, én mindkettőjüket imádom és hangulatomtól függ, hogy épp melyikükhöz van kedvem. Szirmai megnyilvánulásai szerintem intelligensebbek és talán a filmkritikusi szakmához jobban is ért - legalábbis nekem szakszerűbbnek tűnik így laikus nézőként. Ugyanakkor vicces és aranyos. Szívesen elbeszélgetnék Vele egy(két-három-négy) kávé mellett más dolgokról is, életfelfogás stb. Dancsó teljesen más, sokkal inkább a humorra fekteti a hangsúlyt, amiben viszont nagyon jó (és egyre jobb, az elején tényleg kicsit gyengus volt szerintem is), viszont nekem úgy tűnik, személyes önmagából kevesebbet mutat meg, nem szervez olyan eseményt, ahol lehetne vele találkozni stb (ami nem hiba, gondolom nem akar kifacsart celeb lenni - bár ez a veszély Gergőt sem fenyegeti). Emellett szerintem inkább a fotózásban van otthon, mint a filmezésben. Az ő humorukat valahogy úgy tudnám összehasonlítani, mint Bödőcs Tibort (Szirmai) Hadházival (Dancsó). Teljesen más és mindkettő a saját stílusa miatt annyira jó. Az meg, hogy ki honnan veszi, meg eredeti-e, nem érdekel, mert ezek szerint a "forrás" ahonnan veszi(k) a poénokat még nem jutott el hozzám más csatornán keresztül.
Szóval Peti ha megint rákeresel magadra és erre rátalálsz: IMÁDUNK és ehhez nem kell, hogy lefikázd Gergőt (SŐT). De hát nem szerethet mindenki mindenkit.. :)
Látom, hogy már régebbi a kérdés, de még mindig sokakat érdekelhet. Nemrég kérdezték Dancsót a "konkurenciáról" és válaszában kifejtette, hogy az interneten gyakorlatilag nincs konkurencia, mert "az embernek nem kell eldöntenie, hogy este 8-kor melyik csatornát nézze". Egy ember szeretheti mindkét videóst is. Én személy szerint mind a kettőt szeretem, DE!!!
nem szabad összekeverni a két videóst nekem már elég régen feltűnt, hogy míg Szirmai valódi kritikákat készít, belelát filmekbe, keresi az üzenetet és a film valódi értelmét, addig Dancsó videói arra vannak kihegyezve, hogy viccesek legyenek. (akár a valódi történettől való eltérés árán is)
csak az én véleményem, biztos vagyok benne hogy sokan nem értenek egyet, amit én tiszteletben tartok de akkor is az a véleményem.
Szirmait sokáig néztem, de szerintem túlzottan komolyan vette magát, volt egy szimplán nagyképű kisugárzása ami miatt abbahagytam a nézését.
Dancsó, régen jobb volt, szerettem a humorát ami nem volt alpári és egész sajátos is volt, mára inkább csak egy sima ripacs aki nem egyedi akar lenni hanem majmolja az épp aktuális trendeket.
Mindkettőre igaz hogy sok a nézője, régebben mindkettőt követtem ma már egyiket sem. Persze akinek tetszik, nézze bátran :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!