Szerintetek is jóképű volt Jeffrey Dahmer, a sorozatgyilkos?
Kérdezőnek kiegészíteném 8-as hozzászólását.
A sorozatgyilkosok jellemzően átlag alatti intelligenciával rendelkeznek. Hogy szomorúság lett volna benne, meg depresszió, kétlem, sztem belemagyarázás. Legnagyobb eséllyel egy empátiára képtelen, közönyös pszichopata (vagy inkább APD) volt. A kinézetében sztem nincs semmi különös, meg nem lehetne mondani képről...
Természetesen tudom, hogy meleg volt. És most csak őt emeltem ki, hogy mi a véleményetek róla. Mert valóban sok jó megjelenésű, jóképű sorozatgyilkos volt a múltban. És igaza van az egyik hozzászólónak, hogy ez egy eléggé rémisztő dolog, hogy egy küllemre normálisan kinéző, sőt a társadalomban is nem kirívóan viselkedő személy miket művel titokban.
Igen, Ted Bundy is nagyon vonzó férfi volt. Ha segítséget kért volna tőlem anno, (ahogyan ezt tette mindig, mivel ez volt a bevált taktikája, hogy a nőket becserkéssze) szívesen tettem volna és akkor már nem lennék itt. :) Az ilyen emberek valódi kaméleonok, igazi manipulátorok. És az teszi őket igazán veszélyessé, hogy némelyikük felettébb jó megjelenésű. Sőt a családtagjai, ismerősei által egy normális ember képét mutatják be. Hogy már ő pedig nem olyan típus, kizárt, hogy ilyet tett volna. Ezért sikerül oly sokáig leplezniük belső démonjukat, mert félrevezetik az embereket a környezetükben is.
Dahmert csak kiemeltem, mert kíváncsi voltam a reakcióra, egyrészt pont azért, mivel meleg volt. Na ne mondom, vannak rosszul sikerült képei, mint mindenkinek, lássuk be, mindannyiunknak. De ha megnézzük az arcvonásait, hát....mondhatnánk, hogy akár színész, modell, vagy akármi ilyesmi lehetne, mert a külleme megvan hozzá. Egyedül a merev testtartásába tudnék bele kötni. De ebbe már nem kezdek bele, hogy miért van ez, nem vesézem ki. :)
Összefoglalva, sok sok jó megjelenésű sorozatgyilkos volt a történelemben, akikről ha kiderült mit tettek, mindenki tátott szájjal állt a meglepetés hatásától.....hogy már pedig őt ezt nem hiszik el róla......
Szvsz. kegyeletsértő és ízléstelen az áldozatokkal szemben smile-okat belerakni egy-egy ilyen hozzászólásba! De részemről téma lezárva.
Másrészt a pszichopátia, (ill APD) önmagában nem "betegség", abban az értelemben, hogy a pszichopata személy büntethető, uis pontosan tudja, hogy amit tesz az mennyire rossz a másiknak, ill. pontosan tudja tettei következményeit, csak éppen nem foglalkozik vele, beszámíthatónak minősül, hacsak nem elmebeteg is plusszban. A pszichopatáknál is 10-20 ezerre jut egy sorozatgyilkos, vagy még kevesebb.
Nem véletlen, hogy ilyen súlyú ítéletek születtek ezekben az esetekben és az sem véletlen, hogy Ted-et se mentették fel elembetegség miatt. Ed Gein-t mondjuk elmebetegnek minősítették, de ő meg élete végéig pszichiátrián volt.
Összehasonlításul, az roszoknál volt egy híres kannibál sorozatgyilkos, na őt elmebetegnek találták, de főbe lőtték...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!