Kezdőoldal » Szórakozás » Sztárok, bulvár » Miért van olyan sok híres...

Miért van olyan sok híres zsidó szerte a világon?

Figyelt kérdés

2013. febr. 11. 02:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

@ fotomix007:

1. Teljesen mindegy, mi a protekció alapja (rokonság, haverság, ismeretség, pártszimpátia, származás vagy egyéb); az akkor is protekció, egyik fajta sem jobb a másiknál.

2. Egy munkahelyen a főnök és a beosztottak kapcsolata minimum ismeretség. Ehhez hozzájött még egy plusz infó (származás), és ennyi.

3. A származási alapú protekció ugyanúgy működik más nemzetek fiainál is: a külföldön szerencsét próbáló magyarok is pusztán származási alapon segítik egymást, lásd szinte bármelyik ország nagyobb városait. Pl. New Yorkban nem csak Chinatown és Little Italy létezik, hanem magyar negyed is; az én apám több évig élt ott.

A Magyarországra áttelepült erdélyi magyarok is be szokták ajánlani egy-egy munkahelyre a később érkező földijeiket; és a sort szinte a végtelenségig lehetne folytatni.

Tudom, hogy előítéletekkel telve nehéz belátni, hogy nem csak a zsidók viselkedhetnek egy bizonyos módon; de hát ez van, a tények makacs dolgok ám. :D

Ismét javaslom mindenkinek a másik válaszoló által belinkelt oldal végigolvasását, már akinek fontosabb az objektivitás, mint a saját kis dédelgetett tévedései. :)

2013. febr. 23. 23:36
 12/14 anonim ***** válasza:

Ez így van csak sok ilyen példa van,és szeretünk általánosítani!

Nincs előítéletem én is csak általánosítok amúgy kétféle ember létezik jó és rossz!

2013. febr. 27. 16:32
 13/14 anonim ***** válasza:

Az általánosítás mindig hiba, akár kevés, akár sok példa alapján történik. Egy időben Ausztria határközeli boltjaiban "Magyarok, ne lopjatok!" táblák voltak kitéve, x darab lopás után, amit magyarok követtek el. Ez alap a magyar nép tolvajként való megbélyegzésére? Szerintem nem.

Van fent egy videó a YouTube-on: egy amerikai vetélkedőben egy szőke nő nem tudta, melyik ország fővárosa Budapest, ill. azt hitte, Európa egy ország. Az amerikaiak mind buták? Nem azok. A szőke hölgy segítője, egy kb. 10 éves kissrác pontosan tudta a választ.

Igaz-e, hogy az angolok hűvösek, a németek pedánsak, az olasz férfiak jó szeretők, a spanyolok lusták, az oroszok bunkók stb.? Nem. Ezek mind általánosítások, így sok-sok emberre nézve nem igazak.

És az sem igaz, hogy csak jó és rossz ember van, ezek szélsőségek. Mindannyiunknak vannak jó és rossz tulajdonságai, szokásai, cselekedetei; kinek az egyikből több, kinek a másikból. A fekete és a fehér között rengeteg színárnyalat van... :)

2013. márc. 4. 00:43
 14/14 anonim ***** válasza:

A zsidók és cigányok sokkal összetartóbb és csoportosultabb nép mint a szimpla keresztények. talán ez az oka a sikerességüknek, van köztük is tehetség, persze, ez nem is vitás, de kizárt hogy az összes az legyen akik a médiában szerepelnek. Mellesleg van ott családi vagy barátsági protekció dögivel, így nem is csoda hogy sok van a médiában belőlük.

Itt nálunk magyaroknál mi van, semmi, öljük egymást mert mindenki másként lát mindent. Ezért fogunk kipusztulni. Minden fiatal elmegy külföldre, a népességünk el fog fogyni, kevesebb születés lesz, az öregek elhullanak. Pokoli kíváncsi leszek 50-60 év múlva hol fog tartani az ország népességi aránya.

2015. jún. 2. 03:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!