@ fotomix007:
1. Teljesen mindegy, mi a protekció alapja (rokonság, haverság, ismeretség, pártszimpátia, származás vagy egyéb); az akkor is protekció, egyik fajta sem jobb a másiknál.
2. Egy munkahelyen a főnök és a beosztottak kapcsolata minimum ismeretség. Ehhez hozzájött még egy plusz infó (származás), és ennyi.
3. A származási alapú protekció ugyanúgy működik más nemzetek fiainál is: a külföldön szerencsét próbáló magyarok is pusztán származási alapon segítik egymást, lásd szinte bármelyik ország nagyobb városait. Pl. New Yorkban nem csak Chinatown és Little Italy létezik, hanem magyar negyed is; az én apám több évig élt ott.
A Magyarországra áttelepült erdélyi magyarok is be szokták ajánlani egy-egy munkahelyre a később érkező földijeiket; és a sort szinte a végtelenségig lehetne folytatni.
Tudom, hogy előítéletekkel telve nehéz belátni, hogy nem csak a zsidók viselkedhetnek egy bizonyos módon; de hát ez van, a tények makacs dolgok ám. :D
Ismét javaslom mindenkinek a másik válaszoló által belinkelt oldal végigolvasását, már akinek fontosabb az objektivitás, mint a saját kis dédelgetett tévedései. :)
Ez így van csak sok ilyen példa van,és szeretünk általánosítani!
Nincs előítéletem én is csak általánosítok amúgy kétféle ember létezik jó és rossz!
Az általánosítás mindig hiba, akár kevés, akár sok példa alapján történik. Egy időben Ausztria határközeli boltjaiban "Magyarok, ne lopjatok!" táblák voltak kitéve, x darab lopás után, amit magyarok követtek el. Ez alap a magyar nép tolvajként való megbélyegzésére? Szerintem nem.
Van fent egy videó a YouTube-on: egy amerikai vetélkedőben egy szőke nő nem tudta, melyik ország fővárosa Budapest, ill. azt hitte, Európa egy ország. Az amerikaiak mind buták? Nem azok. A szőke hölgy segítője, egy kb. 10 éves kissrác pontosan tudta a választ.
Igaz-e, hogy az angolok hűvösek, a németek pedánsak, az olasz férfiak jó szeretők, a spanyolok lusták, az oroszok bunkók stb.? Nem. Ezek mind általánosítások, így sok-sok emberre nézve nem igazak.
És az sem igaz, hogy csak jó és rossz ember van, ezek szélsőségek. Mindannyiunknak vannak jó és rossz tulajdonságai, szokásai, cselekedetei; kinek az egyikből több, kinek a másikból. A fekete és a fehér között rengeteg színárnyalat van... :)
A zsidók és cigányok sokkal összetartóbb és csoportosultabb nép mint a szimpla keresztények. talán ez az oka a sikerességüknek, van köztük is tehetség, persze, ez nem is vitás, de kizárt hogy az összes az legyen akik a médiában szerepelnek. Mellesleg van ott családi vagy barátsági protekció dögivel, így nem is csoda hogy sok van a médiában belőlük.
Itt nálunk magyaroknál mi van, semmi, öljük egymást mert mindenki másként lát mindent. Ezért fogunk kipusztulni. Minden fiatal elmegy külföldre, a népességünk el fog fogyni, kevesebb születés lesz, az öregek elhullanak. Pokoli kíváncsi leszek 50-60 év múlva hol fog tartani az ország népességi aránya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!