Lindsay Lohannak, ki tudja miért nem tetszik a családneve, nem mintha az nem lenne ne tudná mindenki, hogy kiről van szó. Úgy tűnik tetszik neki, a Hoolywoodi sznovizmus mely szerint egy névvel el lehet lenni. Csak azt nem értem, hogy ezt lehet csinálni ?! Éppen azért van több neve az embernek, hogy beazonosítható és megkülönböztethető legyen, ezek szerint már más ember nem lehet lidsay soha sem ? Hiszen az keresztnév, más egyszerű ember, mint pl pincérlány miért nem hagyhatja el azt amelyik nem tetszik neki.
Egy egyszerű pincérlány is elhagyhatja a régi családnevét, csak a megfelelő hatóságokhoz fordulva, névválltoztatást kell kérnie. Mondjuk, ez pénzbe kerül.
2011. márc. 27. 09:06
2/8 A kérdező kommentje:
De úgy, hogy nem vesz fel másikat ? Csak a keresztnevét használja ? És ha az is Lidsay, akkor hogyan különböztetik meg egymást ? mondjuk, jön a másik lindsay, hogy igényt tart a villára mert őt is pont úgy hívják és a nevén van a ház:D.
2011. márc. 27. 09:09
3/8 anonim válasza:
A link szerint a férje nevét nem akarja használni. Ezt nagyon sok elvált nő is megteszi. De ha valakinek nem tetszik a neve,kérheti annak megváltoztatását is.
Művészek pedig sokszor csak az egyik nevüket használják.
Nem értem,hogy ezzel mi a problémád?
2011. márc. 27. 09:10
4/8 anonim válasza:
Írták hogy Beyoncé Knowles is elhagyta a vezetéknevét.
Én nem tudtam. Fura hogy egyáltalán nem akar vezetéknevet.
Ő baja!
2011. márc. 27. 09:10
5/8 A kérdező kommentje:
Az más, hogy egy művész neve van és más az, hogy hivatalosan a személyi igazolványában is az van ! Elméletben, nem lehetne csak mindenkinek egy neve, ezért van család és keresztnév, ezek szerint más Lindsay már nem hagyhatja el a családnevét úgy hogy ne kapna másikat.
2011. márc. 27. 09:19
6/8 anonim válasza:
Amerikában teljesen más névviselési szabályok vannak. Ott pl. BÁRMIRE megváltoztathatod a neved, ha úgy tartja kedved. Azt nem tudom, hogy hivatalosan is lehet-e mindössze egyetlen névvel élni, de nekem erős a gyanúm, hogy itt nem erről van szó, Lohan kisasszony szerintem mindössze a szakmai életben szeretne pusztán a keresztnevével szerepelni (mint ahogy a cikkben példának hozzák Madonnát is). Ez olyan, mint a művésznév. Sok zenész itthon is megteszi, hogy csak a keresztnevét használja, amikor mint előadó szerepel (pl. Ákos - legalább is régebben tudom, hogy vezetéknév nélkül szerepelt a neve mindenhol, most nem tudom, hogy használja).
2011. márc. 27. 09:19
7/8 A kérdező kommentje:
Azt írja a cikk, hogy az anyja is megváltoztatja, már kijelentésben és neki nincsen színésznői karrierje.
2011. márc. 27. 09:30
8/8 anonim válasza:
Igen, de az anyja visszaveszi a lánykori nevét. Szerintem a cikk írója kicsit összemosta a dolgokat. Az anya hivatalosan változtat nevet, Lidsay pedig egyszerűen csak a keresztnevét használja a továbbiakban, hivatalosan meg ki tudja, hogyan lesz ezek után a neve.
Ezek a külföldi tabloidokból fordított cikkek eléggé összecsapottak szoktak lenni és a legritkább esetekben fogalmaznak pontosan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!