Mit tehetnék, ha anyum kiakar dobni a házból?
18 éves vagyok (idén érettségizek) van 2 öcsém (15 és 11évesek). Kiskorom óta én vigyázok az öcséimre...szinte sosem volt gyermekkorom. Szinte mindig én takarítottam és főztem itthon. Anyum nem is tud főzni....
A kisebbik öcsém soha nem segít a takarításban , ma pedig ő lett volna a soros, hogy segítsen nekem a mosogatásban. Mindig kihúzza magát a munka alól és emiatt közöltem vele, hogy ma muszáj segítenie. Erre anyu kiakadt, hogy én parancsolgatok meg hogy azt hiszem, hogy én olyan nagy vagyok. Azt mondta h elege van belőllem és hogy takarodjak a házból. Később még zacskókat is adott, hogy pakoljam bele a cuccom és menjek. Egész nap azt kérdezgette, hogy 'összeszedted már a cuccod? Mert ha nem akkora kidoblak mint macskát sz*rni'. Később szólt, hogy ha maradni akarok akkor álljak neki a takarításnak. Csak hogy én ezt nem tettem meg. Többé már nem szeretnék a csicskása lenni. Holnap valószínűleg átköltözök a nagyszüleimhez, de akkor nem fogom tudni fizetni a bérleteimet. Mit tegyek? Nap mint nap hazaérek a suliból és nekem kell takarítani,főzni. Egyszerűen nincs időm felkészülni az érettségire,pedig én tovább szeretnék tanulni. Most pedig még otthonról is kiakarnak dobni.
Én mentem. Igaz engem azért dobott ki, mert nem szakítottam a párommal a kedvéért.
Menj te is, hidd el ennél csak jobb lehet!
Sajna nekem is bliccelnem kell, de nekem megéri :)
Elképesztő.
1.Esetleg próbálj meg az öcséiddel kedvesen beszélni, elmagyarázni nekik a helyzetedet. Próbáld megszerettetni magadat velük, és kérd, hogy legyenek a segítségedre. Biztos megértik.
2. Ha az 1. nem jön be, akkor talán mégis ki kellene bírnod érettségiig, és aztán munka és tanulás, és átköltözés a nagyszülőkhöz. Nehéz sors, de azt hiszem nem tehetsz mást.
3. Iskolapszichológus, gyermekvédelem, osztályfőnök vagy iskolaigazgató... stb. Szóval fordulj panasszal hozzájuk.
Esetleg el tudnak helyezni kollégiumban.
Mindenképp költözz el!
Majd akkor rájön, hogy mekkora segítség voltál..;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!