Mit tehetnék, ha anyum kiakar dobni a házból?
18 éves vagyok (idén érettségizek) van 2 öcsém (15 és 11évesek). Kiskorom óta én vigyázok az öcséimre...szinte sosem volt gyermekkorom. Szinte mindig én takarítottam és főztem itthon. Anyum nem is tud főzni....
A kisebbik öcsém soha nem segít a takarításban , ma pedig ő lett volna a soros, hogy segítsen nekem a mosogatásban. Mindig kihúzza magát a munka alól és emiatt közöltem vele, hogy ma muszáj segítenie. Erre anyu kiakadt, hogy én parancsolgatok meg hogy azt hiszem, hogy én olyan nagy vagyok. Azt mondta h elege van belőllem és hogy takarodjak a házból. Később még zacskókat is adott, hogy pakoljam bele a cuccom és menjek. Egész nap azt kérdezgette, hogy 'összeszedted már a cuccod? Mert ha nem akkora kidoblak mint macskát sz*rni'. Később szólt, hogy ha maradni akarok akkor álljak neki a takarításnak. Csak hogy én ezt nem tettem meg. Többé már nem szeretnék a csicskása lenni. Holnap valószínűleg átköltözök a nagyszüleimhez, de akkor nem fogom tudni fizetni a bérleteimet. Mit tegyek? Nap mint nap hazaérek a suliból és nekem kell takarítani,főzni. Egyszerűen nincs időm felkészülni az érettségire,pedig én tovább szeretnék tanulni. Most pedig még otthonról is kiakarnak dobni.
Húzz a nagyszülőkhöz, ma este, legkésőbb holnap reggel. Budapesten van kollégium számodra, ha mégsem jó a nagyiknál, vonulj kollégiumba. (Itt én új vagyok, de remélem tudsz üzenni nekem valahogy, ha ebben elakadsz, tudok segíteni.)
A gyerek semmivel sem tartozik a szüleinek, ezt nagyapapaként mondom. Amit kaptál, és annál többet a saját gyerekeidnek fogod megadni. No bűntudat, no szarakodás, Te vagy a fontos! (Már nem azért, mert tudnám, hogy Te valóban fontos vagy, hanem azért mert az ember fontos és nem a környezete kezelhetetlen problémái :-).
Sajnos elmúltál 18, szóval tényleg kitehet. Költözz a nagyszüleidhez és anyád szerintem 2 hét múlva a küszöb alatt csúszik majd be bocsánatot kérni. Fogd a zacsikat aztán menj.
Nagyszülőknél gondolom kapnál enni, meg ilyenek, szóval ez rendben, a többit meg tolhatod diákmunkából. Ha heti 3 alkalommal szórólapozol, akkor még mindig marad időd tanulni. Egyik volt osztálytársam pl heti háromszor telefonon hívogatta az embereket vmi utazással. Utálta, de kellett neki is pénz. Egyetemen meg van ösztöndíj, nem sok, de a bérleted biztos bőven kijön belőle, ha jól tanulsz. Nálunk a minimum, amit adnak, az havi 5000 és ehhez a felső 50%-ban kell lenni.
L/19 (szegénykém, rossz belegondolni, hogy egy évvel vagyok csak idősebb nálad :( )
én a helyedben fognám a cuccomat és lelépnék. vissza se fordulj. költözz a nagyszüleidhez, jelentkezz ki a jelenlegi címedről és kérd a családit a saját számlaszámodra hogyha van, ha nincs akkor a nagyszüleid számlájára. abból tudtok venni bérletet, amíg nem találsz munkát, a maradék családi ha úgy látod jónak, maradhat a nagyszüleidé, gondolom nem várják el hogy fizess azért hogy ott lakhatsz. :) ha mégis (mert ilyen is van) akkor a családinak a bérleten felül maradó részével hozzájárultál a kasszához.
egyetem/fősuli/szakma mellett pedig vállalhatsz részmunkaidős állást, abból megvan a bérleted, nagyszüleidnek egy kis segítség és még valami keveset félre is tudsz tenni..
anyád pedig oldja meg, én semmiképpen nem mennék vissza hozzá akárhogy könyörög vagy akármit ígérget.
viszont nézz utána hogy a családi meddig adják, mert változtattak rajta valamit! már nem addig jár amíg tanulsz, én 23 vagyok, tanulok de mégsem kapunk.
persze ezt annyira nem reklámozzák...
jaj de nagy anyád pofája. Azt hiszi rá vagy szorulva és ki vagy szolgáltatva. Menj el a nagyszüleidhez: Sírva fog visszakönyörögni anyád. Attól még hogy te a lánya vagy nem kell neki engedelmeskedned. Tudja ám kivel szórakozzon.
Azon nyomba költözz el. A mamád meg biztos megérti és talán még anyagilag is támogat egy picit.
De a legfontosabb hogy ebből meríts erőt a tanuláshoz, mert el kell hagynod azt a házat. Aztán majd sírhatnak utánad. És nehogy elgyengüljön a szíved, mert sajnálod őket, hogy májd mi lesz velük. ha el tud kergetni, akkor főzni is tudjon.
Egyet jegyezz meg: Mindenki a maga sorának kovácsa. Aki nem boldogul így járt. Nincs sírás, nincs panasz. És az olany embereken mint anyád nem lehet segíteni.Majd rájön, hogy egyedül nem olyan könnyű boldogulni.
Az életben nincs kedvesség a gyengét eltapossák és kihasználják!!! Ne te legyél a gyenge.
Kitartást.
Engem kétszer már kidobtak, akkor a nagyszüleimnél laktam néhány hónapig, de anyám mindig visszakönyörgött - nem tudta kinek kiönteni a szívét.
Másfél éve csak hétvégére megyek haza, albérletben lakom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!