Michael Jacksonról csak én hittem azt gyerekként, hogy nő?
Szabályosan lesokkolt, amikor 9 éves koromban a tesóm közölte velem, hogy a Dzsekó férfi.
Ezzel egyedül vagyok?
Michael Jackson 1997-ben:
Tehát 31 éves vagy, és 9 éves tudtad meg, hogy Michael Jackson egy ferfi. Mikor 9 voltál, az 1998.
Akkoriban a média zenei mellett, azt nyomatta, hogy Michael Jackson elvált Elvis Presley lányától, és elvette Debbie-t, kitől született gyerek.
Michael Jackson akkoriban rohadtul nem úgy nézett ki mint egy nő, max fehér volt, és alapozót kellett használnia, mert a Lupus betegség miatt kihullott a szemöldöke, a szája is elvesztette a színét.
Michael Jackson mikor "nőiesebb" lett, az 2000 után volt. Bár mondjuk ekkor sem nézett ki nőnek, inkább egy vézna, kiégett férfiként. (Ekkor voltak a 2003-as perei, mi teljesen tönkretette Michaelt, csomó gyógyszerre ráfügött.)
Az tény, hogy 2009-es This Is It-jében teljesen úgy nézett ki mint Dangerous/HIstory korszakában.
Amúgy is, a Michael férfi név, ennyit kellett volna tudnod. Nekem ez a kérdés inkább hangzik szánalmas gúnyolódásnak, mint komoly kérdésnek, már csak azért is, mert ilyet nem kérdez meg az ember.
Nem értem minek kellett lepontozni, érvekkel képekkel alátámasztottam.
Óvodában volt menő másokat kritizálni a külsejük miatt, de akkor sem egy halottat. Vicc, hogy kifordult a világ.
Hát pedig az általad belinkelt képen éppen hogy feminin vonásai vannak, de nem is a kinézete, inkább a hangja alapján hittem nőnek.
És azt bizonyítandó, hogy nem voltam ezzel egyedül, érdemes megnézni ezt a Galla-Dózsa sketchet, ami a 90-es évek végén (!!!) készült, és amiben Dózsa így fogalmaz: "Miért akar ön szegény néger kisfiúból, gazdag fehér nővé válni?"
Végül, miért ne lehetne bárkit kritizálni? Ha az a valaki történetesen halott, ugyan mi lesz? Kimászik a sírból és az éjszaka az ágyam alá mászik? Senkit nem ment fel semmi alól vagy aljasít le a halál, a tárgyilagos megítélés éppúgy érvényes halottakra, mint élőkre, Michael Jacksonról, Ady Endréről vagy Gandhiról éppúgy lehet kritikákat gyártani, Hitlerről vagy Sztálinról.
De még csak nem is kritizáltam, hanem egy gyerekkori emlékem írtam le..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!