Kezdőoldal » Szórakozás » Sztárok, bulvár » Nem értem mint akadtak ki...

Nem értem mint akadtak ki ennyire J.K Rowling tweet-jén?

Figyelt kérdés
Mindenhol savazzak J.K.R-t, hogy transzfób. Nem tudom mi sértő van a kijelentésébe. De ettől függetlenül egy csodálatos irónő.
2020. szept. 15. 21:35
 1/6 anonim ***** válasza:
21%
Én egyet értek vele. Nem vagyok transzfób, tiszteletben tartom a döntésüket, de szerintem attól, hogy ő annak gondolja magát, (vagy ezt nem tudom, hogyan lehet kifejezni, bocsánat, ha sértő), attól még nem változik meg a biológiai neme, ergo ő ugyanúgy férfi/nő lesz.
2020. szept. 15. 22:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Én is ugyanígy vagyok vele.
2020. szept. 15. 22:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy sokan úgy akarnak belebeszélni a témába, hogy nem transzok, nincsenek transz ismerőseik vagy utána sem néznek. Sokan keverik pl. a transzszexualitást a beöltözéssel, de a transz embernek nem abból áll az egész, hogy nőnek/férfinak gondolja magát, hanem aktívan változtat magán hormonokkal és műtétekkel és tényleg ellenkező neműként él, nem fétisnek éli meg, hanem életvitelszerűen nő vagy férfi lesz.

Pl. benne már nincs semmi sem, ami férfi lenne:

https://www.youtube.com/watch?v=EPskvJtAcUI

Pár szóval: ez nem csak gondolat szintjén mutatkozik meg náluk.

Nem hiszem, hogy Rowling transzfób lenne, de tudnia kell, hogy ha arccal kommentel valamit netre, akkor azzal sok ember célpontjává válhat.

2020. szept. 15. 23:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"Nem vahyok transzfób, de nincs olyan, hogy transz." Lmao, akkor mégis mi vagy?

Amit JK Rowling tweetelt, az még fogjuk rá, hogy ra lehet mondani, hogy nem transzfób. De amit utána au esszéjében írt, az már k..vára az. Az, hogy a transz nő, az női ruhás férfi, aki azért jár női mosdóba, hogy kislányokat erőszakoljon, az invalidáló és mérhetetlenül sértő. És erről nem nyitok vitát.

2020. szept. 16. 12:18
 5/6 anonim ***** válasza:
50%

Manapság nagy divat kiragadni, elferdíteni és felfújni egyes híres emberek egyes vélt vagy valós megnyilatkozásait, amik amúgy teljesen normális dologról mondanak el saját véleményt(!), csak a sok túlpörgött mimóza már azon is felháborodik ha valaki a feketét feketének nevezi (szó szerint).

Lásd szerencsétlen Brie larson is mit kapott néhány baromállattól, és kap a mai napig, mert azt mert mondani hogy a fekete emberkéket is nyugodtan lehet alkalmazni a filmiparban, amiben amúgy marhára igaza van egyrészről, másrészről meg a saját véleményét mondta el amihez joga van. Mégis a mai napig ezrek gyűlölködnek rajta. Rowling ugyanez, az ő mondandójában sincs semmi kivetnivaló.

Mellesleg én már csak toleráns vagyok, semmi bajom sem a melegekkel, sem bármilyen kisebbséggel, de a "transzok" azok kivétel, mert tudományos tény hogy van férfi és van nő, és ennyi, nincs "egyéb" (maximum a marslakók), aki "egyébnek" érzi magát, annak a fejében van gond, és orvosi kezelésre lenne szüksége. És ez nem gyűlölködés, ez egyszerű ténymegállapítás.

2020. szept. 16. 19:10
 6/6 A kérdező kommentje:

Szerintem túl lett tolva ez a J.K Rowling transzfóbiás dolog. Szerintem egyáltalán nem az. Csak mert van egy véleménye. Én úgy tudom, hogy ő ugyértette azt, hogy nem nők, hogy biologiai értelemben, hiszen nem menstruálnak.

Na mindegy, ettől függetlenül egy nagyon jó író nő.

2020. szept. 17. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!