Kezdőoldal » Szórakozás » Sztárok, bulvár » George floyd - al kapcsolatban...

George floyd - al kapcsolatban lenne egy kérdésem (?)

Figyelt kérdés
Láttam h pár ember közösségi oldalakra pl tiktokon azt írta h ő már ült börtönben fegyverek drog miatt meg hasonlók de utána néztem a neten és azt találtam h volt felesége meg lánya is na és hogy most akkor mivan? Mármint egy család apa csak nem tesz ilyet nektek erről mi a véleményetek?
2020. jún. 4. 16:37
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
75%

10: a tüntetés és a fosztogatás két másik dolog. Az emberek, akiket követek valamilyen közösségi médián és benne vannak a tüntetésben mind elítélik a fosztogatókat.

Ha egy gang tag lelő egy rendőrt, az nem hatalommal való visszaélés. Mindkettő rossz és tragikus, de van különbség a bűnözés és a terror eszközei között.

2020. jún. 8. 14:25
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

11#

Akkor nem olvastál elég véleményt ezzel kapcsolatban. Attól, hogy vannak olyanok, akik nem támogatják a fosztogatást, attól még megtörténik, és ugyan annyi támogatója is van. Fekete sráctól olvastam olyan kommentet, hogy szerinte rendben van a fosztogatás, mert a boltok mind fehér kézen vannak.

Ha meg rendőri túlkapásról/hatalommal való visszaélésről van szó, akkor pedig nem kellene rasszizmus kérdést csinálni belőle, nem gondolod? Az is két külön fogalom. Akkor ne a rasszizmust hirdessék, meg a black lives matter-t szónokolják, hanem rasszt kihagyva a rendőri túlkapás ellen lépjenek fel. Nem mindegy az üzenet.

2020. jún. 8. 15:57
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha jol tudom Amerikaban barkibol par honap alatt rendor lehet, valamint az alacsonyabb iq szinttel rendelkezo jelentkezoket elorebb veszik. Ez itt a fo bibi. Akinek kisebb az iq szintje, az valoszinubb, hogy rasszista, vagy szimplan idiota, aki a fent emlitett dolgot kepes megtenni. Igen, ettol fuggetlenul is vannak es lesznek is rasszistak, nem csak a rendorok azok. Rendorsegen, es annak a kepzesi rendszeren kellene valtoztatni, nem pedig minden sz*rt a rasszizmusra fogni, aztan meg balhezni. Ok is ugyan ugy oldosik (sooot, meg hogy...) a fehereket szimplan mert “feher”. (Ha mar itt tartunk)
2020. jún. 8. 16:14
 14/26 anonim ***** válasza:
0%
#6 a rasszizmus mint indok elegendő ok? Nem tudom mi más vehet rá egy egyenruhás fickót, hogy egy fegyvertelen színes bőrű nyakán térdepeljen cca 8 percig, miközben figyelmen kívül hagyja annak sirámait. Semmi az égadta világon nem indokolta az eljárást, pláne hogy erősítés is volt a helyszínen.
2020. jún. 9. 13:31
 15/26 anonim ***** válasza:

14# Mint ahogy előtte is írtam, inkább látom ebben a fegyveres priuszt. Illetve nem a rendőri túlkapásra/hatalommal való visszaélésre értettem az indokot, hanem arra, hogy egyáltalán őrizetbe vették. Mivel előtte valaki írta, hogy biztos új életet kezdett.

Mielőtt beleállsz valakibe javaslom értelmezd amit leírnak, ne kontextus nélkül vegyél ki valamit ami épp neked nem tetszik.

2020. jún. 9. 14:13
 16/26 anonim ***** válasza:
31%
Nem álltam beléd #15 és szövegértelmezési problémáim sincsenek. Új életről,és új esélyről beszéltem. Persze nem állítom hogy végig egyenes úton járt a fickó, de hogy a rendőri intézkedés faji alapon ment az nyilvánvaló. Nagyon elbeszélgettünk egymás mellett, de annyi baj legyen. Amit állítottam, az annyi hogy csak mert Floyd fekete volt, ezért kellett meghalnia. A letartóztatás közben elhunytak 31% fekete, miközben nem léptek fel támadóan. Szomorú de valós statisztika.
2020. jún. 9. 15:08
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
Tehat a letartoztatasban elhunytak maradek 69%-a pedig feher, ha jol ertelmezem? 🤣 Akkor vegkepp hol itt a rasszizmus?
2020. jún. 9. 15:30
 18/26 anonim ***** válasza:
24%

16# ne haragudj, de ez egy arrogáns hozzáállás, kijelenteni, hogy miért kellett meghalnia.

A rasszizmus szóval takarózni, miközben elmész a tény mellett, hogy bűnöző volt, előfordulhatott a szervezetében drog, alkohol(Ellentétesek a vélemények ezzel kapcsolatban), illetve az, hogy esetlegesen ellen állt a rendőröknek, felelőtlen dolog.

Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy a rendőröket a tények alapján ítéljék el, azonban nem csinálok Floyd-ból sem szentet.

Mint ahogy az is valós statisztika, hogy a legtöbbjük ellen áll, hozzá teszem nem csak a feketék. Jelen esetben nem volt együttműködő, nem szállt ki a kocsiból.

2020. jún. 9. 15:34
 19/26 anonim ***** válasza:
31%
Arrogáns? Nem haragszom,tudtommal beszélgetünk. Nem is tudom, nyilván benéztem azt a videót, amelyikben 8 percen keresztül térdelt a járőr a fekete fickó nyakán, miközben az kérlelte engedjék levegőt venni. Érdekességként, a rendőrök több rasszista esettel kapcsolatba hozhatók,legalábbis a külföldi hírportálok ezt állítják. Hogy nem lett ezekből semmi az a fehér fenntartó rendszer hibája. Nem, nem állítom hogy szent volt a fickó, de fegyvertelen, és együttműködő az igen. Persze hazudhatunk önmagunknak hogy ez az eljárás nem a bőrszín miatt volt, de mindketten tudjuk az igazat. Ami a feketék elhalálozási statisztikáját illeti, a többség sikeresen eljut a börtönig :D Szóval ne ijedj meg. Persze biztosan rosszul látom a dolgokat, sőt azok is akik amerika szerte tüntetéseket szerveznek a rasszizmus ellen(köztük rengeteg fehér). Ne legyünk ennyire álszentek, legalább ezen az anonim fórumon ne.
2020. jún. 9. 18:39
 20/26 anonim ***** válasza:
30%
19# Ezt meghagyom a te véleményednek, én maradok annál, hogy volt bőven oka, hogy kimentek azok a rendőrök és ennyi.
2020. jún. 9. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!