George floyd - al kapcsolatban lenne egy kérdésem (?)
10: a tüntetés és a fosztogatás két másik dolog. Az emberek, akiket követek valamilyen közösségi médián és benne vannak a tüntetésben mind elítélik a fosztogatókat.
Ha egy gang tag lelő egy rendőrt, az nem hatalommal való visszaélés. Mindkettő rossz és tragikus, de van különbség a bűnözés és a terror eszközei között.
11#
Akkor nem olvastál elég véleményt ezzel kapcsolatban. Attól, hogy vannak olyanok, akik nem támogatják a fosztogatást, attól még megtörténik, és ugyan annyi támogatója is van. Fekete sráctól olvastam olyan kommentet, hogy szerinte rendben van a fosztogatás, mert a boltok mind fehér kézen vannak.
Ha meg rendőri túlkapásról/hatalommal való visszaélésről van szó, akkor pedig nem kellene rasszizmus kérdést csinálni belőle, nem gondolod? Az is két külön fogalom. Akkor ne a rasszizmust hirdessék, meg a black lives matter-t szónokolják, hanem rasszt kihagyva a rendőri túlkapás ellen lépjenek fel. Nem mindegy az üzenet.
14# Mint ahogy előtte is írtam, inkább látom ebben a fegyveres priuszt. Illetve nem a rendőri túlkapásra/hatalommal való visszaélésre értettem az indokot, hanem arra, hogy egyáltalán őrizetbe vették. Mivel előtte valaki írta, hogy biztos új életet kezdett.
Mielőtt beleállsz valakibe javaslom értelmezd amit leírnak, ne kontextus nélkül vegyél ki valamit ami épp neked nem tetszik.
16# ne haragudj, de ez egy arrogáns hozzáállás, kijelenteni, hogy miért kellett meghalnia.
A rasszizmus szóval takarózni, miközben elmész a tény mellett, hogy bűnöző volt, előfordulhatott a szervezetében drog, alkohol(Ellentétesek a vélemények ezzel kapcsolatban), illetve az, hogy esetlegesen ellen állt a rendőröknek, felelőtlen dolog.
Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy a rendőröket a tények alapján ítéljék el, azonban nem csinálok Floyd-ból sem szentet.
Mint ahogy az is valós statisztika, hogy a legtöbbjük ellen áll, hozzá teszem nem csak a feketék. Jelen esetben nem volt együttműködő, nem szállt ki a kocsiból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!