Draco Malfoy beszél oroszul vagy németül?
A könyvben ugyebár ilyesmi nem derült ki, de én elképzelhetőnek tartom, mellesleg Dracót csak a Roxfortból ismerjük, azt nem tudjuk, hogy milyen élete volt otthon, hogyan nevelték, mire oktatták.
Azonban én is inkább a francia nyelvet tartom valószínűbbnek tekintve, hogy a Malfoy család is francia eredetű. Viszont egy arisztokrata családban elvárt kellene legyen az idegennyelvtudás. (Legalábbis a mugli nemeseknél általában így volt, bár meg kell mondjam a varázslók nekem mindig is műveletlenebbnek tűntek.) Mellesleg az orosz számomra egy sötét, - hogy az egyik válaszoló szavaival éljek maffiózós nyelvnek tűnik, és pontosan ezért tudom elképzelni azt, hogy mondjuk ezt a nyelvet is oktassák számára. Hiszen a Malfoyok mindig is a sötét oldalt képviselték. Sőt talán egy-egy Malfoy akár a Durmstrangban is tanulhatott, mert ott nagyobb hangsúlyt fektetnek a fekete mágiára.
Amivel nem értek egyet, az a "fordító" bűbáj. A könyvekben az idegennyelvtudás, sosem került fontos kérdés alá, arra viszont vannak példák, hogy a mágusok, hogyan beszélnek más nemzetiségűekkel. Krum és Fleur a Trimágus Kupán törve, kissé nehézkesen, erős akcentussal beszélik az angolt. Caramel a kvidics világkupán nem tud szót érteni a bolgár mágiaügyi miniszterrel, ezért időközönként Mr. Kupor fordított neki (az más kérdés, hogy a végén kiderül, hogy a bolgár miniszter ha nem is tökéletesen, de beszél angolul, csak szórakoztatta Caramel szerencsétlenkedése) A fenti példákból kiindulva, kérdem én ha van efféle bűbáj, miért nem alkalmazták őket, legalább a minisztereknél?!
Egyébként az ilyen nemzetközibb varázsló iskoláknál, mint például a Durmstrang, Beauxbatons vagy az Ilvermorny, ahol több országból is fogadják a diákokat, akár folyhatna az oktatás több nyelven is, és mondjuk lenne külön orosz vagy német nyelvórájuk, ahol megtanulhatják a közös nyelvet.
A Malfoy család eredetileg franciaországból számazott, maga a Malfoy név is a francia "mal foi" vagyis rossz befolyás kifejezésből származik.
Szerintem Draco franciául és latinul beszélt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!