Gyűrűk ura könyveket mennyire érdemes kiolvasni úgy, hogy a történetét már tudom a filmekből?
Olvasni jó.
Sok minden nincs benne a filmekben.
Fejleszti a fantáziát.
Első válaszoló: olasni jó, de olvashatok mást is.
Köszönöm a válaszokat. Az eddig válaszok nem győztek meg, hogy ki kéne olvasnom, pedig szeretem a fantasy-t.
Így, hogy láttad a filmeket,lehet hogy unalmasnak tartod a könyveket, meg hát mindenkinek más jön be.Én például a könyveket olvastam el először még 2000-ben.A filmeket is vártam és valamelyest tetszettek is, de számomra meg sem közelítették a könyvek színvonalát.
Talán a 2. rész az ami meg tudott ragadni és a 3. rész végével is ki voltam bék7lve valamelyest.
#1 vagyok. Akkor olvass mást :)
Rengeteg jó könyv van.
Amúgy nagyon egy dimenziós sajnos Tolkien és minden 30. oldalon deus ex mahinával dolgozik. Ami számomra nem tetszett.
De a fantasy világ, amit teremtett egyedi. És erős. Néha túl erős és oldalakon keresztül írja le a tájat. Nekem pont ez tetszett benne.
Na meg 20 éve olvastam, amikor még nem volt amerikai film belőle. :)
Én is így voltam ezzel, végül mégis kölcsönkértem a könyveket egy barátnőmtől. Most kezdtem a harmadikat, és a válaszom egy határozott IGEN! Azt nem mondom, hogy le sem tudtam tenni, mert valljuk be elég masszív könyvek.Amolyan örök klasszikus, aminek olvasására a sok besteller után kicsit rá kell magad kényszeríteni. De a filmekhez képest hihetetlenül kidolgozott, világossá válik minden történés, na meg a filmekből kispórolt cselekményekről és karakterekről ne is beszéljünk! Példáult Bombadil Toma, a buckamanók, Szméagol múltja... És Frodó karaktere is teljesen más, mint a filmben.
Szerintem kölcsizz egyet és kezdd el! Nem veszíthetsz vele semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!