Milyen könyvekből tanulhatnék magyar irodalmat otthon?
Sziasztok!
A helyzet az, hogy 15 éves koromban a szüleimmel külföldre költözünk, így nem volt lehetőségem a tudásomat gyarapítani magyarból. Az általános iskolai magyartanárnőmet nagyon szerettem, sokat tanultam tőle, kb 12 éves koromtól az írás, olvasás volt a kedvenc hobbim. Sajnos a költözéssel eléggé felfordult az életem, új nyelvet kellett tanulnom, beilleszkednem, és 3 év is elrepült úgy, hogy nagyon keveset foglalkoztam ezzel az egésszel.
Anyukám nemrég érdeklődött az ügyben egyik ismerősénél, aki magyartanárnő, és ő Pethnőné Nagy Csilla irodalomkönyveit ajánlotta.
Mi a véleményetek az ő könyveiről? Illetve milyen más könyveket ajánlotok? Minden évben 2x-3x hazautazunk, tehát be tudom szerezni vagy megrendelni őket.
Csupán hobbi szinten érdekel, de szeretnénk képben lenni a híres magyar írókkal, költőkkel és a munkásságukkal, alkotásaikkal.
Annyit még, hogy nemrég kaptam ajándékba Nyári Krisztián Írjál és szeressél c. könyvét, most azt böngészem.
Ajánlok neked egy linket: Magyar költőkről dióhéjban, én most kaptam meg:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!