Érdekes házi feladat irodalomra. Help me!?
Kaptunk egy lapot, amin az egyik feladatban ez szerepel: "Mindegyik sorban van egy-egy kakukktojás. (mert hogy a) b) és c) feladat is van) Húzd alá, majd indokold meg a választásodat!" A b-t és a c-t könnyedén megoldottam, de az a-ra nem akarok rájönni. Négy cím közül kell kiválasztani azt, amelyik nem illik a sorba: "Mátyás anyja, A walesi bárdok, Válasz Petőfinek, Egy estém otthon" Ezek közül melyik a kakukktojás és mért?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Üdv
Amúgy tényleg lehet a kérdésben valami csavar, amire nem gondoltunk, mert az túl egyszerű és nyilvánvaló, hogy az egyik vers Petőfié. Tán a témákat, tartalmat is kéne nézni, vagy a mögöttes mondanivalókat összevetni, van-e valami közös vonás (allegória pl.), ami háromban megtalálható, vagy nem tudom...:)
1-es voltam.
Valoszinu tartalmi kulonbsegrol lehet szo hiszen az, hogy ki irta tul bagatel lenne. Olvasd el a verseket es figyeld meg, hogy mirol szol avagy kiknek szol es mar meg is talaltad a kakuktojas.
Szerkezeteben is lehetnek kulonbsegek, a ritmusaban vagy rimeiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!