Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » J. K. Rowling egy közepes író?

J. K. Rowling egy közepes író?

Figyelt kérdés

Egy művével (Harry Potter) nagy sikert aratott olyan ahogyan Coolio egy dallal (Gangsta paradise), vagy ahogyan Otton Rehagel egyszer a görög labdarúgó válogatottal.

De ennyi, vajon Rowling ezen kívül fel tud mutatni mást is? Pl. Richard Dawkins nem állt le az önző génnel, hanem több nagyszerű könyvet is tudott írni.

2018. dec. 13. 18:09
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
93%

Engem egy dolog érdekel: miért foglalkozol egy olyan író olyan művével, amit nem szeretsz?

Teljesen okés, ha nem szereted, de akkor miért nem ignorálod egyszerűen? :D

2018. dec. 14. 23:20
 32/47 anonim ***** válasza:
91%

"Attól, hogy próbálsz engem lealacsonyítani, még nem lesz igazad."

Téged lealacsonyítani? Azt nem kell, azt összehoztad magadnak már az elején.

ui. ne akarj műveltnek látszani, mikor ordít rólad, hogy nem vagy az, hülyén veszi ki magát

2018. dec. 14. 23:36
 33/47 A kérdező kommentje:

Ha valóban összehoztam volna az elején, akkor neked egy szót sem kellett volna írnod, mert ami magától értetődik, azt nem kell magyarázni. Az viszont, hogy folyamatosan személyeskedtél, az egyrészt a te tájékozatlanságodat jelzi, hiszen óriási érvelési hibát követtél el, másrészt azt, hogy egy Hovindhoz hasonló ember vagy, aki az előadásain kb. ezt csinálja mint te itt a kommentjeidben.

Nem igazán értem viszont, hogy mire vagy annyira büszke, miért teszed magad fölém - és ne gyere az álszerénységgel, hogy nem így van, mert világos, hogy igen. Arra, hogy betéve tudsz egy gyerekmesekönyvet? Ismered egy középszintű képességekkel megáldott srác (Potter) történetét, akit mindig meg kellett, hogy mentsen valaki? Meg a műveletlen, egyfolytában panaszkodó, sértőkeny Weasly-t? Meg ott van az a stréber Granger? Nagy példaképek!

Ez aztán vastapsot érdemel! 👏👏👏👏👏

2018. dec. 15. 02:33
 34/47 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ha fele annyit elérsz majd az életben, mint Rowling, akkor kezd el ócsárolni!

A Harry Potter egy gyerekmese lenne? Az első 3 rész talán, de a 6-7. rész biztosan nem. Meg mi az, hogy Rowlingnak elment az esze? Más művei is voltak, nem csak a Harry Potter. És igen visszatért a HP-hez. Ezzel mi a gond? Ő is tisztában van azzal, hogy ezek nem lesznek olyan sikeresek, mint az eredeti könyvek. De ennek ellenére rengeteg embernek tetszenek az új filmek is. Rowling emberek millióinak tanított az értékékekről a könyveiben és nagyon szerethető stílusa van. Ha meg neked nem tetszik (ezt teljesen megérteném, én sem rajongok az új filmeiért), akkor miért foglalkozol vele annyit?

Szánalmas, irigy, buta ember vagy. Fejtsd ki nekem kérlek, miért fáj neked az, ha Rowling sikeres? Miért??

Egyébként a bevételekből is hatalmas ősszegeket adományoz... Ha nem is tetszenek valakinek a művei, az már akkor is örülhetne a sikereknek.

2018. dec. 15. 10:49
 35/47 A kérdező kommentje:

Előző:

Nem csak feleannyit, de akár többet is elérhetek mint Rowling, ugyanis én nem meseírónak, hanem tudományos pályára készülök. Gyerekkoromtól fogva végzek kisérleteket, megfigyeléseket, szóval ez nem csak fellángolás, hanem egy életstílus nekem.

Egyáltalán nem fáj nekem, hogy Rowling milyen sikereket ért el, és soha életemben nem irigykedtem rá. Pusztán kifejtettem a gondolataimat, hogy mit gondolok erről az egészről. A negatív, erős kritika mindenhol jelen van az életben, és jelen is kell, hogy legyen.

2018. dec. 15. 18:21
 36/47 anonim ***** válasza:

Azért szórakoztató gyerek vagy kérdező, több ember, többször elölről-hátra leírta neked, hogy miért hülyeség, amit csinálsz, erre bevágod, hogy "hátezszmélyeskedés" pedig nem, csak erős kritika, amire a te estedben nagyon nagy szükség lenne, akkora az egód, hogy ki akar mászni a monitorból.

ui. egyébként ez most nem neked szól, másnak is feltűnt, hogy a kis kérdi mennyire betéve tudja az általa annyira utált mesevilágot? :-DDDDDDD

2018. dec. 15. 18:55
 37/47 A kérdező kommentje:
Igazából nem érdekel, ki mit gondol rólam.
2018. dec. 15. 18:58
 38/47 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem értem, miért foglalkozik vele.

Én például utálom Kanye West-tet. Hallgatom a zenéit? Nem. Számontartom az életét? Nem. Érdekel bármi is róla? Nem.

2018. dec. 15. 18:58
 39/47 anonim ***** válasza:

"Igazából nem érdekel, ki mit gondol rólam."

Ha ez igaz volna, akkor eddig nem kellett volna arról olvasgatni, hogy mit szeretsz csinálni a szabadidődben, vagy, hogy a jövődben majd könyvet akarsz írni, ilyeneket csak olyan oszt meg magáról, akinek fontos mit gondolnak róla.

Engem tényleg nem érdekel mit gondolsz rólam, meg kihez hasonítasz. Hisztizek miatta? Nem, amiatt már igen, hogy az alapvető meglátásainkat sem fogadtad el, az már bosszant, mert úgy érzem feleslegesen próbáltam válaszolni, ha még azt se értetted meg, hogy mi a különbség egy biológus-filozófus meg egy ifjúsági író könyvei és életpályája között, és miért nem lehet őket összehasonlítani, nos akkor tényleg teljesen feleslegesen pocsékoltam rád az időm.

2018. dec. 15. 19:12
 40/47 A kérdező kommentje:
Nem, csak egyszerűen unatkoztam. De most már tényleg nem érdekel. Van más elfoglaltságom.
2018. dec. 15. 19:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!