Van olyan könyv amit mindenki szeret de te utálsz?
Betty Edwards: Jobb agyféltekés rajzolás - Parasztvakítás. Nem rajzolni tanulsz meg, csak fotóról másolni, ráadásul még csak rendes rajztechnikának nem is mondható ez a grafitos maszatolási izé. Aki rajzolni akar tanulni, annak a rendelkezésére áll millióegy jó rajzkönyv, amit képzőművészek írtak. És gyakorlatban is hasznosak.
Csukás István: Süsü, a sárkány - Nekem ez túl debil, pedig szeretem Csukás István bácsi többi meséjét, de a Süsütől a hideg is kiráz, és rémálmomban jön elő. És nem értettem soha, hogy a királylánynak meg a királyfinak miért nincs neve. Még az utolsó népmesében is van egy János meg egy Ilona.
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet - Én is voltam kamasz, én is voltam középiskolás, de nem írtam róla könyvet. Ebben semmi sem történik, borzasztó nagy közhelyekkel dolgozik, értsd: a főszereplő szürke kis egér, a barátnője emós és szereti az animéket. Jellemábrázolás nulla. Karakterfejlődés nulla. Cselekmény nulla.
Aldous Huxley: Szép új világ - Ezt nem utálom, csak nem találtuk meg a közös hangot. De az is lehet, hogy túl fiatal és éretlen voltam, amikor olvastam.
Persze, Szunyoghy András Rajz ABC című könyve. Nem ilyen lépésről lépésre taítós, viszont megtanítja az akadémiai rajzolás alapjait.
Valamint Hazel Harrison: Művészakadémia és Richard Taylor (szerk.) : Mindenki rajziskolája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!