Rowlingról: szerintetek a Harry Potter világában, Grindelwald vagy Voldemort a jobb antihős?
"Grindelwald viszont nem mert Angliában ténykedni Dumbledore miatt." Hát ez a Legendás állatok 2-ből nagyon nem következik. SPOILER Abból inkább az derült ki, hogy Grindelwald halomra ölhette volna a roxforti diákokat, Dumbi akkor se tehetett volna semmit... SPOILER VÉGE
A 2. részből, meg megint csak nem az látszik, hogy Grindelwald azért cselekedne, mert bárkinek is jót akarna. Ez csak a marketingje volt.
"Voldemort szándékosan nem ténykedett Anglián kívül" Miért is? Ez valahogy nem rémlik, de lehet hogy volt valami oka, csak én nem emlékszem, hogy mi volt az.
A 2. részt még nem láttam, a könyvekből indulok ki, ahol valahol említették, hogy Anglia Dumbledore miatt maradt ki annó Grindelwald balhéjából.
Voldemortot meg nem nagyon érdekelte az Anglián kívüli világ, legalábbis ez jött le. Azért Nurmengardba el tudott ugrani végleg lerendezni Grindelwaldot. Mellesleg a filmek egyik nagy hibájának tartom, hogy ezt megváltoztatták a könyvbelihez képest. A filmben Grindelwald simán elmondja neki, kinél keresendő a pálca, ő meg életben hagyja. Ez megtéveszti azokat, akik nem olvasták a 7. részt, ahol is Grindelwald letagadja azt is, hogy övé volt valaha, sőt, gúnyolódik Voldemorttal és mondja is, hogy neki megváltás a halál, ölje csak meg nyugodtan, Voldemort meg kivégzi. Dumbledore meg mondja Harry-nek a Kinng Cross-on, hogy úgy hallotta, G. megbánást tanúsított utolsó éveiben.
A véleményem az, hogy Grindelwaldnak még ki kell bontakoznia. Voldemort annyiban jobb, ugyanakkor meseszerűbb főgonosz, hogy nála nemigen van árnyalás, ő rossz, aki ellen szurkolni kell, töredéknyi igazsága sincs, punktum. Pszichopata, aki utálja a világot, és le akarja törni, meg egy örökkévalóságig terrorizálni.
Grindelwald populista, és látszólag van értelmes indoka a tetteire, meghivatkozza a nagyobb jót, és a fő sztoriból tudjuk, hogy képes a bűnbánatra. Ez alapján ő egy "emberibb", valóságosabb gonosz lesz, nem olyan meseszerű. Úgy sejtem, az ő háttérsztoriját is megkapjuk majd, mint Voldemortét a 6. részben.
Voldemort gonoszabb, ilyen szempontból talán "jobb" gonosz, az ő érvein nem nagyon gondolkozik el az ember, míg talán Grindelwaldéin igen.
Bár én V.-t is tudtam sajnálni, mert sem azt nem kérte, hogy az anyja felelőtlen, önző, gyerekes módon csábítsa el az apját, sem azt, hogy ezzel a hendikeppel indulva még a szülői szeretet is hiányozzon az életéből. Onantól meg, hogy a személyisége eltorzult, már nem nagyon voltak várhatók tőle helyes döntések meg empátia, mert ez olyasmi volt neki, mint született vaknak a szín. Rowling azt nyilatkozta, hogy mind a bájital, mind a szülei hiánya betett neki, de más lett volna, ha az anyja megmarad neki. Innentől nem tudom nem a körülméynei áldozatának is tekinteni, mindazonáltal, hogy ártalmatlanítani kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!