Dumbledore nem meleg, egyetértesz?
J. K. Rowling írónő korábban azt nyilatkozta, hogy Dumbledore meleg.
Viszont ettől függetlenül nem meleg.
Az egy dolog, hogy ő azt gondolja, de ami a hét Harry Potter-könyvben benne van, az része a Harry Potter történetnek.
Még ha az írónő is aki azt gondolja, mondja, állítja, hogy meleg, akkor sem meleg.
Egyetértetek?
Igen, erről vitatkozunk, nincs jobb dolgunk :).
Na, amúgy megértelek, igazad is van, a könyvekbl nem derült ki, hogy meleg, az írónő viszont annak szánta. Tény, hogy meleg, de nem melegeskedett, tehát ez most olyan dolog, hogy szeretem a melegszendvicset (melegszendvics :))), de ez engem pl. a festészetben nem befolyásol. Nem tudom, érthető-e.
Nem, nem ilyen dolog.
Ami benne van a könyvekben az része a sztorinak, a többit esetleg gondoltam Rowling. Az nem számít bele a történetbe.
Először is: Egy olyan könyvsorozatban amelyet a világon több millió fiatalkorú személy olvas, nagyon rossz ha meleg szereplőkkel találkozik. Ne felejtsük már el, hogy ezt rengeteg gyerek (!) olvassa.
Másodsoron pedig amit fentebb írtam az továbbra is áll. Az a része a történetnek ami benne van valamelyik könyvben, a többi, amit utána hozzáfűz Rowling az nem része. Lehet, hogy ő melegnek gondolta, de nem melegnek alkotta meg a karaktert. A hivatalos karakter az ami a könyvben megjelenik, nem ami a fejében.
Az pedig, hogy nem utalnak nőügyre nem meglepő. A Roxfort tanárai közül Pitont és Hagridot leszámítva senkinek sem tudunk férjéről, feleségéről, nőügyeiről, pasi ügyeiről, kavarásairól, szerelmeiről, kalandjairól!
A kettőt külön kell választani.
1) Nem vagyok tanár, de nagyon elítélem, hogy kiskorúak által kedvelt regény, kedvelt szereplője homokos legyen.
2) Az része a történetnek ami a hét regény egyikében szerepel. Amit leír az írónő, az része. Amit nem írt bele, csak gondolt, vélt, mondott vagy amilyennek képzelte szereplőit nem. Ami a regényen túl van az már fanfiction, fantáziálás, hozzáköltés, de nem része.
Ha melegnek akarta volna megalkotni, legalább burkoltan utalt volna rá. Nem tette, ezért nem meleg és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!