Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan lehet megszeretni olvasni?

Hogyan lehet megszeretni olvasni?

Figyelt kérdés

Azzal a problémával fordulnék hozzátok, hogy nem szeretek olvasni. pedig nagyon szeretnék. Megfájdul a fejem, nincs hozzá kedvem, nem kapcsol ki és egyszerűen nem érzem szórakozásnak. Ettől függetlenül szoktam olvasni mert tudom hogy sok mindent fejleszt, szeretnék olvasott lenni és sok könyv érdekel de egyszerűen nem tudom hogy hogyan lehetne igazán megszeretnem. Hogy úgy legyen kedvem könyveket olvasni a szabad időmben.

bármilyen ötlet?

2018. márc. 12. 18:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Jó könyveket kell olvasni.
2018. márc. 12. 18:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne akarj egyből fejest ugrani.

Persze az a minimum, hogy a választott könyv témája érdekeljen, de mindenképpen kezdd könnyedebb könyvekkel és csak addig olvass, amíg jól esik. Ha erőlteted, hamar megunod. Ha csak napi 1-2 oldallal kezdesz, már az is jó!

Nekem az anyanyelvi olvasással sosem volt gondom, de amikor angolul kezdtem olvasni hasonló tünetekkel küzdöttem, mint te. Fejfájásaim voltak (az állandó koncentráció miatt) és hamar elment a kedvem. De segített, hogy olyan könyveket választottam, amik tényleg érdekeltek és ha éreztem, hogy fáradok nem erőltettem. Pár óra múlva úgyis elővettem újra, ha izgalmas volt. :)

Hajrá! Kitartást! Meglásd észre sem veszed majd, hogy elment az idő és már azon kapod magad, hogy falod a könyveket. :)

2018. márc. 12. 22:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Fejfájás miatt megérné ellátogatni egy szemészhez.

Hangoskönyvek, rádiójátékok tetszenek? Vagy azokkal is gondjaid vannak?

2018. márc. 13. 11:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Mi az a téma ami érdekel?

Engem a romantika érdekelt már tini koromban is és amint elolvastam az első jó romantikus könyvet azóta sem bírom abba hagyni az olvasást :)

2018. márc. 15. 15:09
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Csak apránként. Először valami rövid, egyszerű nyelvezetű könyvet válassz, (valami modernebbet, mivel a régebbi könyvek nyelvezete sokszor nehéz).

Olvass világosban vagy lámpánál, mert az nem roncsolja a szemet. Nem kell erőltetned, csak olvass, amikor eszedbe jut.

Sokban függ attól is, hogy mit olvasol. Ha kötelező olvasmány (már ha iskolás vagy) vagy ismeretterjesztő, akkor az sokszor tényleg nem szórakozás.

Hajrá!

2018. márc. 18. 15:27
 6/6 anonim válasza:
Nekem is mindig bajom volt az olvasgassal. Tavaly szerettem meg olvasni. Fogtam és levettem egy könyvet a polcról. És hogy mi vett rá? Az unalom, a magány, és a teljes bezárkózás. Olyan könyvet sikerült találnom amivel azonosulni tudtam. Az én esetemben az elveszettség volt a kulcs. Bele tudtam képzelni magamat a könyvbe. Mikor már a megfelelő könyvbe beleéled magad már nem fogsz rá koncentrálni mennyire nem vagy jól. Megszokod és nem tűnik majd fel, de a jó könyv a titka.😉
2018. márc. 31. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!