Melyik a kedvenc Harry Potter könyvetek, és miért?
Ha ezt megkérdik tőlem, mindig a Bölcsek köve és a Félvér Herceg között vacilálok.
Az 1-est azért mondanám, mert ebben vezet be minket Rowling egy fergeteges, csodálatos világba. Annyira át lehet érezni Harry boldogságát, hogy végre olyan helyen van, ahol nem utálja mindenki. A varázslat meg csak hab a tortán... :D
A 6-ost meg azért szeretem, mert itt már érettebbek, felnőttebbek a szereplők, kicsit izgalmasabb, mert itt már valóban kitört a háború és nem lehetett tudni, ki fog életben maradni. Tetszett, hogy Harry és Ginny összejöttek, illetve, hogy Voldemortot is jobban "megismerhettem". Természetesen a vége nagyon fájdalmas. Sokadszori újraolvasás után is üresség van a szívemben, amikor eljutok Dumbledore halálához. De persze ez érthető volt Rowlingtól, az utolsó kötetet nem lett volna az igazi ha Dumbledore életben marad.
a Tűz Serlege, leginkább azért mert ott van az a határvonal amikor Harryék kinőnek a gyereklétből, elindulnak a felnőttkor irányába és elkezdenek felfigyelni a másik nemre
meg ebben ölt testet újra Voldemort, szóval itt kezd el beindulni a varázslóháború is, legalábbis a végén már tudják hogy háború lesz
azt is szerettem hogy a Roxforton kívül más varázslóiskolákat is bemutatott Rowling
Harry Potter és az azkabani fogoly valamint a Harry Potter és a félvér herceg.
Mert oda vagyok Alan Rickmanért (Perselus Piton) és Gary Oldmanért (Sirius Black)...
Tudom, hogy a többiben is feltűnnek, de... ezekben a részekben mozgattak meg leginkább... ha érted, hogy értem :)
A tűz serlege, mert
1) szeretem az olyan könyveket, amelyek próbatételekről szólnak
2) abban a részben tér vissza Voldemort, ezért pont egy nagyon izgalmas részen ér véget
3) amikor elkezdtem olvasni a Harry Potter könyveket még csak az első 4 könyv volt megírva. Ezeket ledaráltam néhány nap alatt és ugye pont a Tűz serlege volt az utolsó és ott szakadt félbe nálam a történet, utána 1-2 évet (már nem emlékszem mennyi időt) kellett várni a következő kötet megjelenésére, szóval addig a negyediknél ragadtam le érzelmileg, így az maradt meg bennem a legjobban. :D
Nem tudok választani
A bölcsek köve azért mert itt kezdődik minden, itt le van részletesen írva minden, a kastély, a tanárok , az órák majdnem minden :)
A titkok kamrája mert tetszett az eleje nagyon, az Odú
Az azkabani fogoly mert nagyon tetszett benne Sirius Black karaktere, meg Harry é is
A tűz serlege mert én is szeretem az ilyen próbátételeket
A Főnix rendje mert különösen tetszett benne s végefelé a harc :)
A Felvér herceg azért mert tök érdekes amit Voldemortról megtudhatunk, de a vége szomorú volt :(
A Halál ereklyéi mert nagyon tetszett A harc, Voldemort karaktere, hogy újra feltűnt Dumbi
Szóval nem tudnék választani , max rangsorolni
1.
A tűz serlege
A Főnix rendje
Halál ereklyéi
2.
A bölcsek köve
Az azkabani fogoly
A Félvér herceg
3. Titkok kamrája
Nem tetszett: Az elátkozott gyermek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!